Raad van State fluit burgemeester Kir terug: rechtse conferentie mag vandaag doorgaan met speech van Orbán

De tweede dag van de National Conservatism Conference (NatCon), een bijeenkomst waarop een veertigtal prominenten van conservatief, religieus en extreemrechts zijn uitgenodigd, mag woensdag gewoon doorgaan.

 

Meer krantenkoppen in België

“Mijn zoon ging wenend naar bed na het nieuws”: medewerkers jeugdvoetbal KV Oostende komen samen voor laatste barbecue

Zaterdagavond kwamen alle medewerkers van het jeugdvoetbal van KV Oostende samen voor de jaarlijkse barbecue en dat ging gepaard met heel wat tranen. KV Oostende staat immers aan de rand van het faillissement en het is helemaal niet zeker of er effectief nog jeugdvoetbal gespeeld zal worden op De Schorre.
The post “Mijn zoon ging wenend naar bed na

Lees meer »

“Vorig jaar wandelde ik naar Compostela, vandaag kan ik niet meer normaal stappen”: Josse (13) lijdt aan zeldzame aandoening

In Bikschote woont de dappere Josse Vangheluwe. Wat ongeveer een jaar geleden begon met een rode plek op haar knie resulteerde na een lange zoektocht tot de diagnose van CRPS, het Complex Regionaal Pijnsyndroom. Nu doet ze openhartig haar verhaal over hoe haar leven in een jaar tijd een plotse wending kreeg.
The post “Vorig jaar wandelde ik naar

Lees meer »

Bidden voor een voorspoedig landbouwseizoen

Op Hoeve Maedelstede in Pollinkhove vond onlangs de jaarlijkse viering van de ‘Vruchten der aarde’ plaats. De KLJ en de Landelijke Gilde van Pollinkhove slaan hiervoor elk jaar de handen in elkaar. Inwoners uit de vier deelgemeenten bidden samen voor een voorspoedig landbouwseizoen. Hiermee houden ze de eeuwenoude traditie van de Kruisdagen in ere. Na
The post Bidden voor

Lees meer »

Koor Sonore pakt uit met workshop Baekelandt-liederen

Donderdag 30 mei organiseert Koor Sonore in het kader van het jubileumjaar 250 jaar Ludovicus Baekelandt in zaal Lindelei een workshop over Baekelandt-liederen. Aanvang om 20 uur.
The post Koor Sonore pakt uit met workshop Baekelandt-liederen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Auto volledig uitgebrand in De Panne: onderzoek naar mogelijke brandstichting

De hulpdiensten moesten afgelopen nacht rond 2.30 uur uitrukken voor een autobrand in de Kerkstraat in De Panne. Bij aankomst bleek een Renault Koleos in lichterlaaie te staan, maar was er niemand aanwezig. Het gaat wellicht om brandstichting, want de auto met Fransen aan boord zou eerder aan de kant zijn gezet voor een wegcontrole.
The post Auto volledig

Lees meer »

Dag nadat “nieuwe rooftop bar” werd onthuld: zeker vier doden en 27 gewonden nadat terras op Mallorca instort

Drama op het Spaanse vakantie-eiland Mallorca: donderdagavond stortte een vol terras op de eerste verdieping van een restaurant/club in en viel dit op het terras op de begane grond. Er zijn zeker vier doden te betreuren en minstens 27 mensen raakten gewond. Zeven gewonden zouden in levensgevaar verkeren. Mogelijk loopt de dodentol verder op, vrezen plaatselijke media.

Lees meer »

Noord-Korea stuurt ballonnen met afval naar Zuid-Korea

Noord-Korea heeft meer dan tweehonderd ballonnen met afval naar Zuid-Korea gestuurd, meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap op basis van het leger. De ballonnen, die verspreid over een groot deel van het land zijn neergekomen, zaten vol met onder andere plastic flessen, batterijen, onderdelen van schoenen en mest.

Lees meer »

Koen Casteels past voor Anderlecht en is op weg naar Saoedi-Arabië

Wie staat volgend seizoen onder de lat bij Anderlecht? Koen Casteels (31) wordt het alvast niet, hij is te duur voor Anderlecht en past voor een avontuur bij paars-wit. Volgens Duitse en Saoedische media zet de Rode Duivel zijn carrière verder in Saoedi-Arabië. Hij zou een contract ondertekenen bij Al-Qadsiah, dat zich recent tot kampioen in de Saoedische tweede klasse

Lees meer »