23-jarige Israëlische gijzelaar duikt op in video van Hamas en verwijt regering-Netanyahu gijzelaars in de steek te laten

De Palestijnse organisatie Hamas heeft een video verspreid van Hersh Goldberg-Polin, een 23-jarige Israëlische man die sinds 7 oktober wordt gegijzeld. In de video verwijt de man de Israëlische regering dat ze de gijzelaars in de steek laat. 

Meer krantenkoppen in België

Kenners over het seizoen van Warleson: “Soms beste doelman in België”

Bernd Storck zag in hem bij zijn komst naar Cercle, begin 2020, een zeer interessante jongen voor de toekomst. Dany Verlinden kon als zijn trainer groen-zwart overtuigen om hem een contract aan te bieden. Nu ontpopt de Braziliaan zich tot de beste keeper in de Champions’ Play-off. Vier kenners over het seizoen van ‘Pai’ Warleson.
The post Kenners over

Lees meer »

Turkije werkt aan wet over buitenlandse inmenging

Het Turkse parlement zou zich binnenkort moeten buigen over een wetsontwerp over buitenlandse inmenging door zogenoemde “beïnvloedingsagenten”. Journalisten en wetenschappers die ervan beschuldigd worden dat ze buitenlandse belangen dienen riskeren daarbij celstraffen.

Lees meer »

Brugse padelvrienden gaan voor nieuw wereldrecord

In september 2021 slaagden vier Bruggelingen erin om als eerste vier Belgen het wereldrecord padellen te verbreken. Nu gaan ze op 7 en 8 juni opnieuw de uitdaging aan om met een nieuw record een plaatsje te krijgen in het Guinness Book of Records.
The post Brugse padelvrienden gaan voor nieuw wereldrecord appeared first on KW.be.

Lees meer »

80 hondenbaasjes speeddaten met hun viervoeters in Vilvoorde

In Vilvoorde hebben single hondenbaasjes elkaar ontmoet tijdens een speeddate, samen met hun viervoeters. De bedoeling is dat de hondenliefhebbers meteen weten of er ook een klik is tussen de honden. "En je hebt meteen iets gemeenschappelijk om over te praten, dat is heel fijn", zegt deelnemer Stientje. Tussen sommige deelnemers sloeg de vonk al over.

Lees meer »

Groen wil minimumdoelen voor gender en seksuele oriëntatie in onderwijs

Groen wil expliciete minimumdoelen voor gender en seksuele oriëntatie in het onderwijs. Dat voorstel maakt deel uit van het ‘’Regenboogplan’ dat de partij donderdag voorstelt. “Het is belangrijk dat leerlingen de juiste informatie krijgen over LGBTQIA+-thema’s. Kinderen brengen veel tijd door op school. Een veilige omgeving om daarover te praten is essentieel”, aldus covoorzitster Nadia Naji en vicepremier Petra De

Lees meer »

Slovaakse premier Robert Fico (59) vecht na schietpartij voor zijn leven, dader zegt dat hij “niet eens is met beleid van de regering”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse regering “balanceert hij tussen leven en dood”. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. De dader zou een 71-jarige dichter

Lees meer »

“De zwaarste tornado laat niets overeind staan, zelfs gras trekt het uit de grond”: alles wat je moet weten over dit verwoestende natuurfenomeen

Het tornadoseizoen is volop uit de startblokken geschoten in de Verenigde Staten. In de afgelopen weken lieten tientallen windhozen een spoor van vernieling achter waarbij er ook meerdere doden vielen. Het land staat dan ook bekend om dit indrukwekkende natuurfenomeen. Maar waarom is dit het tornadoland bij uitstek? Hoe ontstaat dit natuurfenomeen en hoe krachtig zijn ze daar? En komen

Lees meer »

Vrouw ernstig gewond na zware klap met wagen tegen boom in Ruddervoorde

Woensdagmorgen even over 10 uur gebeurde in de Zedelgemsestraat in Ruddervoorde een zwaar ongeval. Daarbij raakte de bestuurster ernstig gewond. De hulpdiensten kwamen ter plaatse om de vrouw uit haar voertuig te bevrijden, waarna ze werd overgebracht naar het ziekenhuis.
The post Vrouw ernstig gewond na zware klap met wagen tegen boom in Ruddervoorde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hondenkwekerij De Schoonen Troost in Oostrozebeke staat opnieuw terecht voor allerhande milieu-inbreuken

De vader en dochter achter hondenkwekerij De Schoonen Troost in Oostrozebeke staan opnieuw terecht voor allerhande milieu-inbreuken. De 91-jarige gepensioneerde landbouwer werd al meermaals veroordeeld en zijn vergunning werd ingetrokken. Desondanks trof de politie opnieuw nestjes honden aan.
The post Hondenkwekerij De Schoonen Troost in Oostrozebeke staat opnieuw terecht voor allerhande milieu-inbreuken appeared first on KW.be.

Lees meer »