“Ik neem afscheid van KVC Ichtegem én van KV Oostende”: Tijs Van Wauwe (KVC Ichtegem) stapt niet mee in fusieproject

Met een thuismatch tegen kampioen Loppem en op de slotdag een partij bij middenmoter Beernem ziet het er naar uit dat KVC Ichtegem niet meer op de barrageplaats zal geraken. Daarvoor was uit bij KFC Aarsele een zege nodig.

“Via een owngoal kwamen we zaterdagavond ongelukkig op achterstand”, blikt Tijs Van Wauwe (32) terug naar speeldag 28. “We slikten nog een tweede goal. In de tweede helft schiep Aarsele geen enkele kans. Terwijl wij heel wat hoekschoppen en vrije trappen afdwongen. Ongeveer twintig minuten voor tijd kon ik de aansluitingstreffer maken. Ik kreeg nog een kans met het hoofd, maar die kopbal ging nipt naast. Het was weer nét niet. Als we die match tien keer spelen, winnen we hem zeker zeven keer.”

Tegenslagen

Zaterdagavond lukte dat niet. Ichtegem begint met vier punten achterstand op Aarsele en Veldegem aan de eindsprint. “Kampioen Loppem laat weinig liggen”, beseft Van Wauwe. “Hadden we in Aarsele drie punten gepakt, was het nog altijd moeilijk om de degradatie te ontlopen. Woody De Wandel haakte geblesseerd af, Thorsen Lasat ook. Jordy Timperman speelde, maar is nog niet honderd procent en Damon Kerkhove was geschorst. We trokken met vijftien naar Aarsele, met veel jongens die weinig minuten maakten.”

“Ik blijf in de evenementensector werken, maar straks voor een Brussels bedrijf”

Zondag wordt het de laatste thuismatch ooit van KVC Ichtegem. De club smelt samen met Jong Eernegem en speelt volgend seizoen als JEI in vierde. Tijs Van Wauwe stapt niet mee in het fusieproject. “Het lijkt nochtans een mooi verhaal”, oordeelt de centrale verdediger. “Bij de start van dit seizoen had ik al gezegd dat het mijn laatste zou zijn. Ook al kan ik het nog altijd aan, toch ga ik niet terugkeren op mijn beslissing.”

Het wordt voor Van Wauwe, van origine een Waaslander, een weekeinde in het teken van afscheid nemen. “Bij KV Oostende sta ik al acht jaar in voor de evenementen”, verduidelijkt hij. “Vrijdag neem ik daar afscheid. Ik blijf in de evenementensector werken, maar straks voor een Brussels bedrijf.”

Zondag 21 april om 15 uur: KVC Ichtegem – SV Loppem.

The post “Ik neem afscheid van KVC Ichtegem én van KV Oostende”: Tijs Van Wauwe (KVC Ichtegem) stapt niet mee in fusieproject is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Miljoenendeals, dure etentjes en 1.000 euro per uur voor zijn ex: het luxeleven van ex-topman De Voorzorg

Het Openbaar Ministerie verdenkt de ex-topman van De Voorzorg Tony Coonen (57) van extreme zelfverrijking. Vastgoedmagnaten konden hem in ruil voor miljoenen euro’s omkopen, zijn toenmalige partner mocht De Voorzorg 1.000 euro per uur factureren en het socialistische ziekenfonds betaalde zijn etentjes in sterrenrestaurants, de tankkosten van zijn schoonouders en zelfs de kerstversiering.

Lees meer »

POLITIEKE ANALYSE. “Zelfs over het Songfestival was er alleen een debat van extremen. Is nu echt álles politiek geworden?”

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe de vele tinten grijs tussen zwart en wit verdwenen lijken, met het Songfestival als recentste voorbeeld. “Nooit gekeken, noch gestemd, maar nu twintig stemmen voor Israël uitgebracht. Is

Lees meer »

Schaarbeek verbiedt alcoholverkoop in Noordwijk

De burgemeester van Schaarbeek heeft een politiebevel uitgevaardigd dat de verkoop van alcohol verbiedt in de Noordwijk tussen 22 en 6 uur tot minstens 2 oktober 2024. Dat meldt het kabinet van burgemeester Cécile Jodogne. De consumptie van alcohol in de openbare ruimte is al sinds 2022 verboden in de wijk.

Lees meer »

Gouden feest voor Gilbert en Godelieve

Gilbert Verkruysse (69) en Godelieve Lermyte (72) uit het Burg. Mahieuplein in Poperinge vierden onlangs hun gouden huwelijksjubileum. Gilbert werkte eerst in de bouw en ging na zijn legerdienst aan de slag in een textielfabriek. Later werkte hij nog bij de NMBS als spoorlegger. Op zijn zestigste ging hij met pensioen. Godelieve werkte bij de
The post Gouden feest

Lees meer »

Sneukeltocht op tweede Sinksendag verdwijnt dan toch niet: “Ons doel? Mensen samenbrengen”

Na het verdwijnen van de Gezinsbond in Oostrozebeke was iedereen de mening toegedaan dat hiermee ook de traditionele Sneukeltocht op tweede Sinksendag ten dode was opgeschreven. Niets is echter minder waar. Een nieuwe organisatie heeft het initiatief overgenomen en wil op maandag 20 mei tonen wat het in zijn mars heeft. Woordvoerder Veerle Halsberghe licht het opzet van de vernieuwde

Lees meer »

Knokke-Heist weigert vergunning voor nieuwbouwproject met 117 appartementen na massaal protest

Opnieuw grijpt projectontwikkelaar ION naast een omgevingsvergunning voor de bouw van 117 nieuwbouwappartementen langs de Heistlaan in Knokke-Heist. 40 procent zou daarvan bestemd zijn voor betaalbaar wonen, maar toch kwamen er 639 bezwaarschriften binnen. Het schepencollege besliste de de aanvraag te weigeren. “We hebben een andere visie op de ontwikkeling van de site”, zegt burgemeester Jan Morbee (GBL). “Die locatie

Lees meer »