Oud-buschauffeur voor rechter nadat hij ex-collega’s aanreed: “Hij wilde hen van de weg maaien”

Een 52-jarige man uit Rotselaar moest zich woensdagochtend voor de Leuvense rechtbank verantwoorden omdat hij geprobeerd zou hebben twee controleurs van De Lijn aan te rijden. Opvallend is dat de man zelf 21 jaar lang buschauffeur was bij De Lijn, maar ontslagen werd na een veroordeling voor slagen en verwondingen aan een passagier.

 

Meer krantenkoppen in België

Mensen aan het werk krijgen gaat om zo veel meer dan centen

Er is in aanloop naar de verkiezingen één ding waarover bijna alle politieke partijen het eens zijn: het verschil tussen het inkomen van werkenden en niet-werkenden moet groter. Alleen zo kunnen we meer mensen motiveren om aan het werk te gaan. Klinkt logisch, zo eenvoudig is het niet.

Lees meer »

Vijfde Rondom Grijsloke biedt buitenkansjes

Met de lente terug in het land en de zomer in zicht lonkt het avontuur op onze Vlaamse wandelwegen. Op zondag 26 mei organiseert men in Gijzelbrechtegem de vijfde editie van Rondom Grijsloke, waar de deelnemers kunnen kiezen uit vier afstanden: 4, 8, 9 en 16 kilometer.
The post Vijfde Rondom Grijsloke biedt buitenkansjes appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Hij blijft een van de meest opwindende opkomende trainers”: buitenlandse pers over de mogelijke “sensationele overstap” van Kompany

Niet alleen in België is het groot nieuws dat Vincent Kompany naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe trainer van Bayern München wordt. Ook in het buitenland schenken ze heel wat aandacht aan wat nu al één van de gekste trainersovergangen van de zomer wordt genoemd. “Dat ene seizoen in de Premier League mag hem niet markeren.”

Lees meer »

Baptiste Planckaert won vijf jaar geleden zijn laatste koers in Rund um Köln: “Mijn toekomst? Weet ik nog niet”

Baptiste Planckaert (35) uit Spiere-Helkijn verschijnt zondag aan de start van Rund um Köln. Voor de profrenner van Intermarché-Wanty wordt dat een speciale wedstrijd. Vijf jaar geleden behaalde Planckaert er zijn (voorlopig) laatste zege. “Ik had toen niet gedacht dat ik vanaf die dag nooit meer zou winnen.”
The post Baptiste Planckaert won vijf jaar geleden zijn laatste koers

Lees meer »

KKF&Co schenkt 6.500 euro aan Kinderkankerfonds in Tielt

Naar jaarlijkse gewoonte schonk KKF&Co in Tielt de opbrengst van het voorbije werkjaar aan het kinderkankerfonds. Dit keer wist de vereniging, die zich al 11 jaar inzet voor het fonds, een mooie 6.500 euro in te zamelen voor het goede doel.
The post KKF&Co schenkt 6.500 euro aan Kinderkankerfonds in Tielt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man vraagt vriendin ten huwelijk in de bergen, maar rolt plots naar beneden wanneer wandelaar hem omverloopt

Een wandelaar was zijn vriendin aan het filmen op een bergflank in het Amerikaanse Yosemite Park toen hij nog iets anders vastlegde: een man die van de idyllische plek gebruikmaakte om zijn vriendin ten huwelijk te vragen. Een voorbijganger had echter niet gezien dat de verliefde kerel op één knie was gaan zitten en schopte per ongeluk tegen zijn voet,

Lees meer »

Piet Chielens wint Ieperse de Goliath-trofee voor cultuurverdienste

De 45ste Goliath-trofee wordt uitgereikt aan Piet Chielens. “De literaire verdiensten van Piet Chielens zijn aanzienlijk, zijn gedrevenheid voor muziek merkwaardig”, zegt Gilbert Ossieur, voorzitter van de Stedelijke Cultuurraad.
The post Piet Chielens wint Ieperse de Goliath-trofee voor cultuurverdienste appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gemeente Kuurne Transformeert Wijzer tot Culturele Hub: “Er zit muziek in nieuwe bestemming”

Nu NEST, het nieuwe schoolgebouw in de Kattestraat te Kuurne, de deuren opent en de leerlingen en medewerkers van zowel Pienter als Wijzer eind juni hun huidige schoolgebouwen verlaten, ging de gemeente op zoek naar een nieuwe bestemming voor beide gebouwen. Aanvankelijk zouden beide schoolgebouwen te koop worden aangeboden aan een verkavelaar, die er een beperkt aantal woongelegenheden zou kunnen

Lees meer »

China houdt militaire oefeningen met raketten en tientallen jets rond Taiwan na inhuldiging nieuwe president

China is met militaire manoeuvres gestart in de buurt van Taiwan, 3 dagen na de inhuldiging van de nieuwe president Lai Ching-te op het eiland. Dat meldt het Chinese staatspersagentschap Xinhua. China zou daarbij tientallen gevechtsvliegtuigen en raketten ingezet hebben. Taiwan noemt de Chinese oefeningen een "irrationele provocatie", voor China is het een "waarschuwing" voor de "separatistische daden" van Taiwan.

Lees meer »

Britse prinses Kate lanceert nieuw project (maar geen sprake van terugkeer naar openbaarheid): “Nog altijd ruimte en privacy nodig om te herstellen”

De Britse prinses Kate is de drijvende kracht achter een nieuw rapport dat bedrijven oproept om gezinsvriendelijker te werken. Dat melden Britse media. Volgens bronnen in het koninklijk paleis mag die bekendmaking echter niet geïnterpreteerd worden als een terugkeer van de prinses in de openbaarheid: Kate herstelt nog steeds van haar behandeling voor kanker.

Lees meer »