Raad van State fluit burgemeester Kir terug: rechtse conferentie mag vandaag doorgaan met speech van Orbán

De tweede dag van de National Conservatism Conference (NatCon), een bijeenkomst waarop een veertigtal prominenten van conservatief, religieus en extreemrechts zijn uitgenodigd, mag woensdag gewoon doorgaan.

 

Meer krantenkoppen in België

Alzheimermedicijn krijgt geen groen licht van Europese waakhond

Het Alzheimermedicijn Leqembi van farmabedrijven Eisai en Biogen heeft geen groen licht gekregen van de Europese geneesmiddelenwaakhond EMA. Dat heeft het EMA vrijdag meegedeeld. Het medicijn waarvan bewezen is dat het de opmars van de ziekte afremt, kreeg eerder wel een positief advies in de Verenigde Staten.

Lees meer »

7 miljoen flitsboetes vorig jaar, maar deze Vlamingen kregen er nog nooit één: “Haastige chauffeur duwde met zelfs eens tussen twee vrachtwagens”

Nooit eerder kregen meer chauffeurs een snelheidsboete dan in 2023. Er werden er bijna zeven miljoen uitgedeeld. Toch zijn er Vlamingen die nog nooit een flitsboete hebben gehad. Twee van hen vertellen waarom ze zich steeds nauwgezet aan de snelheidslimieten houden, hoe ze dat voor elkaar krijgen en – vooral – hoe de andere chauffeurs daarop reageren.

Lees meer »

War Association to Remember herdenkt slachtoffers van bombardement op 21 juli 1944 tijdens WO II in Kortrijk

Op 20 juli werden de 182 slachtoffers van het zware bombardement van 21 juli 1944 herdacht door de W.A.R., de War Association to Remember. Zij eren elk jaar de bemanningsleden van de gecrashte Britse en Australische Lancasterbommenwerpers en de 127 burgerslachtoffers in Kortrijk, Marke en Bissegem.
The post War Association to Remember herdenkt slachtoffers van bombardement op 21 juli

Lees meer »

Maak kennis met buikdansen in De Weij

Op dinsdag 30 juli staat een workshop Orïentaalse dans op het programma van vzw De Weij. De workshop wordt georganiseerd op de koers van de De Groenselpoorte, Pastoorstraat 15 in Reningelst.
The post Maak kennis met buikdansen in De Weij appeared first on KW.be.

Lees meer »