Top van rechts-conservatief Europa toch van start gegaan in Sint-Joost-ten-Node, burgemeester grijpt in

De top van kopstukken van rechts-conservatieve politici uit verschillende Europese landen is dan toch gestart in evenementenzaal Claridge in Sint-Joost-ten-Node. Eerder werd het evenement verboden in andere Brusselse gemeenten. Burgemeester Emir Kir, die pas op de valreep op de hoogte werd gebracht, heeft echter met onmiddellijke ingang een politiebevel uitgevaardigd om de bijeenkomst ook in zijn gemeente te annuleren. De politie is intussen ter plaatse. 

Meer krantenkoppen in België

Minister Hilde Crevits in Alveringem: “De 3,5 miljoen voor Stavele liggen opzij”

Vlaams minister Hilde Crevits was op maandag 20 mei op uitnodiging van de Alveringemse afdeling even in de Alveringemse deelgemeente Leisele. De minister vertelde dat de 3,5 miljoen voor beschermende maatregelen voor Stavele zeker zijn, dat ze denkt dat de provinciebesturen ook in de volgende legislatuur overeind blijven en dat ze tegen verplichte fusies is.
The post Minister Hilde

Lees meer »

Vrienden van Roeselarenaar vinden zijn gestolen auto in gracht

Een man uit Roeselare heeft zijn gestolen auto terug die enkele van zijn vrienden afgelopen nacht in een gracht hebben gevonden. De dief had de auto kort ervoor gestolen van op de oprit van het huis van de Roeselarenaar. De vrienden waren even ongerust omdat de portefeuille met de identiteitskaart van de eigenaar in de auto lag. Maar de Roeselarenaar

Lees meer »

Nemen we binnenkort gewoon een gelletje tegen een kater?

Hoopgevend nieuws voor wie zich na een stevige avond aan de toog weleens belabberd voelt: Zwitserse wetenschappers hebben een gel ontwikkeld die katers na alcohol uit de wereld kan helpen. Hoe werkt zo’n gelletje dan? Word je dan ook niet meer dronken? En hoe snel kan dit op de markt komen?

Lees meer »

Anneke (48) wacht al 4 jaar op compensatie nadat phishers haar rekening plunderden: “De ombudsdienst geeft ons gelijk, maar de bank weigert”

Banken komen amper één keer op de drie over de brug in dossiers waarin Ombudsfin – de ombudsdienst die de financiële sector zelf oprichtte – oordeelt dat slachtoffers van phishing hun geld moeten terugkrijgen. Bij Anneke Blanckaert (48) en haar gezin haalden phishers vier jaar geleden 24.000 euro van de rekening. Ze getuigt over hoe ze ondanks de steun van

Lees meer »

Europese leiders veroordelen aanslag tegen Fico: “Laffe aanval”

Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen veroordeelt de “verachtelijke aanval” op de Slovaakse premier Robert Fico. “Zulke geweldplegingen hebben geen plaats in onze samenleving en ondermijnen de democratie, ons waardevolste goed”, schrijft ze in een boodschap op X, het vroegere Twitter. Europese Raadsvoorzitter Charles Michel zegt gechoqueerd te zijn.

Lees meer »

Xavier (22) opent strandbar Bar B’O aan strandpost 2 in Bredene: “Mensen kunnen hier genieten van de rust”

Strandbar Bar B’O is geopend in Bredene. De nieuwe hippe strandbar wil mensen in een rustige sfeer laten genieten van de unieke omgeving tussen strand en duinen en koos bewust om het terras te verharden zodat jong en oud hier iets kunnen komen drinken of eten. Xavier Boey (22), van de gelijknamige bekende bouwfamilie in Bredene, staat samen met mama

Lees meer »

RWDM beëindigt samenwerking met CEO Gauthier Ganaye

Hij degradeerde met KV Oostende, verliet dat zinkend schip voor RWDM en degradeerde opnieuw. Gauthier Ganaye betaalt de rekening voor de sportieve tegenslag in Molenbeek en moet RWDM verlaten. “Een wens van de club en Eagle Football.” Ook de samenwerking met Tom Chambers en Oliver O’Connell wordt stopgezet.

Lees meer »

Woordvoerder Bram Keirsebilck is job kwijt door faillissement van KVO: “Begrijp niet dat sommigen nog recht in de spiegel kunnen kijken”

“KVO bluft in men êrte want supporter van een club blijf je voor je leven. Oaltied Ostende”, benadrukt Bram Keirsebilck met enkele Oostendse accenten. De woordvoerder van KV Oostende is door de schuld van verscheidene boosaardige figuren zijn club en zijn job kwijt.
The post Woordvoerder Bram Keirsebilck is job kwijt door faillissement van KVO: “Begrijp niet dat sommigen

Lees meer »

Twee verdachten aangehouden voor reeks inbraken in Deinze

De onderzoeksrechter heeft 2 verdachten aangehouden voor verschillende inbraken in het centrum van Deinze. Vorige vrijdag betrapte de politie ze tijdens een inbraakpoging. Ze vluchtten weg, maar werden even later in de buurt opgepakt. Na onderzoek konden ze gelinkt worden aan 3 andere inbraken in Deinze.

Lees meer »