WEERBERICHT. Code oranje voor rukwinden van meer dan 100 km/u, ook korrelhagel en onweer voorspeld

Het KMI waarschuwt met code oranje voor stevige rukwinden tot meer dan 100 kilometer per uur. Weerman David Dehenauw spreekt van een “zware buienlijn” en het stormde zelfs kort op zee. Er komen ook felle regen- en onweersbuien. De FOD Binnenlandse Zaken activeert tijdelijk het nummer 1722 vanwege het voorspelde slechte weer. 

Meer krantenkoppen in België

Grondtroepen in Oekraïne? België denkt er (nog) niet aan

België overweegt niet om grondtroepen naar Oekraïne te sturen. Dat zei minister Defensie Ludivine Dedonder (PS) donderdag. Maar volgens afscheidnemend stafchef Michel Hofman lijkt het een kwestie van tijd voor ook wij het gaan overwegen. “Er zijn geen plannen, maar dat kan evolueren in de komende maanden.”

Lees meer »

Weg weer vrij nadat tankwagen vuur vat op E40 in Ternat: nog steeds uur file richting Brussel

Vanmorgen rond 5.30 uur vatte de achterzijde van een tankwagen vuur op de E40 ter hoogte van Ternat richting Brussel. De vrachtwagen van het veevoederbedrijf Vanden Avenne uit Ooigem (Wielsbeke) liep zware schade op. Voor zover bekend, raakte niemand gewond. De rechterrijstrook was een tijdlang versperd, maar werd rond 7.15 uur weer vrijgemaakt. Momenteel verlies je nog steeds een uur

Lees meer »

“KAVR is een belangrijk deel van mijn leven, dat geef ik toe”: Willy Ligneel is 50 jaar lid van Koninklijke Atletiek Vrienden Roeselare

Spreek het woord KAVR uit en je komt automatisch uit bij Willy Ligneel. De intussen 67-jarige Roeselarenaar is dit jaar exact 50 jaar lid bij de atletiekvereniging uit zijn thuisstad. “Zolang ik fysiek in orde blijf, wil ik dit heel graag blijven doen.”
The post “KAVR is een belangrijk deel van mijn leven, dat geef ik toe”: Willy Ligneel

Lees meer »

Waalse groep wil megadeal rond pantservoertuigen

Defensie wil een strategisch partnerschap voor dertig jaar afsluiten voor het onderhoud van de nieuwe pantservoer­tuigen. Een consortium rond de Waalse bedrijven John ­Cockerill en FN Herstal en de Franse groep Thales aast op het megacontract. Dat schrijft De Tijd dinsdag.

Lees meer »

Ruim 200 ‘x’-en solliciteerden bij federale overheid

Een recordaantal kandidaten heeft vorig jaar voor een job bij de federale overheid gesolliciteerd. Bijna 140.000 kandidaten om precies te zijn. Zo’n 6 op de 10 zijn vrouw. 229 geïnteresseerden identificeerden zich als genderneutraal of ‘x’, zo blijkt nog uit cijfers van de federale overheidsdienst Beleid & Ondersteuning (BOSA). Uit hun analyse blijkt bovendien dat 70 procent van de sollicitanten

Lees meer »