Hartverwarmend: zo reageert zieke Robbe (9) wanneer hij videoboodschap Willy Sommers voor het eerst te zien krijgt

Robbe Duron, een negenjarige jongen uit Hoksem (Hoegaarden), kampt al sinds zijn geboorte met spina bifida, een open rug. In de aanloop naar een zware operatie hopen zijn ouders dat enkele superhelden van Robbe hem wat steun kunnen bieden in de vorm van een videoboodschap. Willy Sommers is de eerste die met plezier reageert op de oproep.

 

Meer krantenkoppen in België

Als artificiële intelligentie té echt is: bedrijf achter ChatGPT door het stof na klacht van Scarlett Johansson

OpenAI-baas Sam Altman moet voor de zoveelste keer door het stof, deze keer nadat zijn bedrijf de stem van actrice Scarlett Johansson ‘trukeerde’. Ook intern rommelt het: tal van veiligheidsexperts gaven er de voorbije dagen de brui aan: “We investeren blijkbaar liever in hippe AI-toepassingen, dan in manieren om artificiële intelligentie veilig te houden”, verwijten ze het bedrijf.

Lees meer »

Koopkracht gestegen onder regering-De Croo, maar niet voor de laagste inkomens

De koopkracht is tijdens de volledige regeerperiode van de federale ‘Vivaldi’-regering van premier Alexander De Croo (Open VLD) gemiddeld met 1,4 procent gestegen, al is de koopkracht het afgelopen jaar wel gedaald. Dat blijkt uit een studie van economen van de UGent. Voor de laagste inkomens was er in de volledige regeerperiode geen stijging, maar een daling van de koopkracht.

Lees meer »

GBS De Regenboog telt 19 eerstecommunicanten

In de Sint-Margarethakerk van Geluveld vierden 19 kinderen van de gemeentelijke basisschool De Regenboog hun eerste communie op donderdag 9 mei. Op de foto zien we de communicanten Gust Bedert, Camille Bordau, Estelle Bracke, Auwen Breemeersch, Britt Clauw, Gabriella De Beck, Yvonne Decuypere, Benjamin De Ruyter, Lilly-Jo De Saedeleer, Eloïse Ingelbeen, Remi Lahousse, Claire Stichelbaut,
The post GBS De

Lees meer »

Ook op minifestival FUN K-Town zat de sfeer goed tijdens Sinksen

Bij de eerste zonnestralen op Presinksen donderdag 16 mei haalden verschillende organisatoren, waaronder Joran Vanhoenacker en Flor De Baene van FUN K-Town, opgelucht adem. Het voorspelde hevige regenweer liet zich enkel vrijdagnacht even kennen. “We hebben ongelooflijk veel geluk gehad”, vertelt Joran, die wel de dag na Sinksen in de regen de laatste restanten van FUN K-Town verwijdert.
The

Lees meer »

Nathalie Meskens en Ruth Beeckmans delen voor de eerste keer het podium in ‘Aspe’: “Herbert Flack voorzien van koosnaampje”

Vanmiddag gaat in Antwerpse Play Zuid gaat het interactieve theaterstuk ‘Aspe – moord in de studio’ in première. VTM-gezichten Nathalie Meskens (42) en Ruth Beeckmans (42) staan daarbij voor de allereerste keer samen op de planken, tot groot jolijt van de dames. Beiden worden ze in hun rol verdacht van een moord gepleegd te hebben op een belangrijk man in

Lees meer »