Ze hebben er speciaal woord voor, maar zelfs voor Finnen is zoveel sneeuw in deze tijd van het jaar uitzonderlijk

Finland kreeg dinsdag te maken met uitzonderlijke sneeuwval voor deze tijd van het jaar, en dat had ook gevolgen voor het verkeer. Een grote neerslagzone trok maandagavond vanuit het oosten over het Noordse land, waarbij de regendruppels snel in ijs veranderden zodra ze de koude grond raakten. Vervolgens ging het ook hevig sneeuwen.

 

Meer krantenkoppen in België

Wie wil er nu weglopen op een feest dat steeds mooier wordt?

Hard in hun muziek, hard in het supporteren voor hun club/vereniging. Dat zijn hardrockers Henk Vanhee (Club) en Roel Jacobus (Cercle). Zij vormen dit seizoen onze VAR, oftewel onze Voetbal Analyserende Rockers. Beurtelings werpen ze hun blik op de meest opvallende voetbalmomenten.
The post Wie wil er nu weglopen op een feest dat steeds mooier wordt? appeared first on

Lees meer »

Slovaakse premier Robert Fico (59) uren na schietpartij nog steeds in kritieke toestand: “Aanvaller had politiek motief”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse regering “balanceert hij tussen leven en dood”. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. De dader zou een 71-jarige dichter

Lees meer »

Flakkadoodrijder (32) bekent brandstichting in woning van eigen broer

De 32-jarige man uit Houthulst, die sinds vorige week in de cel zit op verdenking van brandstichting in het huis van zijn eigen broer, heeft de feiten bekend. Dat bevestigt zijn advocaat, Mathieu Langerock. Volgens onze informatie was de man op het moment van de feiten onder invloed, hoewel het niet duidelijk is van wat.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Nieuw record: “Oekraïense drone raakt Russische raffinaderij na tocht van 1.500 kilometer”

Een Oekraïense drone heeft 1.500 kilometer gevlogen vooraleer een Russische raffinaderij in de republiek Basjkirostan geraakt werd. “Een nieuw afstandsrecord”, liet een bron uit de Oekraïense defensiesector aan het Franse persbureau AFP weten. In een speech ter gelegenheid van de Dag van de Overwinning stelde de Russische president Vladimir Poetin dat zijn “strategische troepen altijd gevechtsklaar zijn”. Volg hier alle

Lees meer »

Doodrijder studente Hannelore (21) tekent tóch beroep aan tegen ‘rechtvaardige’ straf: “We zijn echt ontgoocheld”

“Een strenge, maar rechtvaardige straf.” Dat was het oordeel van de toenmalige advocaat van W.D. (42) toen die drie maanden geleden drie jaar celstraf en vijf jaar rijverbod kreeg. De man reed onder invloed van heroïne studente Hannelore Reyniers (21) dood op haar fiets in Wulpen. En tóch vond W.D. zijn straf zélf te zwaar: hij gaat nu in beroep.

Lees meer »

Kaaiman kiest keurig | Air Raoul

01:00 Nu de verkiezingen in sneltreinvaart naderen, beginnen steeds meer mensen interesse te tonen voor de cordoncoalitie, die wij hier al begin december naar voren hebben geschoven. Eerst als louter theore…

Lees meer »