Grote verschillen in kwaliteit van beroertezorg: “Door data openbaar te maken, geven we ziekenhuizen een schop onder de kont”

De kans dat je snel de juiste behandeling krijgt na een beroerte varieert sterk tussen ziekenhuizen. De helft geeft niet de juiste zorg of begint de behandeling te laat. Dat blijkt uit cijfers die het Vlaams Instituut voor Kwaliteit van Zorg (VIKZ) voor het eerst deelde.

 

Meer krantenkoppen in België

REPORTAGE. Deur aan deur met voorzitter Jeremie Vaneeckhout: “Wie is verantwoordelijk voor de miserie van de landbouwers? Niet Groen, hé”

Voor Groen lijken de verkiezingen in bepaalde provincies een strijd op leven of dood te worden. In de Grote Peiling van HLN flirten de ecologisten met de kiesdrempel. Hoe nerveus worden ze daarvan? Wij trokken naar West-Vlaanderen en gingen er op pad met co-voorzitter Jeremie Vaneeckhout. “Groen zou wel eens beter kunnen scoren dan velen denken.” Hij en zijn partij

Lees meer »

Gouden huwelijksgeluk voor Chantal en Florent

Op zaterdag 4 mei vierden Florent Huenaerts (74) en Chantal Schellinck (70) hun gouden jubileum. Florent en Chantal zijn allebei geboren in Brussel. Florent groeide op in een gezin met vijf kinderen terwijl Chantal enig kind was. Op 8 juni 1974 traden ze in Neerijse, in het huwelijk. Florent kan terugblikken op een mooie carrière
The post Gouden huwelijksgeluk

Lees meer »

Video toont hoe ambtenaren verdachte dossiers bespreken op dienst onder Van Quickenborne: “Er gebeuren hier gevaarlijke dingen”

De financiële puinhoop op de overheidsdienst die Justitie helpt digitaliseren, is ongezien. Dat blijkt uit rapporten, mails en video-opnames die HLN kon inkijken. Tijdens een meeting eind 2023 zaten ambtenaren met de handen in het haar toen ze beseften dat er voor 8 miljoen euro aan problematische dossiers zijn. “Om dit op te kuisen hebben we minstens een jaar nodig.”

Lees meer »

Hoge Gezondheidsraad pleit voor verbod op gokreclame: “Gokverslavingen zijn een groot onderschat probleem”

De Hoge Gezondheidsraad (HGR) heeft een reeks aanbevelingen gepubliceerd om de verslavingsrisico’s van gokactiviteiten in België te verminderen. De Raad pleit voor krachtigere en gevarieerdere waarschuwingen op advertenties voor loterijen, sportweddenschappen en andere gokactiviteiten, maar benadrukt dat een volledig verbod op gokreclame het meest doeltreffend zou zijn. Daarnaast pleit de HGR voor het verhogen van de minimumleeftijd voor deelname aan

Lees meer »

Olivier Deschacht breekt in ‘Special Forces’: “Mijn scheiding is de grootste mislukking van mijn leven”

“Mijn leven is saai. Ik heb geen doel meer.” In de zesde aflevering van ‘Special Forces’ bereikt Olivier Deschacht (43) zijn limiet. De ex-voetballer bleek de afgelopen weken een buitengewoon sterke kandidaat te zijn, maar tijdens een één-op-ééngesprek met de instructeurs kan Olivier zijn emoties niet meer de baas. “Elke dag is een zoektocht naar stabiliteit en geluk.”

Lees meer »

“Als je moet kiezen tussen hem of Vermeeren, pak je toch altijd Hans mee?”: 4-0 hoopt op Vanaken op EK

Nadat het nieuws uitlekte dat er in de voorselectie van Tedesco een opvallend trio zit met Alderweireld, Witsel en De Cuyper, houdt VTM-voetbalpodcast 4-0 een pleidooi om ook Hans Vanaken zeker mee te pakken naar Duitsland. De middenvelder speelt geweldige Champions’ Play-offs en is de meest constante factor bij Club Brugge. “Maar krijgt hij ook voldoende waardering vanuit de bond?”,

Lees meer »

Opnieuw kopstuk Britse conservatieven opzij gestapt

Opnieuw zet een Tory-kopstuk een stap opzij in de aanloop naar de Britse verkiezingen. Dit keer is het Michael Gove, minister van Huisvesting in de regering van premier Rishi Sunak. De Brit kondigde vrijdag aan niet meer mee te doen aan de verkiezingen, die op 4 juli plaatsvinden. Gove noemde de tol van het ministerschap en de “tijd voor een

Lees meer »

“Een pittige West-Vlaamse tante”: Charline Catrysse uit Nieuwpoort speelt hoofdverpleegster in spektakelmusical 14-18

“De laatste jaren is mijn West-Vlaams dialect zelfs een beetje ‘mijn merk’ geworden. Ook nu weer speel ik in het West-Vlaams”, lacht ze. Charline Catrysse, kind van de kust, is te zien in het ensemble én als de hoofdverpleegster in de spektakel-musical 14-18, in het Pop-Up Theater in Puurs. De musical gaat dit weekend in première. “Het Pop-Up Theater is

Lees meer »