LIVEBLOG RONDE VAN ROMANDIË. Roert “nerveuze” Nys zich in eerste rit in lijn? “Meteen kans op zege”

Na de proloog een glooiende eerste rit in lijn in de Ronde van Romandië, met een heuvelachtig begin maar een vlakke laatste 50 kilometers. Daardoor is een sprint niet uitgesloten. Thibau Nys heeft deze etappe aangekruist – kan hij meedoen voor de zege? Volg de rit vanaf 13u30 in de liveblog hieronder. 

Meer krantenkoppen in België

Vier gewonden bij mesaanval op metro in Lyon

Vier mensen zijn zondag gewond geraakt bij een mesaanval in de metro van Lyon, in het oosten van Frankrijk. Een 27-jarige man met de Marokkaanse nationaliteit is opgepakt en het gerecht opende een onderzoek wegens poging tot opzettelijke doodslag.

Lees meer »

Iconische Party Bob bestaat tien jaar: “Geweldig hoe het is gegroeid”

Tien jaar geleden werd de Party Bob in het leven geroepen door de Ledegemse jeugdraad. Het iconische busje dat feestvierders veilig ophaalt na een avondje uit is ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde bij Ledegemse feestelijkheden.
The post Iconische Party Bob bestaat tien jaar: “Geweldig hoe het is gegroeid” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Assuralia klaagt geschorste Franse verzekeraar SFAM aan, omdat het geld van rekeningen blijft halen

Assuralia, de federatie van verzekeraars, dient een klacht in bij het Brusselse parket en bij de Federale Overheidsdienst Economie tegen SFAM. Dat is een Frans bedrijf dat vooral gsm-verzekeringen verkocht. Assuralia vindt dat SFAM op een frauduleuze manier te werk gaat en klanten misleidt. Zo verdween er via eenzijdige domiciliëring 4.800 euro van Rudi’s rekening: "Ze haalden dat er in

Lees meer »

Yolande (80) smeerde 288.000 sandwiches en geeft Rientje uit ‘Nonkels’ gelijk: “Die met preparé zijn altijd het eerst op”

Ga in Vlaanderen rond met een plateau sandwiches en die met preparé zijn het eerst weg. Dat weet niet alleen Rientje in de laatste aflevering van Nonkels, maar ook Yolande Smesman (80). De vrijwilligster van KAA Gent smeerde de afgelopen 36 jaar meer 288.000 sandwiches. Afgelopen weekend werd ze net als Hein Vanhaezebrouck en Laurent Depoitre feestelijk uitgezwaaid.

Lees meer »

Ook in West-Vlaanderen past De Lijn dienstregeling aan vanaf 1 juli

De Vlaamse openbaarvervoermaatschappij De Lijn voert op 1 juli een beperkt aantal aanpassingen aan haar aanbod door, onder meer om het af te stemmen op de beschikbare voertuigen en chauffeurs. Die aanpassingen gelden ook voor onze provincie. Dat heeft De Lijn woensdag aangekondigd.
The post Ook in West-Vlaanderen past De Lijn dienstregeling aan vanaf 1 juli appeared first on

Lees meer »

Arrestaties aan Hongkongse rechtbank waar beklaagden wegens subversie veroordeeld werden

Verschillende prodemocratieactivisten zijn donderdag opgepakt voor de rechtbank waar veertien beklaagden schuldig bevonden werden aan subversie. Dat zegt Chris Tang, verantwoordelijke voor de veiligheid in Hongkong. De beklaagden stonden terecht in het grootste proces sinds de invoering van de nationale veiligheidswet. “Verschillende personen veroorzaakten overlast en verstoorden de openbare orde buiten de zittingszaal en werden opgepakt”, zegt Tang.

Lees meer »