Grote verschillen in kwaliteit van beroertezorg: “Door data openbaar te maken, geven we ziekenhuizen een schop onder de kont”

De kans dat je snel de juiste behandeling krijgt na een beroerte varieert sterk tussen ziekenhuizen. De helft geeft niet de juiste zorg of begint de behandeling te laat. Dat blijkt uit cijfers die het Vlaams Instituut voor Kwaliteit van Zorg (VIKZ) voor het eerst deelde.

 

Meer krantenkoppen in België

Berucht servet van Messi’s eerste contract geveild voor een monsterbedrag: “Deze jongen moéten we hebben”

Dertien jaar was Lionel Messi, toen een scout van FC Barcelona hem voor het eerst zag spelen. Zijn naam: Carles ‘Charly’ Rexach. Even later – in 2000 – liet hij de Argentijn zijn eerste ‘contract’ tekenen op een servet. Dat stukje papier is vrijdag onder de hamer gegaan voor een bedrag van 762.000 pond (ongeveer 890.000 euro) bij het Britse

Lees meer »

Australische miljardair eist verwijdering van haar portret uit museum

De Australische miljardair Gina Rinehart (70) heeft het belangrijkste museum van hoofdstad Canberra gevraagd een portret van haar te verwijderen, omdat ze het kunstwerk niet geslaagd vindt. Het schilderij van de bekroonde kunstenaar Vincent Namatjira hangt tussen 20 andere portretten van bijvoorbeeld koningin Elizabeth II en de voormalige premier Julia Gillard op een tentoonstelling in de National Gallery of Australia.

Lees meer »

Full Moon serveert twee unieke metaloptredens in Place2Party

Na een lange coronaslaap duikt de metal pop-upbar Full Moon weer op. Op vrijdagavond 7 juni in de Torhoutse discotheek Place2Party aan de Roeselaarseweg pakt de vzw uit met een concert door enerzijds Mr. Myst uit de regio Oostende en anderzijds Guilty as Charged uit de regio Brugge. Beide bands spelen anderhalf uur. Voor de fans van Guilty as Charged

Lees meer »

Zoveel heeft Nederland betaald om dan níét te mogen deelnemen: de grote geldmachine achter het Songfestival

De diskwalificatie van Joost Klein (26) op het Eurovisiesongfestival zadelt Nederland niet alleen op met een nationaal trauma, maar ook met een flinke financiële kater. Toch zeker bij de publieke omroep. Hoeveel hebben zij (en wij) betaald voor hun deelname aan de liedjeswedstrijd? Wat kost het om het festival als gaststad te organiseren? En hoe zit dat met die Israëlische

Lees meer »

Extreme wateroverlast in Voeren: “Ergste overstromingen in geschiedenis”

De overstromingen die Voeren in de nacht van vrijdag op zaterdag hebben getroffen, zijn “de ergste in de geschiedenis” van de Limburgse gemeente. “Bij sommige inwoners kwam het water in hun huizen op borsthoogte te staan, verschrikkelijk om mee te maken”, aldus een aangeslagen burgemeester Joris Gaens. In de provincie Luik waarschuwt gouverneur Hervé Jamar voor een “zeer moeilijke” situatie

Lees meer »

“Juridisch zullen ze hun lot niet kunnen ontlopen”: dit zou arrestatiebevel van Internationaal Strafhof betekenen voor Netanyahu en Gallant

De kans dat het Internationaal Strafhof (ICC) ook echt overgaat tot het uitvaardigen van een aanhoudingsbevel tegen 3 Hamas-kopstukken en de Israëlische premier Benjamin Netanyahu en zijn Defensieminister Yoav Gallant is groot. Wat maakt de aanklachten tegen de Israëlische politici zo uniek? Waarop baseert het Strafhof zich? En wat betekent een arrestatiebevel in de praktijk?

Lees meer »

Geen enkele Van den Bossche nog veilig in ‘Familie’ na comeback van opperschurk: “We willen ‘Game of Thrones’ achterna”

Al wekenlang wordt er bij de ‘Familie’-kijkers volop gespeculeerd. Wie is het onheilspellende personage Joris (Jan Sobrie) dat enkele maanden geleden zijn intrede maakte in de reeks en wat is hij van plan? Het is Simon, het is Bert, het is Xavier Latour, het is Didier De Kunst: de gekste theorieën deden de ronde en kijkers gingen helemaal los bij

Lees meer »

Nemen we binnenkort gewoon een gelletje tegen een kater?

Hoopgevend nieuws voor wie zich na een stevige avond aan de toog weleens belabberd voelt: Zwitserse wetenschappers hebben een gel ontwikkeld die katers na alcohol uit de wereld kan helpen. Hoe werkt zo’n gelletje dan? Word je dan ook niet meer dronken? En hoe snel kan dit op de markt komen?

Lees meer »

Rusland start met eerste fase van oefeningen met kernwapens

Het Russische ministerie van Defensie kondigt aan dat Rusland begonnen is met nucleaire oefeningen. In een eerste fase gaat het om “praktische opleidingen voor de voorbereidingen en het gebruik van niet-strategische nucleaire wapens” in het zuidelijke militaire district, klinkt het, en de oefening heeft betrekking op Iskander- en Kinzhal-raketten.

Lees meer »

KLJ Kanegem viert 90-jarig bestaan met pikdorsercross als blikvanger tijdens feestweekend

KLJ Kanegem bestaat dit jaar 90 jaar en dat moet gevierd worden. In het pinksterweekend van 17 tot en met 20 mei vinden de festiviteiten plaats, verspreid over drie dagen. De pikdorsercross op maandag 20 mei moet de blikvanger worden, aldus voorzitter Emiel Declercq.
The post KLJ Kanegem viert 90-jarig bestaan met pikdorsercross als blikvanger tijdens feestweekend appeared first

Lees meer »

Lamborghini vindt het te vroeg voor volledig elektrische sportauto: “Brullend geluid van V10-motor valt niet zomaar na te bootsen”

De Italiaanse sportwagenfabrikant Lamborghini wacht voorlopig met het volledig elektrisch maken van zijn sportwagens. Volgens Lamborghini-baas Stephan Winkelmann is het op zich geen probleem om snelle elektrische auto’s te produceren. Alleen emotionele aspecten, zoals het brullende geluid van de V10-motor van de Huracan, kunnen niet zomaar worden nagebootst.

Lees meer »

Dit staat in het akkoord van de nieuwe Nederlandse regering: 130 km/u op snelwegen, drastische hervorming asielbeleid en besparingen bij openbare omroep

De komende Nederlandse regering wil besparen op de openbare omroep en wil een snelheid tot 130 kilometer per uur toelaten op de snelwegen. Daarnaast wordt er een tijdelijke asielstop ingevoerd en worden er meer woningen gebouwd. Dat blijkt uit de passages van het zogenoemde onderhandelaarsakkoord die gelekt zijn in de Nederlandse media. Kort na middernacht sloten de vier partijleiders van

Lees meer »

Onderzoek naar dood van Rejane (73) schetst vernietigend beeld van huisdokter Didier Soete: “Gruwelijk, maar kunnen nu eindelijk rouwen”

Te weinig en te laat. Een recent rapport van het RIZIV schetst, na vijf jaar onderzoek, een vernietigend beeld van Didier Soete. De huisdokter, en lokaal politicus uit grensgemeente Komen-Waasten, zou vanwege nalatigheden de dood van Rejane Bucquoye (73) op het geweten hebben. De familie reageert opgelucht: “Na een jarenlange strijd kunnen we eindelijk rouwen!”
The post Onderzoek naar

Lees meer »

Miljoenendeals, dure etentjes en 1.000 euro per uur voor zijn ex: het luxeleven van ex-topman De Voorzorg

Het Openbaar Ministerie verdenkt de ex-topman van De Voorzorg Tony Coonen (57) van extreme zelfverrijking. Vastgoedmagnaten konden hem in ruil voor miljoenen euro’s omkopen, zijn toenmalige partner mocht De Voorzorg 1.000 euro per uur factureren en het socialistische ziekenfonds betaalde zijn etentjes in sterrenrestaurants, de tankkosten van zijn schoonouders en zelfs de kerstversiering.

Lees meer »