LIVEBLOG AC MILAN-INTER. Inter virtueel kampioen! Acerbi kopt de leider op voorsprong in de derby

Vanavond gaat Milaan mogelijk een stevige feestnacht in. Inter, autoritair leider in de Serie A, krijgt een eerste kans om zich tot kampioen te kronen. Dat uitgerekend in de stadsderby tegen eerste achtervolger AC Milan. Enkel bij winst is Inter zeker van de titel. Volg het op de voet in onze liveblog! 

Meer krantenkoppen in België

SCHATTIG! Fidel (14 maanden) is jongste deelnemer aan de iconische Kattenstoet: “Hij sliep ‘s nachts als een roosje”

Duizenden mensen uit alle hoeken van België en ver daarbuiten kwamen op zondag 12 mei samen in Ieper om deel te nemen aan de iconische Kattenstoet. Er waren maar liefst 55.000 toeschouwers die de straten vulden om het unieke eerbetoon aan de katachtige te vieren. De jongste deelnemer aan de Kattenstoet was de 14 maanden oude Ieperling Fidel Vandenberghe.

Lees meer »

LIVE. Joost Klein treedt niet op voor vakjury maar krijgt steun van publiek, deelname aan finale nog steeds onbeslist

Joost Klein was niet te zien bij de generale repetitie voor de finale van het Eurovisiesongfestival zaterdag. Toch werd de zanger gesteund door het aanwezige publiek. De EBU liet weten in een statement dat er zich een incident met de Nederlander heeft voorgedaan en dit onderzoekt. Volgens de Zweedse media gaat het mogelijk over een fysieke confrontatie. Zolang het onderzoek

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Dodental loopt op na raketaanval op Russische stad Belgorod

De Oekraïense veiligheidsdienst SBU zegt een terroristische aanslag in Kiev verijdeld te hebben. Die zou voorbereid zijn door de Russische militaire inlichtingendienst GROe en stond gepland voor 9 mei. In de Russische oblast Belgorod is een appartement ingestort, vermoedelijk na een raket- of bominslag. Er zou sprake zijn van minstens zeventien gewonden. Lees hier de ontwikkelingen van zondag 12 mei

Lees meer »

Lychee Garden opent de deuren in voormalig pand van ’t Vosken in Roeselare: “Geen traditioneel Chinees restaurant”

Vrijdagavond opent Lychee Garden de deuren langs de Meensesteenweg 578 in Roeselare. Sheng Long en Lidan Ju (allebei 46) vestigen zich met hun Chinees restaurant op een bekende locatie in Roeselare, namelijk het voormalige pand van restaurant ’t Vosken.
The post Lychee Garden opent de deuren in voormalig pand van ’t Vosken in Roeselare: “Geen traditioneel Chinees restaurant” appeared

Lees meer »

Dit staat in akkoord van nieuwe Nederlandse regering: 130 per uur op snelwegen, migratie-ingrepen en ambassade in Jeruzalem

De komende Nederlandse regering wil besparen op de openbare omroep en wil een snelheid tot 130 kilometer per uur toelaten op de snelwegen. Er wordt sterk ingegrepen op het vlak van migratie en voorts wordt onderzocht of de ambassade in Israël naar Jeruzalem kan verhuizen. Dat blijkt uit de passages van het onderhandelaarsakkoord die gelekt zijn in de Nederlandse media.

Lees meer »

BEKIJK: 20-tal jonge everzwijntjes op pad met mama in Tervuren

In Duisburg zijn een 20-tal everzwijnen gespot, iets wat de laatste tijd in Tervuren wel vaker gebeurt. De gemeente roept op om alle everzwijnen in de buurt van een woning zeker te melden. "Als je everzwijnen tegenkomt moet je enerzijds genieten van de unieke ontmoeting, maar anderzijds toch een beetje afstand houden", klinkt het.

Lees meer »

Zonnig weer zorgt voor topweekend aan de kust

De toeristische sector aan de kust kan tevreden terugblikken op het verlengde Hemelvaartsweekend. Volgens provinciebedrijf Westtoer werden dankzij het zonnige lenteweer 700.000 toeristische overnachtingen en 550.000 dagtoeristen genoteerd. Tijdens hun lentevakantie trokken ook heel wat Franstalige Belgen naar de kust.

Lees meer »

Doodrijder studente Hannelore (21) tekent tóch beroep aan tegen ‘rechtvaardige’ straf, familie: “We zijn echt ontgoocheld”

“Een strenge, maar rechtvaardige straf.” Dat was het oordeel van de toenmalige advocaat van W.D. (42) toen die drie maanden geleden drie jaar celstraf en vijf jaar rijverbod kreeg. De man reed onder invloed van heroïne studente Hannelore Reyniers (21) dood op haar fiets in Wulpen. En tóch vond W.D. zijn straf zelf te zwaar: hij gaat nu in beroep.

Lees meer »

Zwaar slechtziende Annemie (65) uit Egem maakt kunst in vilt: “Ik zie mijn werken niet”

De Egemse Annemie Vermeulen, die zwaar slechtziend is, heeft vorig weekend deelgenomen aan Open Atelier met haar kunstwerken in vilt. En recent kreeg ze via haar zoon Randall een kunstwerk van kunstenaar Hanse Cora, een appreciatie voor haar nooit aflatend enthousiasme. Stof genoeg dus, om eens met deze bijzondere dame te praten.
The post Zwaar slechtziende Annemie (65) uit

Lees meer »