Parkeerplaatsen ingenomen door publieke laadpalen in Moen en Zwevegem: “Maar moeten klaar zijn voor toekomst”

Recentelijk verschenen meerdere nieuwe publieke laadpalen in het straatbeeld. Dit in Ter Moude aan de kerk in Moen, en in Zwevegem in de Avelgemstraat aan ZEN’nice hair en de Otegemstraat aan Belfius. Door de komst van de laadpalen verdwijnen er wel steeds twee parkeerplekken.

Volgens schepen van mobiliteit en nutsvoorzieningen, Dirk Desmet (CD&V), komt men hiermee tegemoet aan de stijgende vraag naar locaties waar elektrische wagens kunnen opgeladen worden. “Niet iedereen beschikt immers over een laadpaal op privéterrein, maar ook tijdens het shoppen of werken is het interessant dat de wagen kan opgeladen worden”, klinkt het.

Verdwijning parkeerplaatsen

Door het plaatsen van die laadpalen, verdwijnen welk telkens twee parkeerplaatsen voor ‘gewone’ wagens. “We zijn er ons als gemeentebestuur van bewust dat er telkens twee parkeerplaatsen voorbehouden worden voor elektrische voertuigen en deze dus niet meer door andere wagens kunnen gebruikt worden. Nu blijkt dat hybride en elektrische wagens volgens Statbel, het Belgisch Statistiekbureau, met een marktaandeel van 59% in 2023 de populairste nieuwe wagens in België waren moeten we wel dringend de nodige voorzieningen treffen om klaar te zijn voor wat op ons afkomt.”, aldus Dirk Desmet.

Er waren reeds publieke oplaadpunten beschikbaar aan o.a. het Theofiel Toyeplein in het centrum van Zwevegem en aan het Gemeentepunt. Er worden er binnenkort ook nog voorzien aan de ATD (Algemeen Technische Diensten) in de Blokellestraat en aan de achterkant van de Sint-Amanduskerk, achteraan het Theofiel Toyeplein.

De schepen voegt er nog aan toe dat elke burger, onderneming of taxi- of deelwagenbedrijf, die zelf geen plaats heeft voor een laadpaal en zich te ver van een bestaand publiek laadstation bevindt, er een kan aanvragen op het openbaar domein via het online formulier op www.vlaanderen.be/publieke-laadpaal-aanvragen. In overleg met het gemeentebestuur wordt er dan één gerealiseerd op maximaal 250 meter van het adres van de aanvrager.

(Geert Vanhessche)

The post Parkeerplaatsen ingenomen door publieke laadpalen in Moen en Zwevegem: “Maar moeten klaar zijn voor toekomst” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Het is nu officieel: deze ploegen stijgen en degraderen uit de provinciale reeksen

De eindrondes in het provinciaal voetbal zitten er op. Er moest ook nog gewacht worden op de inschrijvingen van de verschillende ploegen. KSV Rumbeke promoveert niet via de interprovinciale eindronde, waardoor er geen extra stijger komt in de reeksen eronder. De voetbalbond bevestigde net de volgende stijgers en dalers.
The post Het is nu officieel: deze ploegen stijgen en

Lees meer »

Jongeman krijgt volledig voorwaardelijke celstraf na stalking ex-vriendin: “Ik was fout maar heb haar losgelaten”

“Ik ben fout geweest maar het was niet de bedoeling haar bang te maken. Ik zag haar graag.” Een 22-jarige jongeman uit Kortrijk leek op de rechtbank te beseffen dat hij enkele maanden serieus over de schreef ging toen hij zijn ex-vriendin stalkte. De rechter gaf hem een volledig voorwaardelijke celstraf van 15 maanden.
The post Jongeman krijgt volledig

Lees meer »

NAVO-topmilitair spreekt Belgisch parlement toe: “We weten wat we nodig hebben en we weten wat dat kost”

“De oorlog is terug in Europa. Of we dat nu leuk vinden of niet.” Met die uitspraak riep admiraal Rob Bauer, voorzitter van het Militair Comité van de NAVO, in de Belgische Kamercommissie Defensie dinsdag op tot meer aandacht voor de dreiging. De Nederlandse topmilitair had ook een duidelijke boodschap voor België: “Jullie halen de NAVO-doelstellingen van 2021 niet eens,

Lees meer »

Visma-Lease a Bike had nog grote plannen met Uijtdebroeks, die ploegmaats zelfs geen hand mocht geven: “Zo moeten vertrekken is extra lastig”

Geen Cian Uijtdebroeks (21) meer in de Giro. De jonge Belg kwam woensdag niet meer aan de start: ziek en koorts. “Omwille van het besmettingsgevaar was zelfs een handdruk met z’n ploegmaats niet meer mogelijk”, aldus zijn ploeg. De Ronde van Italië eindigt zo in mineur, maar de voorbije twaalf dagen waren niet voor niks: Uijtdebroeks maakte een prima beurt

Lees meer »

Jada Sparks opnieuw te zien in Streamz-docu ‘Chasing Beauty: de prijs van perfectie?’: “Vier onderste ribben laten verwijderen”

Steeds meer vrouwen en mannen kiezen voor esthetische chirurgie. En onderzoek toont aan dat de vraag de komende jaren enkel zal toenemen. In het tweede seizoen van de Streamz-docu ‘Chasing Beauty: de prijs van perfectie?’ willen onder meer bekende koppen als Lesley-Ann Poppe, Jitske Van de Veire en Pommeline Tillière de schaduwzijde van de plastische ingrepen belichten. In dit tweede

Lees meer »

“Al die negatieve reacties, gewoon omdat ik eerlijk ben”: Bert uit ‘Boer zkt vrouw’ verdedigt zich na kritiek

Slechts vier vrouwen schreven zich in voor de West-Vlaamse vlasboer Bert Vermeersch(28) in ‘Boer zkt vrouw’, maar toch nodigde hij maar twee kandidates uit op z’n erf. En enkele opmerkelijke uitspraken leverden hem ook meteen heel wat kritiek op. “Ik vind niet dat je iemand kwetst als je eerlijk bent”, verdedigt hij zich nu voor het eerst. Bert weet dat

Lees meer »

Zita (16) uit Izegem is Vlaams kampioen toestelturnen

Zita Verleden (16) kroonde zich tot Vlaams kampioen toestelturnen bij de leeftijdscategorie +16. Zelf is ze nog maar net 16 jaar. Ondanks de sterke concurrentie en wat blessureleed enkele weken geleden, stond Zita op tijd wedstrijdklaar om er de gouden plak te veroveren. “Mijn doel voor het Vlaams kampioenschap was om daar zeker de top vijf te halen. En dat

Lees meer »

Quiz – Hoe goed ken jij Oostende?

Ben jij een echte ‘Ostendenoare’? Heb je ook zo genoten van het laatste album van Arno? Ben je een vaste klant op de Paulusfeesten? Ken je de werken van The Crystal Ship of weet je wanneer ‘‘t Veegee’ en ‘den As’ fuseerden? Waag dan je kans in deze Oostendse gemeentequiz. Succes!
The post Quiz – Hoe goed ken jij

Lees meer »