“Verbieden van politieke bijeenkomsten is ongrondwettelijk”: premier Alexander De Croo (Open VLD) scherp voor politiebevel om rechts-conservatieve bijeenkomst stil te leggen

Het was niet aan Emir Kir, burgemeester van Sint-Joost-ten-Node, om de bijeenkomst van kopstukken van rechts-conservatieve politici te annuleren. Dat zegt premier Alexander De Croo (Open VLD) op X. "Het verbieden van politieke bijeenkomsten is ongrondwettelijk. Punt." Het evenement startte vanochtend in zaal Claridge, maar zodra Kir daarvan op de hoogte werd gebracht, vaardigde hij een politiebevel uit om de bijeenkomst stil te leggen. 

Meer krantenkoppen in België

Militaire spanningen (proberen) gladstrijken en praten over Kim Jong-un: China, Japan en Zuid-Korea houden eerste top in 5 jaar

China, Japen en Zuid-Korea komen in Seoel voor het eerst in 5 jaar weer samen voor een top. Op de agenda staan onder meer economische samenwerking en de uitbreiding van de Chinese militaire activiteiten in de regio. Daarnaast wil China de toenemende relaties tussen Japan, Zuid-Korea en de VS bespreken. Ook de raketten en nucleaire testen van Noord-Korea zijn een

Lees meer »

Minder kandidaten met migratieachtergrond op kieslijsten dan in 2019

Ondanks hun hogere aandeel in de bevolking, daalt het aantal kandidaten met een migratieachtergrond in vergelijking met 2019. Dat stellen onderzoekers van de onderzoeksgroep Gaspar van de UGent vast, zo melden De Morgen en De Tijd. Zowel op de Vlaamse, de federale als de Europese kieslijsten is er een daling, van telkens minder dan 2 procentpunten.

Lees meer »

Dick Schoof kandidaat-premier Nederlandse regering

Dick Schoof is de kandidaat-premier voor de nieuwe Nederlandse regering. Dat melden Nederlandse media en ingewijden bevestigen het nieuws. Naar verluidt maken de vier formerende partijen PVV, VVD, NSC en BBB het nieuws later op de dag officieel bekend.

Lees meer »

Van nieuwslezeres, fitnessleraar of ex-druggebruiker tot in het paleis: deze royals bewijzen dat sprookjes soms écht bestaan

In ‘Máxima’ krijgen we te zien hoe de vonk tussen het Nederlandse vorstenpaar destijds oversloeg. Willem-Alexander (57) was te gast op een feestje in Sevilla als kroonprins, Máxima (53) was er als fotografe. Geen liefde op het eerste gezicht, maar toch het begin van iets moois. En zij zijn niet de enigen die elkaar op opvallende wijze vonden. Van Filip

Lees meer »

Assisen Spuikommoord: Al-Baghdadi bekent plan om “iemand” te vermoorden

Khaldoon Al-Baghdadi (42) heeft op zijn assisenproces toegegeven dat hij een plan had om iemand te vermoorden en te beroven. Tijdens het uitgebreide verhoor door voorzitter Antoon Boyen hield de Iraakse Oostendenaar wel vol dat zijn buurvrouw Emmy Geboers (67) op 9 maart 2020 eigenlijk een toevallig slachtoffer was.
The post Assisen Spuikommoord: Al-Baghdadi bekent plan om “iemand” te

Lees meer »

Nieuw restaurant Zevensterre geopend op domein De Blauwe Zaal in Sint-Kruis: “Klassiekers en verfijnde gerechten”

Op het domein De Blauwe Zaal in Sint-Kruis, vooral bekend als manege maar ook voor de Merula-wijngaard, openden ondernemer Luc Beke en chef Marc Nevejans de deuren van restaurant Zevensterre. “Je bent hier aan het goede adres voor klassiekers als asperges maar ook voor een verfijnd visgerecht”, zegt de chef.
The post Nieuw restaurant Zevensterre geopend op domein De

Lees meer »

Tom (27) houdt dieven staande in zijn supermarkt, maar belandt zélf voor rechter: “Frustrerend, want ik ben totaal geen agressieveling”

Tom Delva (27) wordt jaarlijks een 800-tal keer met diefstal geconfronteerd in zijn Proxy Delhaize in Bredene. Tóch staat hij nu zelf terecht voor geweld tegen drie betrapte dieven. “Wat moet een mens nog gaan doen om ze staande te houden?”
The post Tom (27) houdt dieven staande in zijn supermarkt, maar belandt zélf voor rechter: “Frustrerend, want ik

Lees meer »

Schorsing van 10 jaar en einde carrière Lucas Paqueta wegens het pakken van opzettelijke gele kaarten?

De Engelse voetbalbond (FA) heeft West Ham-spelmaker Lucas Paqueta (26) officieel aangeklaagd wegens betrokkenheid in een gokschandaal. De Braziliaanse middenvelder zou tijdens verschillende wedstrijden in de Premier League opzettelijk tegen een gele kaart zijn aangelopen, maar ontkent zijn betrokkenheid. Als hij schuldig bevonden wordt, riskeert hij volgens Engelse media een schorsing van maar liefst tien jaar.

Lees meer »