Twintiger opgepakt op verdenking van home-invasion en verkrachting van 69-jarige vrouw

Na een succesvol opsporingsbericht is een verdachte aangehouden voor vreselijke feiten in Sint-Niklaas. De man zou een 69-jarige vrouw hebben verkracht tijdens een home-invasion in Sint-Niklaas.

 

Meer krantenkoppen in België

Stad tikt aannemer op de vingers wegens overlappende werken Boezinge

Na twee jaar is er nog geen enkele fase van de riolerings- en wegenwerken in Boezinge helemaal afgewerkt. Jan Laurens (CD&V) toonde op de laatste gemeenteraad begrip, maar vroeg ook om de dorpsbewoners beter te informeren. “De eerste fasen moeten tegen eind mei volledig klaar zijn”, reageerde schepen Ives Goudeseune (Vooruit).
The post Stad tikt aannemer op de vingers

Lees meer »

Havenschool VTI Zeebrugge lanceert crowdfunding-campagne om leerlingen van de tweede graad een onvergetelijke schoolreis te bezorgen

In een tijd waarin kansarmoede steeds meer zichtbaar wordt, is het cruciaal om jongeren de kans te geven om zich te ontwikkelen, ongeacht hun financiële situatie. Met dit in gedachten organiseert Havenschool VTI Zeebrugge een crowdfunding-campagne om leerlingen van de tweede graad een onvergetelijke schoolreis te bezorgen.
The post Havenschool VTI Zeebrugge lanceert crowdfunding-campagne om leerlingen van de tweede

Lees meer »

Plechtigheid en bloemenneerlegging bij herdenking einde WO II

Vandaag herdachten we 8 mei 1945, de datum die het einde markeert van de Tweede Wereldoorlog in Europa. Om 10.50 uur vond de jaarlijkse plechtigheid plaats bij het oorlogsmonument van Yvonne Serruys aan het VanderMerschplein Menen.
The post Plechtigheid en bloemenneerlegging bij herdenking einde WO II appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE. Slaagt Mustii erin om zich te plaatsen voor de finale van het Songfestival? Volg het liedjesfestijn hier

D-day voor België en Nederland op het Songfestival. Zowel onze inzending Mustii als de Nederlandse kandidaat Joost Klein verdedigen vandaag hun landseer, en dat tijdens de tweede halve finale van het Songfestival. Volgens de bookmakers maken ze beiden een goede kans om door te stoten. Maar gaat dat ook écht gebeuren? En wie zijn hun grootste concurrenten? Uw Songfestivalvrouw heeft

Lees meer »

Bruno Derveaux helpt RC Harelbeke over de streep

Op de allerlaatste speeldag kon RC Harelbeke alsnog het behoud realiseren. Het won bij de B-ploeg van Zulte-Waregem met 1-2 en verlengt zo het verblijf in tweede nationale afdeling amateurs.
The post Bruno Derveaux helpt RC Harelbeke over de streep appeared first on KW.be.

Lees meer »

Striptekenaar Mario Boon bundelt oorlogsverhalen over Fort Eben-Emael in nieuw album: “Dit mag nooit vergeten worden”

Striptekenaar en uitgeweken Truienaar Mario Boon (50) heeft zijn nieuw album ‘Vreemde vogels boven Eben-Emael voorgesteld in het Fort Eben-Emael. In zijn nieuw werk gaat Boon dieper in op de brutale Duitse inval – vandaag precies 84 jaar geleden – die de moderne oorlogsvoering voorgoed zou veranderen. "Een verzameling verhalen die nooit vergeten mag worden", vindt Boon.

Lees meer »

Britse legerchef luidt noodklok: “Wereldwijde spanningen bereiken kookpunt”

De Britse legerchef heeft gewaarschuwd dat “sluimerende spanningen” overal in de wereld die “tot het kookpunt aan het komen zijn”. Volgens admiraal Sir Tony Radakin wordt de wereld ontegensprekelijk “veel gevaarlijker”. Maar de stafchef blijft ook hoopvol: “De internationale orde wordt op de proef gesteld, maar onze nationale en collectieve belangen convergeren en zetten gelijkgestemde landen aan tot actie.”

Lees meer »

Quiz – Hoe goed ken jij Ardooie?

Hoe goed ben jij op de hoogte van het reilen en zeilen in Ardooie? Jij weet als geen ander hoeveel water er in de watertoren van Koolskamp kan? Wanneer het Prinsenhof gebouwd werd? Waag dan je kans in deze op en top Ardooise quiz. Veel succes!
The post Quiz – Hoe goed ken jij Ardooie? appeared first on KW.be.

Lees meer »