Vrouw schuldig aan haatberichten naar ex-man: “Soms vijftien berichten per minuut”

Een 55-jarige Indiase vrouw uit Middelkerke is in beroep schuldig bevonden voor belaging en bedreiging. M.M. bestookte haar ex-man met ontelbare haatberichten, veelal van homofobe aard. Ze krijgt echter geen straf.

De problemen begonnen toen de toenmalige echtgenoot van M.M. eind 2016 naar India verhuisde om er een reisbureau te openen. Een heel jaar lang bestookte de vrouw haar partner met ontelbare haatberichten, veelal van homofobe aard. Samen met haar 38-jarige dochter uit Oostende maakte ze ook valse Facebookaccounts aan op naam van het slachtoffer en vielen ze zijn klanten en leveranciers lastig. Toen hij naar India vertrok, kwamen de deurwaarders bij de vrouw aankloppen. Ze bleef achter met een schuldenberg van 120.000 euro. “Door de vele berichten te sturen, reageerde ze op een verkeerde manier”, gaf haar advocaat toe.

Geen homohaat

Ze kreeg zes maanden met uitstel, maar ging in beroep. “Het was actie-reactie. Telkens zij stuurde, reageerde hij. Dus het was zeker geen belaging.” Ook ontkent ze de homofobe aard van de berichten. “Ze heeft er van haar kant alles uitgegooid. Was hij er vandoor gegaan met een blonde vrouw, had zij misschien ‘blonde del’ geschreven.”

Ook de valse Facebookaccounts ontkent ze te hebben aangemaakt. Maar de procureur-generaal was een andere mening toegedaan. “Geen homohaat? Ik ga hier niks voorlezen, maar homohaat is toch het minste wat je kan zeggen.” Ook de belaging acht hij bewezen. “Dat mevrouw zich genaaid voelde, kan ik aannemen. Maar soms stuurde ze vijftien berichten per minuut, vijftien! Je zou voor minder reageren. Dit is geen actie-reactie!” Wel is hij akkoord dat de vrouw geen straf moet krijgen, omdat de feiten stopten in 2017 en er nu pas een einde van de rechtszaak in zicht is. Ook het hof oordeelde dat de redelijke termijn is overschreden door het lang aanslepende proces en sprak voor de vrouw een eenvoudige schuldigverklaring uit, dus schuldig maar geen straf. Het hof oordeelde ook dat er geen sprake was van homohaat. (OSM)

The post Vrouw schuldig aan haatberichten naar ex-man: “Soms vijftien berichten per minuut” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Gilles Rossel verlaat ‘zijn’ FC Veldegem (3B): “Behoud is mooi afscheid”

Veldegem, Zedelgem en Ruddervoorde vormen de rode draad in de voetbalcarrière van Gilles Rossel, die voornamelijk gevormd werd bij Varsenare, Club en Cercle. Hij bereikte de A-kern van KM Ruddervoorde, waar hij toch aan 15 matchen deelnam in nationale. “Het behoud is een subliem afscheidsgeschenk”, klinkt het overtuigd.
The post Gilles Rossel verlaat ‘zijn’ FC Veldegem (3B): “Behoud is

Lees meer »

Wie is Bambie Thug, de Ierse ‘heks’ in het Songfestival? “Mijn deelname is een wraakactie op mijn verkrachter”

Dé verrassing tijdens de eerste halve finale van het Songfestival, en volgens velen een outsider voor de eindwinst: Bambie Thug. De non-binaire deelnemer zette met een krachtige show zichzelf op de kaart, en lijkt daarmee de banvloek van Ierland tijdens Eurovisie eindelijk om te keren. Niet slecht voor een artiest die aanvankelijk droomde van een balletcarrière, maar na een blessure

Lees meer »

LIVE. Joost Klein treedt niet op voor vakjury maar krijgt steun van publiek, deelname aan finale nog steeds onbeslist

Joost Klein was niet te zien bij de generale repetitie voor de finale van het Eurovisiesongfestival zaterdag. Toch werd de zanger gesteund door het aanwezige publiek. De EBU liet weten in een statement dat er zich een incident met de Nederlander heeft voorgedaan en dit onderzoekt. Volgens de Zweedse media gaat het mogelijk over een fysieke confrontatie. Zolang het onderzoek

Lees meer »

Opnieuw koersexplosies voor GameStop en AMC: aandelen verdubbelen in waarde

De aandelen van GameStop en AMC zijn dinsdag al voor de tweede dag op rij zowat in waarde verdubbeld. Aanleiding zijn enkele tweets van Keith Gill, die op sociale media actief is onder het pseudoniem ‘Roaring Kitty’ en enkele jaren geleden met zijn beleggerstips tijdens corona al eens een koopgolf veroorzaakte op het aandeel van de Amerikaanse ketens van gamewinkels

Lees meer »

Vijf soldaten gedood in Irak

Een officier van het Iraakse leger en vier soldaten zijn maandag om het leven gekomen bij een aanval op een legerpost in de Iraakse provincie Salah ad Din. Dat hebben verantwoordelijken van het ministerie van Defensie gemeld.

Lees meer »

Tentoonstelling Karel Mus in De Traagheid in Tielt

Tot zondag 30 juni kan je in De Traagheid in Tielt terecht voor de tentoonstelling ‘Sometimes Lost – Sometimes Hopeful’ van de gelauwerde fotograaf Karel Mus.
The post Tentoonstelling Karel Mus in De Traagheid in Tielt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Cholera treft nu ook Mayotte na uitbraak op Comoren

In Mayotte, een Frans overzees departement in de Indische Oceaan, zijn al 65 mensen getroffen door cholera. Dat meldt de Franse minister van Volksgezondheid. De cholera-epidemie verspreidde zich naar Mayotte door een uitbraak op de nabijgelegen Unie der Comoren.

Lees meer »

Uw financiële situatie vergelijken met die van uw buur? Het kan voortaan via deze online tool

Vrouwen gaan het vaakst naar de bakker. West-Vlamingen betalen jaarlijks 135 euro meer aan boetes dan Limburgers. En vorig jaar gaven 45-plussers gemiddeld 1.220 euro uit aan vakanties. De gratis onlinetool SpendTracker biedt zeer gedetailleerd inzage in ons uitgavenpatroon en kijkt daarvoor rechtstreeks in de bankverrichtingen van ruim 22.000 Belgen. Hoe gaat dat in z’n werk? Kunnen ook uw bankgegevens

Lees meer »

Protest aan RTBF en VRT tegen uitzending Songfestival: “Medeplichtig aan genocide”

Een zeventigtal actievoerders, aldus de organisatie, heeft gelijktijdig met de betoging in het Zweedse Malmö betoogd aan de hoofdingang van RTBF en VRT, die vanavond de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival uitzenden. De actie hekelt dat de Belgische publieke omroepen de uitzending laten doorgaan, ondanks de deelname van Israël. Sommige actievoerders wezen zelfs op een vermeende “medeplichtigheid aan genocide”

Lees meer »

Ilse Mertens uit Heule is gezins- en kinderfotografe bij Créalie

Ilse Mertens (40) is een nieuwe Kortrijkzaan. Ze is afkomstig van Ronse. Sinds augustus 2023 woont ze samen met partner Shana Devolder (35) in Heule. Samen hebben ze een dochter Alexine. Ilse studeerde grafische en digitale media aan de Arteveldeschool in Gent.
The post Ilse Mertens uit Heule is gezins- en kinderfotografe bij Créalie appeared first on KW.be.

Lees meer »