Opmerkelijk voorstel Groen: werknemers kunnen tijdelijk stoppen met werken zonder specifieke reden

Volgens Groen moeten werknemers hun loopbaan kunnen onderbreken zonder reden. Met die vrije tijd kunnen mensen een tijdje thuisblijven of zelfs een lange reis maken, terwijl ze daar een maandelijkse vergoeding van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA) voor krijgen. Dit principe wordt ongemotiveerd tijdskrediet genoemd. Het is volgens de covoorzitter van Groen, Jeremie Vaneeckhout, een manier om stress en burn-out tegen te gaan bij werknemers. 

Meer krantenkoppen in België

Lieven (73) zwaait af als voorzitter van kerkfabriek Sint-Victor in Proven

Na 23 jaar als lid en 18 jaar als voorzitter van kerkfabriek Sint-Victor in Proven nam Lieven Top afscheid tijdens een gebedsdienst. Het ereteken Sint-Donatianus van het bisdom Brugge staat hem mooi, maar Lieven vreest dat er alsmaar minder mensen willen toetreden tot de kerkfabriek om de goederen van de parochie te beheren.
The post Lieven (73) zwaait af

Lees meer »

Tadej Pogacar prijkt in het roze aan de gevel van supporterslokaal in Wervik

Aan de gevel van sfeercafé Black Pearl op het Sint-Maartensplein in Wervik prijkt een kleurrijk bord met wielerkampioen Tadej Pogacar in het roze. De Sloveen draagt momenteel de roze leiderstrui in de Giro. Black Pearl is het clublokaal van zijn fanclub de Pogiboys.
The post Tadej Pogacar prijkt in het roze aan de gevel van supporterslokaal in Wervik appeared

Lees meer »

Marlin (24) belandt in zee waar het krioelt van de haaien: “Hadden nog gezegd dat het me je gedaan is als je daar invalt”

Marlin Wakeman (24) werkt al een tijdje op een boot en ging de ochtend van 26 april gezwind naar het werk. Maar toen hij aan boord wilde klimmen, zette hij een verkeerde stap en viel hij in het water van de haven. Water waar minstens twintig haaien rondzwommen. “Enkele dagen eerder hadden we onder collega’s nog zitten zeggen dat je

Lees meer »

Bibliotheek reikt prijzen uit

In de maand maart liep de jeugdboekenmaand. Bij die gelegenheid organiseerde de bibliotheek een wandelzoektocht doorheen de gemeente.
The post Bibliotheek reikt prijzen uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Weekendje weg en marktbonnen voor winnaars ‘Maand van de Markt’

De Maand van de Markt, waarbij de provincie West-Vlaanderen en de gemeente Zedelgem de wekelijkse markt in de kijker willen plaatsen, liep in april op het marktpleintje van Sint-Elooi De Leeuw in Zedelgem.
The post Weekendje weg en marktbonnen voor winnaars ‘Maand van de Markt’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Nieuw record: “Oekraïense drone raakt Russische raffinaderij na tocht van 1.500 kilometer”

Een Oekraïense drone heeft 1.500 kilometer gevlogen vooraleer een Russische raffinaderij in de republiek Basjkirostan geraakt werd. “Een nieuw afstandsrecord”, liet een bron uit de Oekraïense defensiesector aan het Franse persbureau AFP weten. In een speech ter gelegenheid van de Dag van de Overwinning stelde de Russische president Vladimir Poetin dat zijn “strategische troepen altijd gevechtsklaar zijn”. Volg hier alle

Lees meer »

KIJK. Koen Wauters herenigd met Sarah De Koster: duo zingt nog één keer grote hit ‘You Are The Reason’ in ‘Sing Again’

Vanavond zien juryleden Hadise, Nina Nina De Man, Karen Damen, Aaron Blommaert en Stan én gastjurylid Gustaph een nieuwe lading gezichten uit vroegere VTM-talentenshows de revue passeren in ‘Sing Again’. Onder hen ook Sarah De Koster, die in 1997 doorbrak na haar overwinning in de ‘Soundmixshow’. In 2003 scoorde Sarah zelfs een grote hit met Koen Wauters. Koen zong ‘You

Lees meer »

Veldrijder Tibo Vancompernolle: “Eerste zege ooit op de weg”

Met extra zelfvertrouwen kan Tibo Vancompernolle (18) zondag naar het West-Vlaams kampioenschap voor junioren. De veldrijder boekte zaterdag in Wingene een overwinning. Zijn eerste zege ooit op de weg!
The post Veldrijder Tibo Vancompernolle: “Eerste zege ooit op de weg” appeared first on KW.be.

Lees meer »