Burgemeester laat rechtse conferentie stopzetten en haalt de wereldpers: “Brussel zet zich te kijk”

NatCon – een internationaal symposium van rechts dat in Brussel moest plaatsvinden – is stopgezet door de politie. De burgemeester van Sint-Joost-ten-Node citeert veiligheidsrisico’s, maar er lijken politieke motieven te spelen. “Brussel staat te kijk voor heel de wereld.”

 

Meer krantenkoppen in België

“Alternative für Deutschland wordt met onmiddellijke ingang uit Europese fractie gezet”

Volgens Duitse media zal de uiterst rechtse ID-fractie (Identiteit & Democratie) in het Europees Parlement de negenkoppige Duitse delegatie van Alternative für Deutschland (AfD) donderdag met onmiddellijke ingang aan de deur zetten. De vooral symbolische beslissing komt er twee dagen nadat het Franse Rassemblement National (RN) had laten weten na de verkiezingen van 9 juni geen fractie meer te willen

Lees meer »

Stedelijke cultuurraad vraagt tijdens Torhoutse gemeenteraad meer ruimte voor cultuur

De stedelijke cultuurraad heeft van het spreekrecht gebruikgemaakt om maandagavond op het einde van de zitting van de Torhoutse gemeenteraad een lans te breken voor letterlijk en figuurlijk meer ruimte voor cultuur. Wouter Verhelst, voorzitter van de deelraad Erfgoed, zou aanvankelijk het woord voeren, maar uiteindelijk nam Luc Descheemaeker de honneurs waar.
The post Stedelijke cultuurraad vraagt tijdens Torhoutse

Lees meer »

Assisen Spuikommoord: syndicus beseft dat hij beoogde slachtoffer was

Het eigenlijke doelwit van Khaldoon Al-Baghdadi (42) heeft op het assisenproces over de roofmoord op Emmy Geboers (67) verklaard dat hij beseft dat hij door het oog van de naald is gekropen. Dirk S. ontkende dat hij een amoureuze relatie had met de beschuldigde, maar moest wel toegeven dat ze een paar keer seksuele betrekkingen hadden.
The post Assisen

Lees meer »

Aantal verkeersdoden lichtjes gedaald begin dit jaar

Tijdens de eerste drie maanden van dit jaar is het aantal doden op onze wegen lichtjes gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het aantal letselongevallen blijft hetzelfde. Dat blijkt uit de laatste veiligheidsbarometer van verkeersinstituut Vias, op basis van cijfers van de federale politie.

Lees meer »

Reuzenrad The View opent in Nieuwpoort

In Nieuwpoort keert het reuzenrad na vele jaren terug, wat nostalgie brengt bij de inwoners en bezoekers van de kustplaatst. Het imposante rad, ook wel The View genaamd, met zijn 36 gondels en 50 meter hoogte zorgen voor een adembenemend panorama over de zee en omgeving. Dit belooft een toeristische trekpleister te worden. The View
The post Reuzenrad The

Lees meer »

Vier ooievaarsjongen geringd in natuurreservaat De Zegge in Geel

In De Zegge in Geel zijn 4 ooievaarsjongen geringd. De Zegge is het oudste natuurreservaat van het land. Nadat er 4 jaar geleden een nestpaal voor ooievaars werd gezet, kunnen ze er elk jaar rekenen op een weerkerend koppel dat er komt broeden. Dit jaar hadden ze 5 jongen, een recordaantal. Eentje heeft het wel niet gehaald.

Lees meer »

Assisen Spuikommoord – Al-Baghdadi kampte met een drugsverslaving

Op het assisenproces over de roofmoord op Emmy Geboers (67) is de persoonlijkheid van de beschuldigde aan bod gekomen. Meerdere getuigen verklaarden dat Khaldoon Al-Baghdadi (42) met een ernstige drugsverslaving kampte. Ook op de dag van de feiten gebruikte de Iraakse Oostendenaar nog heroïne en cocaïne.
The post Assisen Spuikommoord – Al-Baghdadi kampte met een drugsverslaving appeared first on

Lees meer »

David Vandyck scoort als enige Belgische artiest opnieuw de Nederlandse NPO5-playlist met ‘Kijk Naar Mij’

Niet alleen in Vlaanderen, ook in Nederland wordt er enthousiast gereageerd op ‘Kijk Naar Mij’, de gloednieuwe single van David Vandyck uit Zedelgem. Afgelopen maandag werd die meteen opgenomen in A-rotatie bij de Nederlandse openbare omroep NPO5.
The post David Vandyck scoort als enige Belgische artiest opnieuw de Nederlandse NPO5-playlist met ‘Kijk Naar Mij’ appeared first on KW.be.

Lees meer »