Bedenker “Stolpersteine” metselt herdenkingssteen in trottoir in Deurne waar meer dan 100 Joden werden gedeporteerd

In Deurne is een struikeldrempel ingehuldigd om de razzia in Cinema Plaza te herdenken. In 1942 werden ruim 100 Joden van op die plek naar het vernietigingskamp Auschwitz gevoerd. Kunstenaar Gunter Demnig, de Duitse bedenker van het concept struikelstenen, metselde het herdenkingsmonument eigenhandig in het trottoir. 

Meer krantenkoppen in België

“Het succes van Action heeft haar geen spat veranderd”: portret van Hajir Hajji (44), CEO van de snelst groeiende winkelketen van Europa

Toen ze 17 was, begon ze als rekkenvulster in de Action – een bijbaantje, want ze studeerde nog. Het bijbaantje werd een fulltime job en haar studies smeet ze overboord, maar de Nederlandse Hajir Hajji (44) máákte het. Vandaag is ze CEO van de snelst groeiende winkelketen van Europa, die net een recordomzet neerzette. Zo klom ze naar de top.

Lees meer »

Israël kreeg van Belgische publiek 12 punten: hoe N-VA en Vlaams Belang de stemming een flinke duw gaven

“And twelve points go to… Israël!” Net als in dertien andere landen gaf het Belgische publiek tijdens het Songfestival het maximum van de punten aan Eden Golan, hoewel de deelname van de Israëlische erg gecontesteerd was. Professor Europese politiek Hendrik Vos legt uit hoe N-VA en Vlaams Belang daar voor iets tussen zitten. “Dit resultaat doet uitschijnen dat Israël een

Lees meer »

Brugge krijgt tegen 2028 een nieuwe Kruispoortbrug: tafelbrug zorgt voor minder visuele hinder op beschermde Vesten

Brugge krijgt tegen 2028 een nieuwe tafelbrug aan de Kruispoort, op 90 meter van de huidige tijdelijke brug. De startnota is goedgekeurd, tegen 2026 zou de eerste spadesteek in de grond kunnen. Tegelijkertijd worden de kruispunten hertekend, in de toekomst zullen enkel nog voetgangers en fietsers door de historische Kruispoort mogen.
The post Brugge krijgt tegen 2028 een nieuwe

Lees meer »

Zeilboot van Staf Versluys gaat (voorlopig) dan toch niet naar Bredene: gouverneur vernietigt beslissing gemeenteraad

De wedstrijdboot waarmee de overleden zeiler en scheepsbouwer Staf Versluys 2 keer rond de wereld is gevaren, komt voorlopig dan toch niet naar Bredene. Het gemeentebestuur had de schenking van de Rucanor Tristar aanvaard, maar de oppositie was daartegen, omdat er volgens hen niet was nagedacht hoeveel het onderhoud van het jacht zou kosten. Ze dienden klacht in bij de

Lees meer »

Leffingeleuren lost twaalf nieuwe namen

Festival Leffingeleuren in Leffinge bij Middelkerke heeft woensdag twaalf nieuwe namen bekendgemaakt. De organisatie pakt uit met namen als Mclusky, Snapped Ankles, Beige Banquet en Talk Show. Eerder kregen Suuns, Rendez Vous en Deeper al een plekje op de affiche.
The post Leffingeleuren lost twaalf nieuwe namen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van “stelt nauwelijks iets voor” tot “Joost Klein sloeg camera kapot”: alles wat we weten over het Songfestivalincident

Er hangt nog veel mysterie rond het incident tussen Joost Klein (26) en een vrouwelijke Songfestival-medewerker. Volgens de Nederlandse omroep AVROTROS heeft de zanger “een dreigende beweging” gemaakt, maar de cameravrouw niet aangeraakt. Volgens de Zweedse krant ‘Atfonbladet’ is de camera van de vrouw wel stuk en zou Klein “agressiever” zijn geweest dan de Nederlanders zeggen. Dit is wat we

Lees meer »

Merel Theuninck (21) werkt aan digitale inclusie

Het digitaliseringsproces biedt voor de ene een schat aan makkelijke oplossingen maar voor de andere is het een bron van verwarring en frustratie. Tielt en Meulebeke hebben daarom besloten een helpende hand te reiken aan diegenen die achterblijven en hen extra hulp en ondersteuning te bieden om de digitale vaardigheden te verbeteren.
The post Merel Theuninck (21) werkt aan

Lees meer »

Experte trekt ten strijde tegen ‘het cosmeticacomplot’: “Tiktokkers roepen volgers op zich niet meer in te smeren, op basis van slechte studies”

Er wordt nogal wat getoeterd in de microkosmos van de cosmetica. Zalfjes en crèmes die de hemel beloven, maar dat nooit kunnen waarmaken. En influencers die op sociale media nog veel verder gaan in het verkopen van onzin. “Het is een cosmeticacomplot”, zegt wetenschapster Barbara Geusens. Ze schreef er een boek over.

Lees meer »

Hoe (on)veilig is Kortrijk na tweede melding van groepsverkrachting in paar dagen? “Aantal zedenmisdrijven zit in stijgende lijn”

Wat is er aan de hand in Kortrijk? Nadat dit weekend een meisje van 17 door drie mannen werd verkracht in het Astridpark, kwam vandaag aan het licht dat enkele weken eerder ook in het ‘Kabouterbos’ een groepsverkrachting plaatsvond. Het roept bij steeds meer inwoners de vraag op waar het heen gaat met de veiligheid in hun stad. We gaan

Lees meer »

Strike-concert steunt MS-Liga

Op zaterdag 18 mei pakt de vzw Strike weer uit met de concertavond Support Your Locals. Vier bands uit de regio, die elk stevige muziek spelen, komen op het podium van zaal Club de B: Dyscordia, Millhaven, Mygun en X-Pozed. De opbrengst gaat naar het goede doel, met name MS-Liga Vlaanderen.
The post Strike-concert steunt MS-Liga appeared first on

Lees meer »

Slachtoffer eist 10.000 euro van agressor (34) na gevecht in Nieuwpoorts café

Een 20-jarige jongeman eist een forse schadevergoeding van liefst 10.000 euro van een 34-jarige agressor nadat die hem zwaar toetakelde op café in Nieuwpoort. “We weten dat de schadevergoeding zeer hoog is, maar hij werd dan ook afgeslagen als een beest”, vindt de advocaat van het slachtoffer.
The post Slachtoffer eist 10.000 euro van agressor (34) na gevecht in

Lees meer »