“Ik neem afscheid van KVC Ichtegem én van KV Oostende”: Tijs Van Wauwe (KVC Ichtegem) stapt niet mee in fusieproject

Met een thuismatch tegen kampioen Loppem en op de slotdag een partij bij middenmoter Beernem ziet het er naar uit dat KVC Ichtegem niet meer op de barrageplaats zal geraken. Daarvoor was uit bij KFC Aarsele een zege nodig.

“Via een owngoal kwamen we zaterdagavond ongelukkig op achterstand”, blikt Tijs Van Wauwe (32) terug naar speeldag 28. “We slikten nog een tweede goal. In de tweede helft schiep Aarsele geen enkele kans. Terwijl wij heel wat hoekschoppen en vrije trappen afdwongen. Ongeveer twintig minuten voor tijd kon ik de aansluitingstreffer maken. Ik kreeg nog een kans met het hoofd, maar die kopbal ging nipt naast. Het was weer nét niet. Als we die match tien keer spelen, winnen we hem zeker zeven keer.”

Tegenslagen

Zaterdagavond lukte dat niet. Ichtegem begint met vier punten achterstand op Aarsele en Veldegem aan de eindsprint. “Kampioen Loppem laat weinig liggen”, beseft Van Wauwe. “Hadden we in Aarsele drie punten gepakt, was het nog altijd moeilijk om de degradatie te ontlopen. Woody De Wandel haakte geblesseerd af, Thorsen Lasat ook. Jordy Timperman speelde, maar is nog niet honderd procent en Damon Kerkhove was geschorst. We trokken met vijftien naar Aarsele, met veel jongens die weinig minuten maakten.”

“Ik blijf in de evenementensector werken, maar straks voor een Brussels bedrijf”

Zondag wordt het de laatste thuismatch ooit van KVC Ichtegem. De club smelt samen met Jong Eernegem en speelt volgend seizoen als JEI in vierde. Tijs Van Wauwe stapt niet mee in het fusieproject. “Het lijkt nochtans een mooi verhaal”, oordeelt de centrale verdediger. “Bij de start van dit seizoen had ik al gezegd dat het mijn laatste zou zijn. Ook al kan ik het nog altijd aan, toch ga ik niet terugkeren op mijn beslissing.”

Het wordt voor Van Wauwe, van origine een Waaslander, een weekeinde in het teken van afscheid nemen. “Bij KV Oostende sta ik al acht jaar in voor de evenementen”, verduidelijkt hij. “Vrijdag neem ik daar afscheid. Ik blijf in de evenementensector werken, maar straks voor een Brussels bedrijf.”

Zondag 21 april om 15 uur: KVC Ichtegem – SV Loppem.

The post “Ik neem afscheid van KVC Ichtegem én van KV Oostende”: Tijs Van Wauwe (KVC Ichtegem) stapt niet mee in fusieproject is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Koekeloeren geeft startende dj’s podium

Het gemeentebestuur organiseert in samenwerking met de jeugdraad de tweede editie van het openluchtfestival Koekeloeren op woensdag 14 augustus op het Concertplein. De vorige editie in 2023 was een heus succes en vond plaats onder een stralende zon, wat zorgde voor echte summervibes.
The post Koekeloeren geeft startende dj’s podium appeared first on KW.be.

Lees meer »

Pensioenleeftijd moet naar omhoog in China

China wil de pensioenleeftijd verhogen. Op dit moment ligt de gemiddelde levensverwachting in China hoger dan in de Verenigde Staten, terwijl de huidige wettelijke pensioenleeftijd een van de laagste ter wereld is. Door de pensioenleeftijd op te trekken zou de krapte op de arbeidsmarkt worden aangepakt.

Lees meer »

LIVE. Trump zet debat met Harris op losse schroeven – Freedom van Beyoncé krijgt boost door campagne Harris

De Amerikaanse president Joe Biden is uit de presidentsrace gestapt. Alles lijkt erop dat vicepresident Kamala Harris de fakkel over zal nemen. Zij heeft intussen voldoende gedelegeerden achter zich om de nominatie van de Democraten veilig te stellen. Het ziet er dus naar uit dat zij het op 5 november zal opnemen tegen Republikeins kandidaat Donald Trump. Volg de aanloop

Lees meer »

“De vele dossiers rond seksueel misbruik hakten er ook op persoonlijk vlak stevig in”: bisschop Johan Bonny legt uit waarom hij stopt als aanspreekpunt

De van Gistel afkomstige bisschop van Antwerpen Johan Bonny (69) is niet langer het officiële aanspreekpunt voor slachtoffers van seksueel misbruik binnen de Kerk. “Ik heb me altijd voor de volle honderd procent gegooid, maar het kostte me ook bijzonder veel energie”, zegt hij. “Daarom heb ik deze moeilijke beslissing genomen.” Midden september moet er een opvolger aangeduid worden.

Lees meer »

KIJK. Zoon van prins Laurent blijkt even grote racefanaat als zijn vader: prins Aymeric racet op circuit in Frankrijk

Prins Aymeric (18) heeft een voorliefde voor snelle wagens. Dat blijkt uit zijn Instagram waar hij regelmatig foto’s plaatst van auto’s van topmerken zoals Bentley, Mercedes en Rimac. En nu deelt hij videobeelden vanop het circuit Paul Ricard in Frankrijk. De liefde voor wagens komt van zijn papa, prins Laurent. Die laatste scheurde in het verleden graag rond met snelle

Lees meer »

Arts mag nooit meer werken na masturberen tijdens videogesprek met patiënte

Een plastisch chirurg mag zijn beroep niet meer uitoefenen, omdat hij in een videoconsult met een patiënte zichzelf heeft bevredigd. “Ernstig seksueel grensoverschrijdend gedrag”, noemen tuchtrechters in Nederland dat vrijdag. Een rechtbank had de arts eerder dit jaar veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur, een voorwaardelijke gevangenisstraf van vijf maanden en een schadevergoeding van 500 euro.

Lees meer »

Babykledingzaak La Petite Rooze opent de deuren

Rita Lauwerier (55) opende zopas haar nieuwe babykledingzaak La Petite Rooze aan de Driftweg. Het merk La Petite Rooze bestaat al sinds 2013: Rita ontwikkelde vanuit haar eigen persoonlijkheid handgemaakte lifestyleproducten, zoals juwelen en toilettasjes.
The post Babykledingzaak La Petite Rooze opent de deuren appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Staande ovatie voor Netanyahu in Capitool: “Voor Israël is elke burgerdode een tragedie, voor Hamas is het een strategie”

Benjamin Netanyahu heeft bij zijn aankomst in het Capitool een staande ovatie gekregen. Daarna hield de Israëlische premier een opvallende toespraak. “Pro-Palestijnse betogers zouden zich moeten schamen”, klonk het onder meer. Hij had ook een boodschap voor alle betogers die op dit moment buiten het gebouw hun afkeer laten horen. “Jullie zijn de nuttige idioten van Iran geworden.” Volg de

Lees meer »

Van waterellende naar waterpret: “Doet deugd om tijdens de zomer hier plezier te beleven”

Op en top festivalgevoel in Roesbrugge tijdens IJzerfun. Plezier op en naast het weer: dat is opnieuw de succesformule. In november vorig jaar stond het terrein nog volledig onder water door de overstromingen in de streek. “Waar we nu gezellig zitten, zat toen een goede meter onder water. Een wintereditie zit er door het overstromingsgebied dan ook niet in”, zegt

Lees meer »

LIVE WORLD MATCHPLAY. Van Gerwen deelt eerste prik uit aan Humphries vlak voor eerste pauze

De World Matchplay kent vanavond zijn ontknoping. Bij de mannen mogen toppers Michael van Gerwen en Luke Humphries strijden om de felbegeerde titel. De Nederlander kreeg in de halve finale Michael Smith klein, de Engelse wereldkampioen won van zijn landgenoot James Wade. Bij de vrouwen heeft Beau Greaves de titel gegrepen na een dominante prestatie tegen Fallon Sherrock. De wedstrijden

Lees meer »