7 jaar cel voor gijzeling en diefstal in juwelierszaak in Knokke-Heist

Een Nederlandse gangster moet voor 7 jaar de gevangenis in voor een gijzeling en een diefstal in een juwelierszaak in Knokke-Heist ruim een jaar geleden. Samen met 2 andere gangsters gijzelde hij eerst in Brugge een vrouw die in de winkel werkte. Daarna stalen voor ze zowat 1 miljoen euro aan juwelen. Maar na een spectaculaire achtervolging kon de politie de man oppakken die vandaag veroordeeld werd. 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Joost Klein maakt statement zonder woorden bij eerste optreden na songfestival: “Iedereen verwacht dat ik iets dom ga zeggen”

Het bleef spannend tot het allerlaatste moment, maar Joost Klein (26) stond zondagavond dan toch op het podium van het Freshtival in het Nederlandse Enschede. Hij sprak het publiek liefdevol toe: “Ik ben een beetje overweldigd, maar ik hou van deze mentaliteit.” Het was zijn eerste optreden sinds zijn diskwalificatie op het Eurovisiesongfestival in Zweden.

Lees meer »

Onze-Lieve-Vrouwecollege haalt Talenlabel binnen

In het Onze-Lieve-Vrouwecollege zetten de leerkrachten sterk in op de taalontwikkeling van de leerlingen, ook buiten de specifieke taallessen. Hierdoor konden ze het Talenlabel van de Vlaamse overheid binnenhalen. Zo leggen ze een brede basis aan woordenschat en grammatica in de eerste twee jaar en wordt er getraind op vaardigheden via gerichte, authentieke taalsituaties. In
The post Onze-Lieve-Vrouwecollege haalt

Lees meer »

Oostkamp haalt het van Avanti Brugge in heenwedstrijd play-offs en neemt zo optie op titel in Top Division Two

In de heenwedstrijd van de finale van de play-offs in TDM2 nam Oostkamp zaterdagavond de maat van de buren van Avanti Brugge (101-90). Zegezeker zijn ze daardoor nog niet. Maandag volgt al de terugwedstrijd.
The post Oostkamp haalt het van Avanti Brugge in heenwedstrijd play-offs en neemt zo optie op titel in Top Division Two appeared first on KW.be.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Israëlisch leger maakt opnieuw vondst gedode gijzelaar bekend: na Shani Louk (22) nu ook ontvoerde Ron Benjamin (53) gevonden

Het Israëlische leger zegt nog een lichaam van een gijzelaar te hebben teruggevonden. De 53-jarige Ron Benjamin was een van de mensen die bij de aanval van Hamas op 7 oktober werd gegijzeld. Volgens het Israëlische leger zijn eerder ook al de lichamen van drie andere vermiste gijzelaars teruggevonden in een tunnel in de Gazastrook. Het gaat onder meer om

Lees meer »

Minstens vier doden bij zware storm in Texas

In en rond de Texaanse hoofdstad Houston heeft hevig onweer aan minstens vier mensen het leven gekost. Twee van hen kwamen onder omvallende bomen terecht, en een derde persoon overleed nadat een hijskraan omviel. Over de doodsoorzaak van het vierde slachtoffer is er voorlopig geen informatie. Dat meldt brandweercommandant Samuel Peña.

Lees meer »

Appartementsbrand in Oostende: bewoners op tijd uit slaap gewekt

In een appartement in de Boekareststraat in Oostende brak maandagavond brand uit. Enkele bewoners lagen te slapen toen ze op tijd gewekt werden. Er vielen geen gewonden, maar de materiële schade is wel groot. Twee – en mogelijk drie – appartementen zijn tijdelijk onbewoonbaar.
The post Appartementsbrand in Oostende: bewoners op tijd uit slaap gewekt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Richard en Rosalie vieren diamant

Richard Comein is in 1940 geboren in Oostende en zijn toekomstige echtgenote, Rosalie Dewitte, zag het levenslicht in Vosselaar in 1942.
The post Richard en Rosalie vieren diamant appeared first on KW.be.

Lees meer »

Filou Oostende komt op dubbele voorsprong tegen Luik

Filou Oostende heeft vrijdagavond het tweede duel met Luik in de halve finales in de nationale play-offs van de BNXT League, het Belgisch-Nederlandse basketkampioenschap, gewonnen met 72-77. Nadat de Oostendenaren ook al het eerste duel met 82-64 hadden gewonnen, komen ze in deze best-of-five op één zege van de finale te staan. Het derde duel wordt zondag in Oostende gespeeld.<br

Lees meer »

Eethuis Mint zoekt een overnemer na twee branden en corona: “Twee keer van nul moeten beginnen”

Stéphanie Van Severen en Mike Van Tuyckom belichamen het huisgevoel van Eethuis Mint, rechtover het Permekemuseum in Jabbeke. Maar twee branden en corona hakten er stevig in, waardoor het koppel nu besliste om andere wegen in te slaan.
The post Eethuis Mint zoekt een overnemer na twee branden en corona: “Twee keer van nul moeten beginnen” appeared first on

Lees meer »