Aanzienlijke Limburgse opkomst verwacht voor onderwijsbetoging in Brussel

Morgen vrijdag vindt een grote onderwijsbetoging in Brussel plaats. Ook heel wat Limburgse leerkrachten zullen naar verwachting aanwezig zijn om te betogen tegen het beleid van minister Ben Weyts. “We moeten gehoord worden om tot een oplossing te komen”, klinkt het.

 

Meer krantenkoppen in België

Gratis schoolmaaltijd is breekpunt voor Vooruit. Waarom komen de socialisten met deze eis, en hoe haalbaar is die?

Het plan om gratis gezonde maaltijden aan te bieden in alle scholen is voor Vooruit een absoluut breekpunt voor Vlaamse regeringsdeelname. Maar waarom komt de partij nu al met deze eis? En waarom claimt ze zoveel thema’s die met gezinnen te maken hebben? Carl Devos, politicoloog aan de UGent en politiek analist bij HLN, laat er zijn licht op schijnen.

Lees meer »

Dit staat in akkoord van nieuwe Nederlandse regering: 130 per uur op snelwegen, migratie-ingrepen en ambassade in Jeruzalem

De komende Nederlandse regering wil besparen op de openbare omroep en wil een snelheid tot 130 kilometer per uur toelaten op de snelwegen. Er wordt sterk ingegrepen op het vlak van migratie en voorts wordt onderzocht of de ambassade in Israël naar Jeruzalem kan verhuizen. Dat blijkt uit de passages van het onderhandelaarsakkoord die gelekt zijn in de Nederlandse media.

Lees meer »

Bert en Michiel organiseren allerlaatste fuif ooit in zaal ISO: “Iedere Izegemnaar ging hier al uit de bol”

Er is geen Izegemnaar ouder dan dertig die nog nooit de benen heeft losgegooid tijdens een fuif in het ruim vijftigjarig bestaan van zaal ISO. Nu ze deze zomer definitief onder de sloophamer verdwijnt, willen Bert Deplae (41) en Michiel Delheye (28) nog een allerlaatste fuif organiseren, als knipoog naar de tijd dat die er hoogtij vierden.
The post

Lees meer »

Escaleert de situatie? Dartskampioene weigert te spelen omdat Nederlandse tegenstander een trans vrouw is

De schrik van Noa-Lynn van Leuven (27) werd deze week werkelijkheid. Op de Denmark Open weigerde Deta Hedman (64), meervoudig WK-deelneemster, kampioene en dus een naam in de dartswereld, tegen de Nederlandse te spelen omdat ze een trans vrouw is. Eerder verlieten ook al twee dames de Nederlandse nationale ploeg omdat ze het niet kunnen vinden met Van Leuven samen

Lees meer »