Nieuwe studie toont grote verschillen in aantal overlijdens aan na beroerte bij onze ziekenhuizen. Hoofdarts: “Dit is een wake-up call”

Elke seconde is cruciaal na een beroerte, maar uit een nieuwe studie blijkt dat de kans om snel de juiste behandeling te krijgen heel erg verschilt in Vlaamse ziekenhuizen. De helft van onze hospitalen haalt de opgelegde norm niet. een infuus met medicatie om een bloedklonter op te lossen.In sommige ziekenhuizen is het risico om te overlijden door een beroerte bijna vijf keer hoger dan in andere. Zo sterft in de Sint-Jozefskliniek in Izegem slechts 6 procent van de patiënten in het ASZ Aalst, 25 procent. Hoe kan dat? Is het puur een kwestie van geluk? Hoe pakken we dit aan? “Per minuut verlies je bij een beroerte 20 miljoen hersencellen.” 

Meer krantenkoppen in België

Terug naar India na 10 jaar premier Modi, hoe is de grootste democratie ter wereld veranderd? “Er lijkt maar één kandidaat voor de verkiezingen”

In India wordt vandaag voor de 5e dag in evenveel weken gestemd in ‘de grootste parlementsverkiezingen’ ter wereld. Op 4 juni weten we of premier Narendra Modi een derde ambtstermijn krijgt. VRT-journalist Veerle de Vos was erbij toen Modi met zijn hindoe-nationalistische partij BJP in 2014 voor het eerst verkozen werd tot machtigste leider van het land. Ze keerde terug

Lees meer »

Duitse jongeren gebruiken liedje Gigi D’Agostino voor racistische teksten: “Walgelijk en onaanvaardbaar”

In Duitsland is grote ophef ontstaan rond het nummer ‘L’Amour Toujours’ van de Italiaanse dj Gigi D’Agostino. In een filmpje brallen Duitse jongeren racistische teksten op de wijs van het liedje, en dat is niet voor het eerst. Nadat eerder verschillende politieke kopstukken hun afschuw erover uitspraken, vindt nu ook de dj zelf het tijd om te reageren.

Lees meer »

Zwaar verwaarloosde reptielen gevonden na faillissement: “Dieren al maanden aan lot overgelaten”

In Harelbeke is een schrijnend geval van dierenverwaarlozing ontdekt. Na een faillissement bleken heel wat reptielen, waaronder leguanen, slangen en hagedissen, in de steek te zijn gelaten door hun eigenaar. Ze werden vorige week door een curator ontdekt waarna opvangcentrum SOS Reptiel werd ingeschakeld. “Het was absoluut geen fraai zicht want heel wat dieren waren door tekort van water en

Lees meer »

Waalse groep wil megadeal rond pantservoertuigen

Defensie wil een strategisch partnerschap voor dertig jaar afsluiten voor het onderhoud van de nieuwe pantservoer­tuigen. Een consortium rond de Waalse bedrijven John ­Cockerill en FN Herstal en de Franse groep Thales aast op het megacontract. Dat schrijft De Tijd dinsdag.

Lees meer »

Maike Boerdam speelt hoofdrol Donna in ‘MAMMA MIA’: “Van zodra we met de repetities beginnen, kruip ik in mijn cocon”

Vanaf 22 maart 2025 zal het feestje losbarsten met Nathalie Meskens (Tanya), Els Dottermans (Rosie), Jan Schepens (Sam), Helle Vanderheyden (Sophie), Dorian Liveyns (Sky), Chris Van Tongelen (Harry), Maike Boerdam (Donna)… in de musical ‘MAMMA MIA’. Plaats van afspraken: de Stadsschouwburg in Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater in Hasselt.
The post Maike Boerdam speelt hoofdrol Donna in ‘MAMMA

Lees meer »

Tegenstander Oostende in finale play-offs bekend: Antwerp Giants

De Antwerp Giants hebben zich vrijdagavond geplaatst voor de finale van de Belgische play-offs van de BNXT League, het Belgisch-Nederlandse basketbalkampioenschap. Antwerp won in de halve finale in de eigen Lotto Arena zijn vijfde en beslissende wedstrijd van de ‘best-of-five’ tegen Limburg United met 76-64. In de finale zullen de Antwerpenaren het opnemen tegen Oostende, dat woensdag zelf Luik uitschakelde

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Israël vraagt ‘beschaafde landen’ om Netanyahu niet te arresteren – Biden: Israëlisch offensief is geen genocide

Israël heeft dinsdag bondgenoten opgeroepen om al bij voorbaat te verklaren dat ze eventuele arrestatiebevelen tegen premier Benjamin Netanyahu en defensieminister Yoav Gallant zullen negeren. De twee worden – samen met drie Hamasleiders – geviseerd door het Internationaal Strafhof. Het tribunaal in Den Haag wil hen vervolgen wegens oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid. “Jullie zouden deze stap moeten veroordelen”,

Lees meer »

Helena Platteau schittert op de dansvloer

Als de 12-jarige Helena Platteau op de dansvloer verschijnt, zijn alle ogen op haar gericht. Het meisje nam het afgelopen dansseizoen deel aan 26 competitiewedstrijden waarbij ze 25 keer het podium haalde, 16 maal op het hoogste schavotje.
The post Helena Platteau schittert op de dansvloer appeared first on KW.be.

Lees meer »

Derde editie van Gaverfeesten pakt uit met nieuwe activiteiten: “Gaverwijk is wakker geschud”

De Gaverwijkfeesten, die plaatsvinden op zaterdag 1 en zondag 2 juni, zijn aan hun derde editie toe. Naast het gebruikelijke programma, staan er ook nieuwe activiteiten op de agenda, zoals het kampioenschap frikandellen eten en karaoke.
The post Derde editie van Gaverfeesten pakt uit met nieuwe activiteiten: “Gaverwijk is wakker geschud” appeared first on KW.be.

Lees meer »

380 slachtoffers, 225.000 euro buit voor “snoepreisjes en designerspullen”: 13 jonge beklaagden voor rechter omdat ze met valse profielen mannen oplichtten 

Het parket vraagt werkstraffen of celstraffen tot 40 maanden voor 13 jonge beklaagden die op grote schaal mannen opgelicht zouden hebben. Hun werkwijze was volgens het parket altijd dezelfde: ze maakten valse profielen aan en troggelden zo geld af. Veel geld, want in totaal zouden ze zo 225.000 euro buitgemaakt. "Een beerput van extreem misbruik", zo omschrijft het parket de

Lees meer »