Emma Meesseman na haar zesde EuroLeague-winst: “Dit verandert voor mij niets”

Emma Meesseman is weer een record rijker. Met haar Turkse club Fenerbahce won ze zondagavond in de finale van de EuroLeague met 106-73 van het Franse Villeneuve d’Ascq. Voor de Ieperse is het al haar zesde eindwinst in de hoogst aangeschreven basketbalcompetitie. Dat is een evenaring van het record.

Zaterdag, daags voor de finale van de Euroleague, werd Emma Meesseman voor het tweede jaar op rij verkozen tot Most Valuable Player (MVP) van het tornooi. De Ieperse was een van de drie genomineerden en haalde het voor Leonie Fiebich (Zaragoza) en Ezi Magbegor (USK Praag). Meesseman werd logischerwijs ook opgenomen in het team van het jaar, samen met Fiebich, Magbegor, Kayla McBride en Marina Mabrey.

“Het is altijd speciaal om zo’n erkenning te krijgen”, reageerde Meesseman na de prijsuitreiking. “Maar wie mij kent, weet wel dat het voor mij niet om het winnen van deze trofee gaat, maar om die van de EuroLeague.”

22 punten

Fenerbahce had in de halve finale van de Final Four al afgerekend met thuisploeg Mersin (89-80). In die finale stond de 30-jarige Meesseman met haar Turkse club tegenover Villeneuve d’Ascq, waar ze destijds na de dubbel met Blue Cats Ieper haar eerste stappen in het buitenland zette. De Franse club bleek echter een maatje te klein voor Fenerbahce, dat met 106-73 won. Meesseman had daar met 22 punten, 6 assists en 5 rebounds andermaal een belangrijk aandeel in. Ze wint zo voor het tweede jaar op rij de EuroLeague met Fenerbahce, nadat ze eerder ook al vier keer met Ekaterinburg de beste was. Met zes eindzeges evenaart ze het record, dat ze nu deelt met Alba Torrrens, Diana Taurasi en Natalia Vieru. “Dat zijn legendes van het damesbasketbal en ik ben heel blij daar deel van te mogen uitmaken”, reageerde Meesseman achteraf. “Maar ik wil gewoon elke finale winnen. Het feit dat ik de EuroLeague nu voor de zesde keer win, verandert voor mij niets. Ik houd mezelf steeds voor dat het de eerste keer is. Elke prijs is speciaal. Het verleden telt niet. Ik kijk alleen vooruit.”

Meesseman won eerder dit seizoen met Fenerbahce ook al de Turkse beker en staat nu ook op een zucht van het kampioenschap. Dat het Ieperse boegbeeld straks met veel vertrouwen met de Belgian Cats richting de Olympische Spelen trekt, mag duidelijk zijn. (BLG/KPL)

The post Emma Meesseman na haar zesde EuroLeague-winst: “Dit verandert voor mij niets” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Word jij ook gek van menselijke (smak-)geluiden? “Naar schatting lijden 5 op de 100 mensen aan misofonie” 

Misofonie is een aandoening waarbij menselijke geluiden zoals smakken en ademen agressie opwekken bij de patiënt. "Naar schatting lijdt wereldwijd 5 op 100 mensen aan deze psychische aandoening", zegt psychiater Damiaan Denys. "Ook al is de aandoening nog niet officieel erkend, de psychiatrische behandeling wordt in België wel terugbetaald bij een arts, psycholoog of specialist", zegt Clara Vanmuysen van CM

Lees meer »

“Hollandse maatjes moeten eerst in Oostende blijven toekomen”: Maatjescomité vreest voor kapers op de kust

Op 19 juni komen de eerste maatjes aan in Oostende. Het Maatjescomité organiseert net als de voorbije 48 jaar festiviteiten rond de lekkernij. Alleen zijn er kapers op de kust. “Andere steden en gemeenten willen de eerste zijn, terwijl wij als vissersstad eigenlijk al de voorbije 48 jaar als eerste de zogenaamde Hollandse Nieuwe aan wal brengen”, zegt organisator Glenn

Lees meer »

PORTRET. Natalie Harp (32), als ‘menselijke printer’ het nieuwe lievelingetje van Donald Trump

De Amerikanen zijn in de ban van ‘de menselijke printer’, alias Natalie Harp (32). De jonge, blonde vrouw werkte zich in geen tijd op tot de persoonlijk assistente van Donald Trump en voorziet haar baas voortdurend van vers afgedrukte quotes en ander papierwerk. Met haar draagbare printer volgt ze de voormalige (en toekomstige?) Amerikaanse president zelfs tot op de golfbaan.

Lees meer »

“Donald Trump had neergeschoten moeten worden!”: Republikeinse presidentskandidaat uitgejouwd tijdens toespraak

Een zaal vol fans kwam Donald Trump zaterdagavond niet tegen bij de bijeenkomst van de Libertaire partij. Hij werd uitgejouwd door aanwezigen. “Donald Trump had neergeschoten moeten worden!”, riep iemand. De Republikein zoekt steun bij de Libertairen omdat de Amerikaanse presidentsverkiezingen van november op het scherpst van de snee zullen zijn en elke extra stem welkom is.

Lees meer »

Carnavalsvereniging Wifi’s kopen dubbele praalwagen

De carnavalvereniging van Prins Carnaval Wilfried Vantomme gaat straks naar Kampenhout om een dubbele praalwagen te kopen. Daarmee willen ze opvallen tijdens verschillende carnavaleske evenementen. “Deze praalwagen was een pronkstuk van de carnavalisten uit Kampenhout. We hebben nog wat timmer- en kluswerk. Met onze nieuwe aanwinst zullen we in november voor het eerst deelnemen aan
The post Carnavalsvereniging Wifi’s

Lees meer »

Poperinge krijgt weer een EK-dorp: “Mensen kijken er al naar uit”

Het Clarebout EK-zomerdorp opent binnenkort langs de Casselstraat op een weide van 10.000 vierkante meter. Momenteel lopen er nog koeien, maar vanaf vrijdag 14 juni maken ze plaats voor de Duivelsgekte en heel wat sfeer en gezelligheid. Michael Inion (40) en Charles Dewulf (24) zetten hun schouders onder het Clarebout EK-zomerdorp.
The post Poperinge krijgt weer een EK-dorp: “Mensen

Lees meer »

Bruce Springsteen is ziek, en dat kost Belgische superfans veel geld: “Vliegtuigtickets niet terugbetaald”

Bruce Springsteen heeft vier concerten van zijn Europese tournee uitgesteld door stemproblemen. Voor vele diehard fans is dat een dikke streep door de rekening, want met een ticket in de Golden Circle, vluchten en overnachting zijn ze honderden euro’s kwijt. “Ach, elke hobby kost geld. Als je het omrekent per minuut biedt een concert van Springsteen het goedkoopste plezier”, zegt

Lees meer »

“Als we de kwartfinale overleven, heb je het goed gedaan”: ‘Deviltime’ predikt realisme rond Rode Duivels

Dromen sommige jonge spelers zoals Bakayoko over het allerhoogste op het EK met de Rode Duivels, dan wordt in ‘Deviltime’ realisme gepredikt als er gepolst wordt naar wat de Belgische ambitie in Duitsland moet zijn. Marc Degryse: “Dit word het eerste toernooi onder Tedesco, met heel wat jonge spelers die nog weinig ervaring op dit niveau hebben. We zijn louter

Lees meer »

Wilfried (75) voor 15de keer bijzitter in stembureau: “Eerste keer kon ik er een verkeersboete mee ontwijken, nu doe ik het gewoon graag”

Er zijn mensen die in een kramp schieten als ze een oproepingsbrief krijgen om te zetelen als bijzitter en je hebt de 75-jarige Wilfried Buseyne uit Heule. Op 9 juni trekt hij voor de 15de keer als vrijwilliger naar het stembureau in Heule. “Ik doe het gewoon graag omwille van het sociaal contact”, zegt de alleenstaande zeventiger, “en omdat ik

Lees meer »