Oud-buschauffeur voor rechter nadat hij ex-collega’s aanreed: “Hij wilde hen van de weg maaien”

Een 52-jarige man uit Rotselaar moest zich woensdagochtend voor de Leuvense rechtbank verantwoorden omdat hij geprobeerd zou hebben twee controleurs van De Lijn aan te rijden. Opvallend is dat de man zelf 21 jaar lang buschauffeur was bij De Lijn, maar ontslagen werd na een veroordeling voor slagen en verwondingen aan een passagier.

 

Meer krantenkoppen in België

Trein te laat? Dat is niet enkel de schuld van de NMBS: “Kabeldieven zorgen voor 1 uur en 15 minuten vertraging per dag”

Vloek je ook wel eens als jouw trein vertraging heeft? Richt je woede voortaan niet enkel op de NMBS of Infrabel. Want ook koperdieven zorgen elke dag voor vertragingen op het spoor. En niet zo’n klein beetje: gemiddeld 1 uur en 15 minuten per dag. “Het aantal diefstallen in Vlaanderen is vorig jaar tien procent gestegen”, klinkt het bij Infrabel.

Lees meer »

Verdwijnt iconische attractie na bijna 25 jaar uit Plopsaland?: “Er liggen verschillende opties op tafel”

Het Bos van Plop, de iconische familieattractie in Plopsaland De Panne, neemt bezoekers al 24 jaar mee op een magische boottocht door een wereld vol kabouters. Ondanks plannen uit 2015 om de verouderde attractie te vervangen, blijft die tot op vandaag operationeel én populair. Binnenkort komt het Plopsa-bestuur opnieuw bijeen om de toekomst ervan te bespreken. “Er liggen verschillende opties

Lees meer »

Autobestuurder richt ravage aan in Izegem

Een veertiger uit Izegem heeft een ware ravage aangericht in de Ardooisestraat in Izegem. In een bocht verloor hij de controle over zijn stuur en ramde 2 geparkeerde auto’s. Ook een huis en een garage deelden in de brokken. De garage moest gestut worden. De man kon zelf uit zijn auto stappen, maar moest wel naar het ziekenhuis voor controle.

Lees meer »

“Onze spelertjes moeten douchen in kleedkamers van halve eeuw oud”: gemiddelde amateurvoetbalclubs heeft 27 jaar oude infrastructuur

Van 6 op de 10 amateurvoetbalclubs is de infrastructuur meer dan 20 jaar oud. En liefst een kwart van de voetbalkantines in Vlaanderen is 40 jaar oud. Dat blijkt uit een onderzoek van Voetbal Vlaanderen. Wij trokken naar FCE Moortsele, waar dringend nood aan méér en modernere infrastructuur. “Onze club bestaat al 90 jaar. Maar hoe kunnen wij verder blijven

Lees meer »

Pep Guardiola geeft zijn zegen over nakende overgang Vincent Kompany naar Bayern München: “Ik loop héél hoog op met Vincent”

Dit weekend hoopt Bayern eruit te zijn met Burnley over Vincent Kompany. De onderhandelingen over de afkoopsom, die de Duitse club liefst rond de 10 miljoen euro had willen houden, zitten in een stroomversnelling. Intussen rondde Bayern de gesprekken met de stafleden af. En gaf Pep Guardiola zijn zegen: “Ik ben héél blij met de link tussen Bayern en Vincent.”

Lees meer »