Grote verschillen in kwaliteit van beroertezorg: “Door data openbaar te maken, geven we ziekenhuizen schop onder de kont”

De kans dat je snel de juiste behandeling krijgt na een beroerte varieert sterk tussen ziekenhuizen. De helft geeft niet de juiste zorg of begint de behandeling te laat. Dat blijkt uit cijfers die het Vlaams Instituut voor Kwaliteit van Zorg (VIKZ) voor het eerst deelde.

 

Meer krantenkoppen in België

“Vooral voor de supporters een dingetje”: ervaringsdeskundigen over de Brugse derby met historisch hoge belangen

De Brugse derby zal zondag bepalen of Club zijn negentiende landstitel mag vieren. Al staat er ook voor de Vereniging nog veel op het spel, want als Cercle straks vierde wordt, is het meteen zeker van een Europees ticket. Nog meer dan anders zullen de zenuwen strak gespannen staan. Wij legden daarom ons oor te luister bij protagonisten van eerdere

Lees meer »

Kerstman al gespot op de Markt in Brugge

Op zaterdag 25 mei 2024 kwam de kerstman naar de zaterdagmarkt op ‘t Zand in Brugge. Veel te vroeg voor kerstmis? Jazeker, maar de blaaskankervereniging wil op die manier de boodschap meegeven dat je voor de diagnose van blaaskanker er best wèl vroeg bij bent.
The post Kerstman al gespot op de Markt in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Internationaal gerenommeerde komiek Jan Van Dyke verzamelt volgend seizoen verschillende generateis in een gloednieuwe comedyshow ‘Open & Bloot’

De internationale komiek Jan Van Dyke, die successen boekte in showtempels zoals het ‘Lido’ in Parijs, ‘Sporting Club Monte Carlo’ en twee seizoenen geleden nog schitterde in een fenomenale “De Show van m’n Leven” brengt een nieuwe comedy show: ‘Open & Bloot’. De ambitie van Jan is om op regelmatige basis het publiek te verrassen met een eigen creatie, gebaseerd

Lees meer »

HET RAPPORT. “Zijn laatste mandaat was redelijk schaamteloos”: aan deze Kamerleden moeten nieuwe verkozenen geen voorbeeld nemen

Welke Kamerleden deden weinig moeite om een steen te verleggen in het parlement? En waar hielden ze zich dan wél mee bezig? Van hand en spandiensten op het partijhoofdkwartier, tot een eigen partij uit de grond stampen. Anderen misten het vuur om in hun laatste jaren nog veel veranderen of zaten van in het begin niet op hun plek. Een

Lees meer »

Saudi-Arabië zat achter terreuraanslagen 9/11, volgens nieuwe gerechtsdocumenten

11 september 2001, dag van de grootste terreuraanslagen in de geschiedenis. De Verenigde Staten houden al meer dan 20 jaar de Saudi-Arabische miljonair Osama bin Laden en zijn terreurorganisatie Al Qaida als enige verantwoordelijk voor het afschuwelijke bloedbad. Maar daarin zouden ze zich kunnen vergissen, blijkt nu. Volgens nieuwe gerechtsdocumenten was de staat Saudi-Arabië veel dieper betrokken bij de aanslagen

Lees meer »