Een klinkende prestatie: deelnemer aan Londense marathon proeft onderweg 25 glazen wijn en zamelt zo al 17.000 euro in

Lopers verkleed als een Teletubbie, een ananas of een zonnebloem, dat hadden ze wel al eerder gezien bij de London Marathon. Maar een deelnemer die onderweg om de mijl een glas wijn proeft, daar zullen ze zelfs in de Britse hoofdstad toch vreemd van hebben opgekeken. Tom Gilbey ging de uitdaging aan en zamelde zo al 17.000 euro in voor het goede doel.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG CLUB-FIORENTINA. Geschiedenis meemaken op Jan Breydel? 165 euro, aub: ticketprijzen Club Brugge swingen de pan uit op online fora

Club Brugge staat voor dé match van de waarheid tegen Fiorentina. Blauw-zwart moet in de halve finale van de Conference League in het eigen Jan Breydel een 3-2-achterstand uit de heenmatch in Firenze goedmaken. Krijgen we eindelijk nog eens een Belgische club in een Europese finale? Aan de Brugse sfeergroep North Fanatics zal het niet gelegen hebben: zij staken vannacht

Lees meer »

FlixBus op weg naar de beurs

17:34 De succesvolste speler in het geliberaliseerde Europese openbaar vervoer wil begin juni naar de beurs Flix mikt daarbij op een waardering van ongeveer 4 miljard euro.

Lees meer »

LIVE GAZA. Spanje, Slovenië en Ierland gaan Palestina als staat erkennen – Rafah blijft hel voor kinderen: “Zesjarigen moeten op blote voeten water en andere bevoorrading meesleuren” –

Rafah blijft een hel voor kinderen. “Zesjarigen moeten op blote voeten water en andere bevoorrading meesleuren”, laat de ngo Save the Children weten. De straten staan vol auto’s, mensen klampen zich vast aan vrachtwagens en kinderen kruipen met hun hele hebben en houden op karren die worden voortgetrokken door ezels. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Protest aan RTBF en VRT tegen uitzending Songfestival: “Medeplichtig aan genocide”

Een zeventigtal actievoerders, aldus de organisatie, heeft gelijktijdig met de betoging in het Zweedse Malmö betoogd aan de hoofdingang van RTBF en VRT, die vanavond de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival uitzenden. De actie hekelt dat de Belgische publieke omroepen de uitzending laten doorgaan, ondanks de deelname van Israël. Sommige actievoerders wezen zelfs op een vermeende “medeplichtigheid aan genocide”

Lees meer »

Bert en Michiel organiseren allerlaatste fuif ooit in zaal ISO: “Iedere Izegemnaar ging hier al uit de bol”

Er is geen Izegemnaar ouder dan dertig die nog nooit de benen heeft losgegooid tijdens een fuif in het ruim vijftigjarig bestaan van zaal ISO. Nu ze deze zomer definitief onder de sloophamer verdwijnt, willen Bert Deplae (41) en Michiel Delheye (28) nog een allerlaatste fuif organiseren, als knipoog naar de tijd dat die er hoogtij vierden.
The post

Lees meer »

Leesgroep bibliotheek viert 10 jaar: “Een soort therapie”

Liefhebbers van het betere boek kennen de leesgroep van de bibliotheek al langer. Deze bonte boekenbende komt zowat elke anderhalve maand samen om literatuur te bespreken vanuit hun eigen beleving. Het initiatief bestaat al tien jaar.
The post Leesgroep bibliotheek viert 10 jaar: “Een soort therapie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Club Brugge staat straks op één match van derde Europese finale: “Ik haat verliezen en ik wil altijd winnen”

Club Brugge kan zich woensdagavond voor de derde keer in de geschiedenis plaatsen voor de finale van een Europees bekertoernooi. Als blauw-zwart in eigen huis het Italiaanse Fiorentina opzijzet, dan ligt er een ticket klaar voor de eindstrijd van de Conference League op 29 mei in Athene.
The post Club Brugge staat straks op één match van derde Europese

Lees meer »

Laatste fase van heraanleg stationsomgeving in Diksmuide gestart: “Nieuwe pendelparking met 160 plaatsen op komst”

De laatste fase van de heraanleg van de stationsparking in Diksmuide start. Daarbij zullen zowel de parking als de overweg tijdelijk zijn afgesloten. “Er komt een volledig nieuwe pendelparking met 160 plaatsen, een fiets- en wandeltunnel onder de sporen en een veilige in- en uitrit”, geeft burgemeester Lies Laridon mee.
The post Laatste fase van heraanleg stationsomgeving in Diksmuide

Lees meer »

LIVEBLOG GIRO. Tadej Pogacar verkent het parcours: Sloveen begint om 16u24 aan tijdrit, volg het op VTM en VTM GO

De renners krijgen vandaag een tijdrit van 40,6 kilometer voor de wielen geschoven. Na een vlakke aanloop volgt er in het slot een klimmetje van zes kilometer, waarvan vooral de eerste steil (10,7%) omhooggaat. Bouwt Tadej Pogacar zijn voorsprong in het klassement uit? En wat kan onze Cian Uijtdebroeks? Volg de aanloop naar de rit en natuurlijk de etappe in

Lees meer »