Een lading cement die viel, was er te veel aan: losgeslagen militaire paarden zetten Londen twee uur op stelten

Vijf paarden van de ceremoniële cavalerie van het Britse leger hebben woensdagochtend Londen op stelten gezet. Plotseling sloegen ze er op hol. Maar zijn zulke paarden dan niet getraind op onverwachte gebeurtenissen?

 

Meer krantenkoppen in België

Zwerm bijen nestelt zich op bushalte, imker schiet te hulp

Wie zaterdagmiddag de bus wou nemen in de Zandstraat in Haasdonk, stond niet alleen te wachten. Een zwerm bijen had er zich genesteld bovenop de bushalte. Het informatiebord van de halte werd volledig ingepalmd door de bijen. De brandweer en een imker kwamen ter plaatse om de dieren weg te halen. Allicht waren de dieren afkomstig uit de bijenkasten van

Lees meer »

Bezoekers van de Lieteberg in Zutendaal wandelen volgende zomer met smartphone door hologrammen van levensgrote dieren

Naar aanleiding van de Week van de Biodiversiteit is er in het Bezoekerscentrum van de Lieteberg in Zutendaal een voorproefje gegeven van het nieuwe Belevingscentrum Biodiversiteit. Daarin zal te zien zijn welke planten en dieren er in het Nationaal Park Hoge Kempen leven, onder meer met hologrammen. De Lieteberg werkt daarvoor samen met AlfaVision, dat bedrijf viel eerder al in

Lees meer »

Opvallende zet: David Beckham wordt gezicht van AliExpress

Na recente reclames voor Stella Artois en Lay’s chips wordt de voormalige Engelse topvoetballer David Beckham (49) nu de wereldwijde ambassadeur voor AliExpress. Dat meldt de BBC. Hoeveel de webwinkel van de Chinese technologiereus Alibaba betaalt voor de deal is niet bekend.

Lees meer »

Goedkope elektrische auto van BYD dreigt Europese markt te ontregelen

De lancering op de Europese markt van een elektrische auto onder de 20.000 euro van het Chinese merk BYD, dreigt lokale constructeurs het gras voor de voeten weg te maaien. Toch pleit de sector niet voor invoerheffingen, zoals in de Verenigde Staten. "Wij denken niet dat protectionisme ons op de lange termijn een uitweg uit deze concurrentie zal bieden."

Lees meer »

Wordt China koploper in artificiële intelligentie?

China heeft enorme vooruitgang geboekt op het gebied van artificiële intelligentie (AI). Kan het land ook de wereldwijde koploper worden in AI, zoals het tegen 2030 vooropstelde? Wat betekent dat voor ons en de rest van de wereld? Dat onderzoeken Veerle De Vos en Tom Van de Weghe in een nieuwe aflevering van de podcast China voorbij de muur.

Lees meer »

Donald Trump wil verbod op de biopic over zijn jonge jaren

Terwijl Donald Trump (77) op de beklaagdenbank zit, dreigt hij om de makers van een biopic aan te klagen. ‘The apprentice’, dat in Cannes in première ging, schetst een weinig flatterend portret van de jonge Trump. Vooral een scène waarin hij zijn ex-vrouw Ivana verkracht, zorgt voor opschudding.

Lees meer »

Hoe een jonge ‘kasteelheer’ met lege zakken nu voor de rechter eindigt: “De erfenis, het jacht, de bezittingen in Frankrijk,… Allemaal verzonnen”

Groots waren de plannen van twee boezemvrienden in mei 2023: voor meer dan 5 miljoen euro zouden ze samen het kasteel van Gors kopen, om er “feestjes te organiseren die mensen zich twintig jaar later nog zouden herinneren”. Eén maand later was het sprookje alweer uit, net als de boezemvriendschap. Want de dik 5 miljoen die één van hen na

Lees meer »

Hoe staat het met de moraal van de soldaten? “De Oekraïners hebben geen schrik meer”, zegt Gentse wondzorgexpert die helpt aan front

Nu de recente opmars van de Russen rond Charkiv gestuit lijkt: hoe staat het met de moraal van de Oekraïense frontsoldaten? “Off duty vallen ze in slaap waar ze gaan zitten”, vertelt de Gents-Oekraïense wondzorgexpert Ihor Vitenko (57). “In de eerste oorlogsmaanden dronken ze sloten energiedrank en koffie, nu pompen we hen vol vitaminepreparaten en aminozuren.” Sinds dit voorjaar zijn

Lees meer »

Geslaagd aperitiefconcert in B&B Droomkerke

DOOMKERKE De B&B Droomkerke aan de Smisseweg in Ruiselede beleefde op zondag 26 mei twee primeurs: voor het eerst trad de 43-koppige Symphonic Band JET uit Tielt erop en dit ook voor het eerst onder leiding van de nieuwe dirigent Gilles Demeurisse. Het werd zonder meer een geslaagde voormiddag, al wilden de weergoden aanvankelijk niet mee.
The post Geslaagd

Lees meer »

Succesvolle opening voor bar José op Grote Kring: “De eerste reacties waren zeer positief”

In het voormalig slotklooster op de Grote Kring kan je sinds vrijdag 24 mei terecht voor kwaliteitsvolle wijnen en bieren en zuiderse tapas. “Speciaal voor onze pop-up werd zelfs een artisanaal biertje ‘José’ gebrouwen!” Bar José is enkel open in het weekend, tot en met 15 september.
The post Succesvolle opening voor bar José op Grote Kring: “De eerste

Lees meer »