Struisvogelboerderij opent straks opnieuw zomerbar ‘Bar Volaré’: “We gaan voor een extra large editie”

Bar Volaré, de zomerbar van struisvogelboerderij Schobbejaks Hoogte in Tielt, maakt volgende week een comeback. Voor deze tweede editie houden Guus Neirinck en zijn vriendin Yasmine Mercier liefst vier maanden de bar open. Al zijn de struisvogels zelf uiteraard de sterren van de unieke zomerbar. “Struisvogels blijven dieren die tot de verbeelding spreken en we willen iedereen de kans geven ze te komen bewonderen”

Het concept blijft nagenoeg ongewijzigd. De bar bevindt zich opnieuw achteraan het domein, met een uitstekend zicht op de weides waar de vogels grazen. En op het juiste moment ook op de ondergaande zon. Ook op de kaart staan de struisvogels centraal. Er zijn struisvogelpannenkoeken, struisvogelcake en struisvogeladvocaat te verkrijgen, terwijl er ook weer struisvogeltapas op de kaart staan. “We hebben onder meer mini-struisvogelhamburgertjes, gerookte struisvogelham, struisvogelquiche, struisvogeleiersalade en struisvogelkroketjes”, legt Yasmine uit. “Ook onze ‘struise’ planken, met een beetje van alles, keren zeker terug. Daar was vorige zomer veel vraag naar.”

Extra large

“Bij de eerste editie waren we louter in juli en augustus open, maar nu gaan we voor een extra large editie”, legt Guus uit. “We gaan open op 1 mei en blijven daarna elke vrijdag, zaterdag en zondag geopend tot en met zondag 1 september. Het weer vorige zomer werkte niet altijd even goed mee, al kregen we toch heel veel nieuwsgierige bezoekers over de vloer. We geven graag opnieuw iedereen de kans om de vogels te komen bekijken. Per slot van rekening zijn struisvogels dieren die tot de verbeelding blijven spreken. En door straks dubbel zo lang open te zijn, pikken we zeker de eerste zon mee.”

Beter voorbereid

Schobbejaks Hoogte telt zowat zevenhonderd struisvogels en is daarmee de grootste struisvogelkwekerij van het land. Dat de exotische vogels nog altijd tot de verbeelding spreken, bleek al tijdens Open Bedrijvendag in oktober 2022, toen de boerderij achtduizend (!) bezoekers over de vloer kreeg. “Toen is eigenlijk het idee ontstaan voor de zomerbar, weliswaar zonder dat we het bedrijf daarbij openstellen”, gaat Guus verder. “Achteraf gezien hebben we vorig jaar wel best snel moeten schakelen om alles op tijd af te krijgen tegen de opening in juli. Toen was het ook wat koffiedik kijken wat het zou geven. Dit keer zijn we beter voorbereid.”

“Wellicht in de loop van juni gaan we enkele nieuwe gerechtjes lanceren, zoals nacho’s met struisvogelgehakt”, gaat Yasmine verder. “Het is de ideale manier kennis te maken met onze producten. Wie wil kan enkele daarvan deze zomer zelf bestellen aan de bar om mee te nemen naar huis. Aangezien het om de tweede editie gaat, hebben we dit keer wat meer ruimte om te experimenten en dingen uit te proberen. Zo staan er ook al enkele evenementen in de steigers. Met het oog op het EK, de Tour en de Olympische Spelen zal alvast een groot scherm voorzien worden in de tent van de bar.”

‘Bar Volaré’ in de Deinsesteenweg 182 opent op woensdag 1 mei om 14 uur de deuren en is daarna van vrijdag tot en met zondag open tot en met 1 september. Op vrijdag en zaterdag kan je er terecht tussen 16 en 1 uur, op zondag is dat van 14 tot 21 uur. Meer info op barvolare.be.

The post Struisvogelboerderij opent straks opnieuw zomerbar ‘Bar Volaré’: “We gaan voor een extra large editie” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Zoveel West-Vlamingen naar Auchan, is dat niet jammer?”: lijsttrekkers Melissa Depraetere en Pablo Annys (Vooruit) over hun prioriteiten voor de verkiezingen

Geen West-Vlamingen meer in Auchan. Meer bedden voor onze ouderenzorg. Meer bankautomaten en bussen. Hogere lonen. Dat zijn de prioriteiten van Vooruit voor onze provincie. Dat zeggen lijsttrekkers Melissa Depraetere (federaal) en Pablo Annys (Vlaams). Opvallende anekdote: vader Jo Rousseau heeft bedankt voor een plaats op de lijst.
The post “Zoveel West-Vlamingen naar Auchan, is dat niet jammer?”: lijsttrekkers

Lees meer »

Flakkadoodrijder (32) bekent brandstichting in woning van eigen broer

De 32-jarige man uit Houthulst, die sinds vorige week in de cel zit op verdenking van brandstichting in het huis van zijn eigen broer, heeft de feiten bekend. Dat bevestigt zijn advocaat, Mathieu Langerock. Volgens onze informatie was de man op het moment van de feiten onder invloed, hoewel het niet duidelijk is van wat.

Lees meer »

Jongeren gesloten instelling De Zande worden stalen strijders

Bijzonder nieuws uit de gesloten instelling De Zande in Ruiselede: enkele jongeren nemen er deel aan de scholencompetitie ‘Steel Warriors’. “Hiermee kunnen we de buitenwereld tonen dat zij wel degelijk een nieuwe kans verdienen.”
The post Jongeren gesloten instelling De Zande worden stalen strijders appeared first on KW.be.

Lees meer »