WEERBERICHT. Code oranje voor rukwinden van meer dan 100 km/u, ook korrelhagel en onweer voorspeld

Het KMI waarschuwt met code oranje voor stevige rukwinden tot meer dan 100 kilometer per uur. Weerman David Dehenauw spreekt van een “zware buienlijn” en het stormde zelfs kort op zee. Er komen ook felle regen- en onweersbuien. De FOD Binnenlandse Zaken activeert tijdelijk het nummer 1722 vanwege het voorspelde slechte weer. 

Meer krantenkoppen in België

Tadej Pogacar is als een held onthaald in thuisland Slovenië, blik gaat nu volledig op WK (en niet op Olympische Spelen)

Het zijn drukke dagen voor Tadej Pogacar (UAE Team Emirates). Zondag kroonde de Sloveen zich nog met veel overmacht tot eindwinnaar in de Tour de France, twee dagen later kwam hij in actie tijdens het Natourcriterium in het Nederlandse Surhuisterveen. Pogacar won daar voor Jasper Philipsen. Vandaag volgde er een huldiging in zijn thuisland. Pogacar komt niet in actie op

Lees meer »

Ulrike (40) wil actieve 60-plussers in Portugal laten overwinteren: “Tikkeltje extra beleving creëren”

De zomer is nog volop aan de gang, maar toch kijkt Ulrike Koether uit Roeselare al uit naar het najaar. Dan kan ze zich opnieuw focussen op haar favoriete bezigheid, namelijk het begeleiden van groepen toeristen doorheen de Portugese natuur. Vanaf januari 2025 pakt ze voor het eerst uit met ‘Overwinteren in de Algarve’ waarbij de deelnemers, de actieve 60-plussers,

Lees meer »

Onvergetelijke (verjaar)dag voor Séna Soete uit Izegem, die backstage tijdens ‘Tien om te Zien’ talrijke selfies kon maken met bekende artiesten

Séna Soete woont in Izegem. De zoon van Christophe Soete en Vicky Joly is sterk geïnteresseerd in het beluisteren van muziek. Op woensdag 24 juli werd hij 14 jaar. En wat voor een verjaardag maakte hij mee!
The post Onvergetelijke (verjaar)dag voor Séna Soete uit Izegem, die backstage tijdens ‘Tien om te Zien’ talrijke selfies kon maken met bekende

Lees meer »

Gigantische explosie in Bulgaarse vuurwerkfabriek: één dode, twee vermisten

Op de site van een vuurwerkfabriek in een voorstad van de Bulgaarse hoofdstad Sofia heeft zich een zware ontploffing voorgedaan. Hierbij zijn zes opslagplaatsen voor vuurwerk beschadigd geraakt. Een 49-jarige man is om het leven gekomen en zijn 20-jarige dochter heeft ernstige brandwonden opgelopen, aldus minister van Binnenlandse Zaken Kalin Stoyanov. Twee mensen worden nog vermist.

Lees meer »

Elon Musk steekt de draak met wereldleiders en miljardairs met absurde AI-modeshow

Joe Biden in een rolstoel, Donald Trump in gevangenisplunje, Kamala Harris als ‘bikinibabe’, … Ze passeren allemaal de revue in een absurde video die Elon Musk maandag op X plaatste. Het gaat om een door AI-gegenereerde modeshow waarin wereldleiders en miljardairs op een catwalk wandelen in extravagante outfits. De beelden werden al tientallen miljoenen keer bekeken.

Lees meer »

Van caféreünie tot megafestival, Back to the Roots mikt hoog met derde editie: “Misschien wordt dit wel het Tomorrowland van Menen”

Het einde van de zomervakantie kun je vieren op Back to the Roots in Park ter Walle in Menen. Het evenement vindt voor de derde keer plaats op 30 en 31 augustus en is dit jaar voor het eerst een tweedaagse. Wat begon als reünie van een legendarisch café wil uitgroeien tot een megafestival.
The post Van caféreünie tot

Lees meer »