Visma-Lease a Bike had nog grote plannen met Uijtdebroeks, die ploegmaats zelfs geen hand mocht geven: “Zo moeten vertrekken is extra lastig”

Geen Cian Uijtdebroeks (21) meer in de Giro. De jonge Belg kwam woensdag niet meer aan de start: ziek en koorts. “Omwille van het besmettingsgevaar was zelfs een handdruk met z’n ploegmaats niet meer mogelijk”, aldus zijn ploeg. De Ronde van Italië eindigt zo in mineur, maar de voorbije twaalf dagen waren niet voor niks: Uijtdebroeks maakte een prima beurt bij Visma-Lease a Bike. “Je zag zijn zelfvertrouwen dag na dag groeien.” 

Meer krantenkoppen in België

Briljant voor Frans Engelbeen en Lucienne Derammelaere

Het vieren van een briljanten huwelijksjubileum is uitzonderlijk. Frans Engelbeen (90) en Lucienne Derammelaere (90) uit de Vercruysse de Solartstraat in Deerlijk mochten onlangs 65 jaar huwelijksgeluk vieren samen met de familie.
The post Briljant voor Frans Engelbeen en Lucienne Derammelaere appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ex-’Wittekerke’-actrice Patricia Goemaere mist de roem niet: “Mensen dachten dat ik echt een slechte en doortrapte vrouw was”

“Vrouwenrollen voor rijpere vrouwen liggen niet voor het rapen.” Ex-’Wittekerke’-actrice Patricia Goemaere (61) speelt mee in het interactieve theaterstuk ‘Aspe: moord in de studio’, maar betreurt dat sommigen haar nu als ‘oud’ bestempelen. “Ik ben nog lang niet van plan om met pensioen te gaan”, klinkt het vastberaden.

Lees meer »

Carla (77) uit Nederland woont al 60 jaar in België, maar mag enkel voor Europa stemmen: “Ik heb hier dus plichten, maar geen rechten”

Carla Metsch (77) mocht alweer niet stemmen voor de Vlaamse en federale verkiezingen. Ze woont nochtans bijna 60 jaar in ons land, voelt zich Belg, heeft hier gewerkt, betaalt hier belastingen en voldoet aan alle plichten. Alleen, ze heeft nog altijd de Nederlandse nationaliteit waardoor ze alleen voor Europa mocht stemmen.
The post Carla (77) uit Nederland woont al

Lees meer »

LIVE VERKIEZINGEN. PS-voorzitter Paul Magnette op audiëntie bij koning – Kranten koppen op mogelijk snelle regeringsvorming

Na zijn bezoek aan de koning gisteren, begint N-VA-voorzitter Bart De Wever vanmiddag met een informatieronde. Vlaams Belang komt eerst aan de beurt, daarna Vooruit, CD&V en Open Vld. Ook de koning ontvangt vandaag nog partijvoorzitters. Bekijk hier de definitieve resultaten van de Europese, federale en regionale verkiezingen. Volg alle ontwikkelingen over de federale en Vlaamse formaties via onze liveblog.

Lees meer »

Russische rechter valt uit raam van haar appartement in Moskou

Een Russische rechter is woensdag uit het raam van haar appartement in Moskou gevallen. Dat meldt ‘Baza’, een Russisch Telegramkanaal met bronnen binnen de veiligheidsdiensten. Natalja Larina (50) behandelde tijdens haar carrière vaak politieke zaken en kende geen genade voor dissidenten. Ze zou in mei slachtoffer geworden zijn van oplichters.

Lees meer »