Greta Thunberg moet voor rechter verschijnen wegens negeren van politiebevel

De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg moet op 8 mei voor de rechtbank verschijnen, omdat ze een politiebevel om een blokkade aan de ingang van het Zweedse parlement op te heffen, negeerde.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Israëlische Songfestivalkandidate drijft de spot met boegeroep tijdens voorbereiding finale

Het belooft een zeer controversiële songfestivalfinale te worden in het Zweedse Malmö. Tijdens de laatste repetities was het boegeroep duidelijk te horen wanneer de Israëlische Songfestivalkandidaat Eden Golan het podium op kwam om haar nummer ‘Hurricane’ te oefenen. Tijdens haar optreden lijkt ze zich er niets van aan te trekken, maar achter de schermen drijft ze er de spot mee.

Lees meer »

Powerlifter Ricardo Kimpe over zijn recent parcours: “Europees kampioen, maar wat teleurgesteld”

Hij kreeg af te rekenen met een Moldavisch professioneel team dat enkel tevreden was met de titel, maar daar stak hij een stokje voor: Ricardo Kimpe uit Diksmuide won in april in zijn gewichtscategorie een Europese titel powerlifting. Daarbij verbeterde hij een Belgisch record, maar niet het record dat hij voor ogen had. “Ik was een beetje teleurgesteld.”
The

Lees meer »

Briljant voor Maria en Etienne

Op donderdag 2 mei vierden Etienne Muysewinkel en Maria Willocx hun 65ste huwelijksverjaardag. Het koppel heeft drie kinderen (Annick, Dominique en wijlen Steve), vijf kleinkinderen (Christophe, Stéphanie, Xavier, Didier en Charlotte) en vier achterkleinkinderen (Louis, Henri, Amalia en Alexandre). Het koppel leerde elkaar kennen via de zus van Etienne die een vriendin was van Maria.
The post Briljant voor

Lees meer »

De Plakkers boeken in het zaalvoetbal dubbel succes

De competities in het zaalvoetbal zitten erop en De Plakkers kunnen terugblikken op een mooi seizoen. De eerste ploeg promoveert naar tweede nationale. Het derde team greep de titel en speelt na de zomer in tweede provinciale. En straks komen er nog twee mannenploegen bij.
The post De Plakkers boeken in het zaalvoetbal dubbel succes appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wingene heeft het minste werklozen van Vlaanderen

De cijfers zijn in de nationale media een beetje ondergesneeuwd door de slechte resultaten in Brussel en Wallonië, maar het stond er wel zwart op wit: Wingene telt met amper 2,24 % het minste aantal werklozen in heel Vlaanderen. Schepen voor Lokale economie Ann Mesure is niet verbaasd. “We tellen hier heel wat sterke ondernemers”, reageert ze.
The post

Lees meer »

Mooie afsluiter van het seizoen voor Kortrijk Spurs: “Fier op de extrasportieve kant van ons project”

De sportieve ambities lagen hoog bij het BNXT-team van Kortrijk Spurs, maar werden niet gehaald. Voor de Spurs zat er niks anders op dan de laatste match in schoonheid te eindigen. De tegenstander kreeg geen schijn van kans. De 1.600 toeschouwers genoten.
The post Mooie afsluiter van het seizoen voor Kortrijk Spurs: “Fier op de extrasportieve kant van ons

Lees meer »

Liveblog tweede halve finale Songfestival: Mustii maakt zich klaar voor optreden: “Opgewonden en het wachten beu”

In de Zweedse stad Malmö start vanavond de tweede halve finale van de 68e editie van het Songfestival. 16 landen – waaronder België, Nederland en Israël – doen hun best een plek te veroveren in de grote finale van zaterdag. Onze Belgische act Mustii zal als twaalfde aan zet komen. Enkele duizenden pro-Palestijnse demonstranten hebben in Malmö geprotesteerd tegen de

Lees meer »