Ze werd er zelf als tiener misbruikt, nu steunt Paris Hilton een wetsvoorstel voor meer transparantie bij jeugdinstellingen

Amerikaanse actrice Paris Hilton (43) steunt de nieuwe wetgeving in Californië die meer transparantie vraagt voor jeugdcentra. De bedoeling is om meer inzicht te krijgen over de manier waarop ze in zo’n centrum dwangmaatregelen of afzondering gebruiken tegen minderjarigen. Hilton zet zich enorm hard in voor dit onderwerp omdat ze er als tiener zelf misbruikt is. 

Meer krantenkoppen in België

Lionel Richie opnieuw grootvader: dochter Sofia verwelkomt kindje en vernoemt haar naar personage uit ‘Bridgerton’

Lionel Richie (74) is opnieuw grootvader geworden. Hij had al twee kleinkinderen van zijn dochter Nicole Richie (42), maar daar is dus nu een derde aan toegevoegd. Op 20 mei verwelkomde zijn jongste dochter Sofia Richie (25) haar dochtertje. Dat nieuws deelt ze op Instagram, waar vooral de naam van het kindje de aandacht trekt. Eloise Samantha Grainge is namelijk

Lees meer »

Assuralia klaagt geschorste Franse verzekeraar SFAM aan, omdat het geld van rekeningen blijft halen

Assuralia, de federatie van verzekeraars, dient een klacht in bij het Brusselse parket en bij de Federale Overheidsdienst Economie tegen SFAM. Dat is een Frans bedrijf dat vooral gsm-verzekeringen verkocht. Assuralia vindt dat SFAM op een frauduleuze manier te werk gaat en klanten misleidt. Zo verdween er via eenzijdige domiciliëring 4.800 euro van Rudi’s rekening: "Ze haalden dat er in

Lees meer »

Partijvoorzitter Jeremie Vaneeckhout uit frustraties na intimidatie met verkiezingsposter in eigen voortuin

Jeremie Vaneeckhout, co-partijvoorzitter van Groen reageert geschokt en gefrustreerd nadat een verkiezingsposter in zijn voortuin werd kapot gescheurd. “Meningsverschillen horen bij de democratie, maar dit gaat te ver”, zegt hij in duidelijke taal. “Dit is pure intimidatie en moet stoppen. Ik zal blijven vechten voor vrijheid, maar laat mijn gezin en mijn privéleven met rust.”
The post Partijvoorzitter Jeremie

Lees meer »

Meerdere doden en tientallen gewonden bij tornado’s in Texas

Bij tornado’s en hevige stormen, vooral ten noorden van de Texaanse stad Dallas, zijn volgens plaatselijke media zeker tien mensen omgekomen. De helft van de dodelijke slachtoffers kwam uit Texas, met name uit de plaats Valley View, de overige helft uit aangrenzende staten. Er zijn naar schatting tachtig mensen gewond geraakt in de getroffen regio’s.

Lees meer »

Erik Van Looy tevreden over presentatiedebuut in Nederland: “Voor hetzelfde geld verstaan ze me niet of snappen ze de humor niet”

Hij was bloednerveus voor de reacties, maar Erik Van Looy (62) is meer dan tevreden over zijn presentatiedebuut in Nederland. “Het is leuk om herontdekt te worden”, aldus de presentator die knipoogt naar een nieuwe Vlaamse versie. “Als ‘De pappenheimers’ bij ons terugkomt, presenteer ik het met plezier.” En hij licht in dit gesprek ook al een tipje van de

Lees meer »

“Uitermate gevaarlijke ingesteldheid”: rechtbank spreekt 8 jaar cel uit voor moordpoging op ex-partner

De rechtbank van eerste aanleg West-Vlaanderen – afdeling Kortrijk heeft een beklaagde veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van 8 jaar. De man vernielde de voordeur en de badkamerdeur van de woning van zijn ex-partner met een bijl, en verwondde haar meerdere keren met een mes. De rechtbank oordeelde dat de beklaagde handelde met voorbedachten rade en met het opzet om

Lees meer »