TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. Hamas publiceert video van Israëlische gijzelaar

Lees hier al het nieuws van woensdag 24 april terug over de crisis in het Midden-Oosten. Hamas heeft een video gedeeld van een gijzelaar met de Amerikaanse en Israëlische nationaliteit. Het zou gaan om Hersh Goldberg-Polin, die op 7 oktober werd ontvoerd op het Nova-muziekfestival. Het is het eerste bewijs dat de man nog leeft. “Ik wilde tijd met mijn vrienden doorbrengen, maar moet nu vechten voor mijn leven met ernstige verwondingen”, zegt de gijzelaar in de video. Die verscheen op het officiële Telegram-account van Hamas. 

Meer krantenkoppen in België

Europese leiders veroordelen aanslag tegen Fico: “Laffe aanval”

Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen veroordeelt de “verachtelijke aanval” op de Slovaakse premier Robert Fico. “Zulke geweldplegingen hebben geen plaats in onze samenleving en ondermijnen de democratie, ons waardevolste goed”, schrijft ze in een boodschap op X, het vroegere Twitter. Europese Raadsvoorzitter Charles Michel zegt gechoqueerd te zijn.

Lees meer »

Engels kerkje heeft een nieuwe aalmoezenier

Het Engels kerkje, of de Saint George’s Memorial Church, in de Elverdingestraat heeft sinds een goeie maand weer een aalmoezenier. Na deze korte verkenning van het terrein de afgelopen weken wil Richard Clement, een van de voormalige geestelijke herders van de Royal Air Force (RAF), zich ook graag voorstellen aan onze lezers.
The post Engels kerkje heeft een nieuwe

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Rusland heeft niet voldoende troepen voor grote doorbraak in Oekraïne, zegt NAVO-generaal – “Rusland gebruikt burgers als menselijk schild”

Het Russische leger houdt 35 tot 40 burgers vast in de stad Vovtsjansk en gebruikt hen als menselijk schild om een militair hoofdkwartier te beschermen. Dat zegt de lokale politie. De Russische opmars zou in bepaalde zones in de noordoostelijke regio Charkiv dan weer een halt toegeroepen zijn. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Olivier Vandecasteele, die vorig jaar werd vrijgelaten uit Iraanse cel, werkt aan humanitair project: “Ik ben aan het herstellen”

Olivier Vandecasteele werd vorig jaar in mei bevrijd uit een Iraanse cel. Hij bracht er maar liefst 455 dagen door in erbarmelijke omstandigheden. “Wat mij overkwam, is goed afgelopen. Welja, goed … It stays with me, dat is zeker”, zegt Vandecasteele in een interview met Bruzz. Vandaag werkt hij aan een nieuw humanitair project. “Het is een moeilijk evenwicht tussen

Lees meer »