Bezoekers van de Lieteberg in Zutendaal wandelen volgende zomer met smartphone door hologrammen van levensgrote dieren

Naar aanleiding van de Week van de Biodiversiteit is er in het Bezoekerscentrum van de Lieteberg in Zutendaal een voorproefje gegeven van het nieuwe Belevingscentrum Biodiversiteit. Daarin zal te zien zijn welke planten en dieren er in het Nationaal Park Hoge Kempen leven, onder meer met hologrammen. De Lieteberg werkt daarvoor samen met AlfaVision, dat bedrijf viel eerder al in de prijzen met hun tentoonstelling over voor het Lam Gods in Gent. 

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. Pommelien Thijs krijgt hoofdrol in ‘Patsers’ van Adil en Bilall: “Zalig want zo’n film maken ze hier niet vaak”

“Haar werk in ‘Knokke Off ‘ was zó straf, ‘Patsers’ moest en zou met haar zijn!” En als twee Hollywoodregisseurs applaudisseren, past Pommelien Thijs (23) haar agenda aan. De populairste artiest van het moment gaat in de nieuwe film van Adil & Bilall een hackersnetwerk leiden. “Waar ik vooral naar uitkijk? De zotte actiescènes die ze voor mij bedacht hebben”,

Lees meer »

LIVE F1. Gefrustreerde Verstappen schiet met scherp op eigen team: “We zitten niet op dezelfde golflengte”

De Formule 1 is aanbeland bij de GP van Hongarije. De McLaren maakte dit weekend al veel indruk en deed dat in de kwalificatie opnieuw. Lando Norris (24) pakte de polepositie voor ploeggenoot Oscar Piastri. Wereldkampioen Max Verstappen – die ‘not amused’ is – start vanop plaats 3. Perez stelde dan weer teleur en crashte in Q1. Leuke situatie voor

Lees meer »

Neos Izegem lanceert ‘verenigingspil’ voor meer verbondenheid

“Neos is een vereniging waar iedere 55-plusser, die actief in het leven staat én van een stukje cultuur en andere interessante activiteiten wil genieten, zich thuis zal voelen”, zegt Rudy Pattyn, voorzitter van de lokale afdeling. Onlangs sloten ruim 80 leden het voorbije werkjaar af met een ‘Zomerhappening’ in kasteel Wallemote.
The post Neos Izegem lanceert ‘verenigingspil’ voor meer

Lees meer »

Ramkraak in Geluwe, 4e in 3 weken tijd in grensstreek

Zaterdagnacht is opnieuw een ramkraak gebeurd in de grensstreek. Deze keer was de zaak Comme Chez Nous, die bij een tankstation ligt, het doel van de daders. Ze gingen aan de haal met sigaretten en geld. Donderdag nog reed een inbreker in Lauwe het raam van een fruitwinkel aan diggelen.

Lees meer »

Film en meditatie in de shelter in Maldegem

Ook deze zomer staat er aan het terrein naast cc Den Hoogen Pad en in het Sint-Annapark een shelter opgesteld, waar van alles te beleven valt voor jong en oud.
The post Film en meditatie in de shelter in Maldegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na spectaculaire brand in Oostende komt cannabisplantage bij de buren aan het licht door gat in de muur: 500 plantjes ontdekt

Een brand in een appartementsgebouw in Oostende heeft maandag in een aanpalende woning een cannabisplantage aan het licht gebracht. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Het zou gaan om 500 cannabisplanten en 250 stekjes.
The post Na spectaculaire brand in Oostende komt cannabisplantage bij de buren aan het licht door gat in de muur: 500 plantjes ontdekt

Lees meer »

‘Samson & Marie’ bouwen een te gek feestje in Plopsaland De Panne

Traditiegetrouw zijn Samson & Marie ook deze zomervakantie opnieuw van de partij in het Studio 100 Theater De Panne en dit iedere dag tot en met 18 augustus. Bezoekers kunnen zich opnieuw verwachten aan een fantastische show vol mooie liedjes, leuke dansjes en dolle fratsen en dít in aanwezigheid van de burgemeester en brandweerman Bill.
The post ‘Samson &

Lees meer »