Code oranje vanaf de middag: rukwinden van meer dan 100 km/u, korrelhagel en ook onweer

Het KMI waarschuwt met code oranje voor stevige rukwinden tot meer dan 100 kilometer per uur. Weerman David Dehenauw spreekt van een “zware buienlijn” en het stormde zelfs kort op zee. Er komen ook felle regen- en onweersbuien. De FOD Binnenlandse Zaken activeert tijdelijk het nummer 1722 vanwege het voorspelde slechte weer. 

Meer krantenkoppen in België

ONZE OPINIE. “Wildgroei aan coaches en hobby-therapeuten verziekt onze samenleving”

Onderzoek van HLN toont aan dat mensen bij sommige voedingscoaches de meest bizarre en soms zelfs verboden medische adviezen krijgen. “We kunnen er eens om gniffelen, maar eigenlijk is het zeer riskant om de (mentale) gezondheid van mensen in handen te geven van hobby-therapeuten”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “De wildgroei van zelfverklaarde coaches verziekt onze samenleving. Letterlijk en figuurlijk.”

Lees meer »

LIVEBLOG RONDE VAN NOORWEGEN. Apart zicht wanneer Van Aert in gewone kledij op podium verschijnt: “Tocht naar hier onderschat”

Vandaag staat de koninginnenrit van de Ronde van Noorwegen op het programma. De klim naar aankomstplaats Gullingen is 5,5 km lang met een gemiddelde van 8,8%. Het stijgingspercentage is vrij egaal. Kan Thibau Nys zijn leiderstrui behouden en mengt Wout van Aert zich in de debatten? Volg alle actie op de voet via onderstaande liveblog.

Lees meer »

Cultuurraad Lichtervelde organiseert weer fotowedstrijd

De cultuurraad organiseert voor de tweede keer een fotowedstrijd. Het thema van 2024 is ‘De zomer van Lichtervelde’. Alles binnen dit thema komt aan bod. “Met dit fotoproject wil de cultuurraad de gemeente op een originele manier in de kijker zetten”, zegt voorzitter Herman Becue. “Vorig jaar hadden we 24 deelnemers, uiteraard hopen we dit
The post Cultuurraad Lichtervelde

Lees meer »

Brugge reikt opnieuw awards aan verdienstelijke ondernemers

Op maandag 17 juni vindt in het BMCC de tweede editie van de Brugge Awards plaats. Met dit initiatief willen Brugge.inc en Stad Brugge de Brugse ondernemers op een positieve manier in de kijker zetten. Op diezelfde avond trappen ook de Rode Duivels in Frankfurt hun EK op gang tegen Slowakije. “We combineren business met pleasure en zenden tijdens deze

Lees meer »

Geen slachtoffers gevonden bij ingestorte parkeergarage in Nederlandse stad Nieuwegein: “Er zijn geen vermissingen gemeld”

In de Nederlandse stad Nieuwegein, in het zuiden van Utrecht, is de parkeergarage van het lokale ziekenhuis zondagavond deels ingestort. Vermoedelijk zijn daarbij geen slachtoffers zijn gevallen. Dat laat een woordvoerder van de veiligheidsregio Utrecht in de loop van de nacht weten nadat specialistische teams met honden afzonderlijk van elkaar in de garage hebben gezocht.

Lees meer »

Koen Casteels past voor Anderlecht en is op weg naar Saoedi-Arabië

Wie staat volgend seizoen onder de lat bij Anderlecht? Koen Casteels (31) wordt het alvast niet, hij is te duur voor Anderlecht en past voor een avontuur bij paars-wit. Volgens Duitse en Saoedische media zet de Rode Duivel zijn carrière verder in Saoedi-Arabië. Hij zou een contract ondertekenen bij Al-Qadsiah, dat zich recent tot kampioen in de Saoedische tweede klasse

Lees meer »

Wilfried (75) voor 15de keer bijzitter in stembureau: “Eerste keer kon ik er een verkeersboete mee ontwijken, nu doe ik het gewoon graag”

Er zijn mensen die in een kramp schieten als ze een oproepingsbrief krijgen om te zetelen als bijzitter en je hebt de 75-jarige Wilfried Buseyne uit Heule. Op 9 juni trekt hij voor de 15de keer als vrijwilliger naar het stembureau in Heule. “Ik doe het gewoon graag omwille van het sociaal contact”, zegt de alleenstaande zeventiger, “en omdat ik

Lees meer »