Staking dreigt bij Bpost vanaf 22 april: “Zal mogelijk maand duren”

De Franstalige vakbonden CGSP en CSC hebben bij Bpost een stakingsaanzegging ingediend die ingaat vanaf 22 april. Daarmee willen de bonden de druk op Bpost verhogen om het geweer van schouder te veranderen in de lopende onderhandelingen omtrent de nieuwe krantenbedeling.

 

Meer krantenkoppen in België

Ruim 200 ‘x’-en solliciteerden bij federale overheid

Een recordaantal kandidaten heeft vorig jaar voor een job bij de federale overheid gesolliciteerd. Bijna 140.000 kandidaten om precies te zijn. Zo’n 6 op de 10 zijn vrouw. 229 geïnteresseerden identificeerden zich als genderneutraal of ‘x’, zo blijkt nog uit cijfers van de federale overheidsdienst Beleid & Ondersteuning (BOSA). Uit hun analyse blijkt bovendien dat 70 procent van de sollicitanten

Lees meer »

POLITIEKE ANALYSE. Het thema van de verkiezingen? Vlaams Belang

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe het thema van de verkiezingen niet koopkracht, migratie of de staatsschuld wordt. “Vlaams Belang wordt de inzet van de verkiezingen. Maar zal de partij er ook iets voor

Lees meer »

Meer geluid en ook voelen: provincie Antwerpen maakt 7 toeristische trekpleisters meer toegankelijk voor blinden en slechtzienden

De provincie Antwerpen wil 7 populaire toeristische attracties extra toegankelijk maken voor mensen met een visuele beperking. Het zijn de Abdij van Bornem, Tabloo, het Gasthuismuseum, Hidrodoe, het Speelgoedmuseum, Technopolis en het Jakob Smitsmuseum. Er zijn aanpassingen in de gebouwen, maar ook meer klank en mogelijkheden om te voelen aan voorwerpen.

Lees meer »

Oostenrijkse politie arresteert 14-jarig meisje voor plannen terreuraanslag op “ongelovigen”

Speurders hebben volgens Oostenrijkse media mogelijk een terroristische aanslag van een 14-jarige meisje uit Montenegro verijdeld. De tiener wordt ervan verdacht een mesaanval te willen plegen bij de Jakominiplatz in de stad Graz. Bij een huiszoeking werd onder andere een mes, bijl en kleding in beslag genomen. De aanval zou gericht zijn tegen “ongelovigen”, meldt de Oostenrijkse politie.

Lees meer »

LIVE. Vrees voor nog meer wateroverlast: vooral grensregio’s krijgen het mogelijks zwaar te verduren

Er lijkt maar geen einde te komen aan de regen en de wateroverlast. Ook vandaag kan er lokaal opnieuw veel regen vallen en zijn er mogelijk pittige onweders. “Vooral in de provincies langs de Duitse en Nederlandse grens”, zegt onze weerman David Dehenauw in zijn laatste weerupdate vanmiddag. In de provincies Antwerpen, Limburg en Luik geldt code geel. Daar kunnen

Lees meer »