Raad van State fluit burgemeester Kir terug: tweede dag van rechts-conservatieve top in Sint-Joost-ten-Node mag doorgaan

De tweede dag van de National Conservatism Conference (NatCon), een bijeenkomst waarop een veertigtal prominenten van conservatief, religieus en extreemrechts zijn uitgenodigd, mag vandaag gewoon doorgaan. Dat meldt de organisatie op X. De Raad van State heeft geoordeeld dat het verbod dat burgemeester Emir Kir van Sint-Joost-ten-Node gisteren uitvaardigde, een inbreuk is op het recht op vreedzaam vergaderen. Er is ook geen afdoende gevaar op geweld om de conferentie te verbieden. 

Meer krantenkoppen in België

Paellaverkoop op Zeedijk van Oostduinkerke

Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde de Koninklijke Orde van de Paardevisser een paellaverkoop op de Zeedijk van Oostduinkerke op zaterdag 13 juli 2024.
The post Paellaverkoop op Zeedijk van Oostduinkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rusland stuurt gevechtsvliegtuigen voor Amerikaanse bommenwerpers boven Barentszzee

Rusland zegt zondag dat het gevechtsvliegtuigen heeft laten opstijgen om te verhinderen dat twee Amerikaanse strategische bommenwerpers de grens boven de Barentszzee zouden oversteken, in het noordpoolgebied. “Toen de Russische vliegtuigen naderden, corrigeerden de Amerikaanse strategische bommenwerpers hun traject, weg van de grens met Rusland”, zegt het Russische ministerie van Defensie.

Lees meer »

Loppemstraat in Oostkamp tijdelijk open voor verkeer tijdens bouwverlof

Tijdens het bouwverlof is de Loppemstraat in Oostkamp weer open voor al het verkeer. Vanaf 6 augustus wordt de straat opnieuw voor drie weken afgesloten om de infrastructuurwerken te kunnen afronden. De nieuwe einddatum die de aannemer garandeert, is vrijdag 23 augustus.
The post Loppemstraat in Oostkamp tijdelijk open voor verkeer tijdens bouwverlof appeared first on KW.be.

Lees meer »

Beste Nicky, laten we samen voor die tweede ster boven ons logo gaan

Altijd raak, vlijmscherp, maar fair. Zo tackelen onze huisanalisten Henk Vanhee (Club) en Roel Jacobus (Cercle) week na week de meest opvallende voetbalgebeurtenissen van het afgelopen weekend en werpen ze hun blik op hun volgende thuiswedstrijd. Stevig en zuiver op de bal, zoals een uitstekende tackle hoort te zijn.
The post Beste Nicky, laten we samen voor die tweede

Lees meer »

War Association to Remember herdenkt slachtoffers van bombardement op 21 juli 1944 tijdens WO II in Kortrijk

Op 20 juli werden de 182 slachtoffers van het zware bombardement van 21 juli 1944 herdacht door de W.A.R., de War Association to Remember. Zij eren elk jaar de bemanningsleden van de gecrashte Britse en Australische Lancasterbommenwerpers en de 127 burgerslachtoffers in Kortrijk, Marke en Bissegem.
The post War Association to Remember herdenkt slachtoffers van bombardement op 21 juli

Lees meer »

“Nu zit hij bijna aan 100 procent, in Parijs zal dat 120 procent zijn”: Jérôme Guéry wil met tophengst Quel Homme de Hus nog één keer schitteren

Voor één keer geen prima donna op twee benen maar wel eentje op vier poten: Quel Homme de Hus is de naam. Een hengst van 18 met al olympisch brons en WK-zilver op zijn erelijst. Toch wil hij, voor zijn pensioen, nog één keer schitteren tijdens de jumping in Parijs. Ruiter en mede-eigenaar Jérôme Guéry toont trots de plek waar

Lees meer »

Bruggeling Joedrick Pupe debuteert met FC Dender op zijn 27ste in eerste klasse: deze “niet-profrijpe” voetballer effende zijn eigen pad

Joedrick Pupe is een naam om in het oog te houden bij de start van de voetbalcompetitie. Door blessures liep zijn weg naar de top niet over rozen, maar nu staat de Bruggeling, die in Oostende ook een koffie- en ijssalon heeft, met FCV Dender EH in eerste klasse.
The post Bruggeling Joedrick Pupe debuteert met FC Dender op

Lees meer »