Bpost krijgt nog eens 12 openbare parkeerplaatsen extra in Menen, maar op nieuwe locatie

Sinds 2020 is er een overeenkomst tussen de stad Menen en Bpost om 12 parkeerplaatsen op het openbaar voor te behouden voor het bedrijf. Die concessie werd nu aangepast. Bpost krijgt nu dubbel zoveel plaatsen, maar die bevinden zich wel elders.

De autootjes van Bpost zijn niet meer weg te denken uit het Menense centrum. Het postbedrijf zet steeds meer in op het versturen van pakjes en daar hoort een uitgebreid wagenpark bij. Niet evident om te stallen, zeker gezien de locatie van Bpost. Daarom kwamen het stadsbestuur en Bpost in 2020 overeen om 12 parkeerplaatsen voor te behouden.

Zowel in de Oude Leielaan, de Poststraat en op de Grote Markt zijn er een aantal parkeerplaatsen waar een bord staat dat niemand anders zich er mag parkeren. Echter, op vandaag voldoet dat aantal niet. Daarom ging Bpost aankloppen bij de stad.

Lage parkeerdruk

Na overleg krijgt het postbedrijf nog eens 12 parkeerplaatsen extra, weliswaar op een nieuwe locatie. “De drie in de Poststraat blijven behouden, maar de 21 overige groeperen we op het einde van de Oude Leielaan, nabij het zwembad waar een lage parkeerdruk is. De concessievergoeding wordt daarbij geïndexeerd tot 600 euro”, licht schepen van Openbare Ruimte Patrick Roose (Vooruit) toe.

Bij de oppositiepartijen rijzen daar een aantal vragen op. Zowel Philippe Mingels (Groen) als Laurent Coppens (CD&V) wezen op de veranderde activiteit van het bedrijf. “De brieven zijn dan wel een dienstverlening, de pakjes zijn een louter commerciële onderneming. Moeten andere bedrijven dan ook geen parkeerplekken krijgen op het openbaar domein?”, klonk dat bij monde van Coppens.

Buiten centrum

Daarnaast wordt gevreesd dat de wagens van Bpost zich zullen blijven posteren op andere plekken. Dat is hun goed recht, maar zo verdwijnt het nut van de voorbehouden plaatsen wel. En als ze toch de aangewezen plaatsen benutten, zou het voor een overdruk kunnen zorgen aan het zwembad – al spreken de tellingen dat tegen. Een distributiecentrum buiten het centrum zou een betere oplossing zijn, volgens de oppositie.

The post Bpost krijgt nog eens 12 openbare parkeerplaatsen extra in Menen, maar op nieuwe locatie is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Joost Klein maakt spectaculaire ‘comeback’ op Freshtival

Het bleef spannend tot het allerlaatste moment, maar Joost Klein (26) staat zondagavond dan toch op het podium van het Freshtival in het Nederlandse Enschede. Een beveiligingsdrone moet de 30.000 bezoekers in goede banen leiden. Het is zijn eerste optreden sinds zijn diskwalificatie op het Eurovisiesongfestival in Zweden.

Lees meer »

Geen enkele Van den Bossche nog veilig in ‘Familie’ na comeback van opperschurk: “We willen ‘Game of Thrones’ achterna”

Al wekenlang wordt er bij de ‘Familie’-kijkers volop gespeculeerd. Wie is het onheilspellende personage Joris (Jan Sobrie) dat enkele maanden geleden zijn intrede maakte in de reeks en wat is hij van plan? Het is Simon, het is Bert, het is Xavier Latour, het is Didier De Kunst: de gekste theorieën deden de ronde en kijkers gingen helemaal los bij

Lees meer »

Drie meerderjarigen die projectiel van brug gooiden niet verdacht van moord: “Onderzoeksrechter vindt dat ze trucker niet dood wilden”

De drie meerderjarigen die een riooldeksel van een snelwegbrug gooiden, zijn aangehouden. Opvallend: op verdenking van kwaadwillige belemmering van het verkeer, met de dood tot gevolg. Het parket was nochtans een moordonderzoek gestart. De twee minderjarigen worden aan de jeugdrechter overgedragen. Advocaat Grégory Everaert legt uit hoe dit kan en welke straf ze alsnog riskeren.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Ontdek onze dagelijkse meme op de Facebookpagina van de Krant van West-Vlaanderen.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Beringen start als 1e gemeente in Limburg met ‘De Eenzame Uitvaart’

Met het project "De Eenzame Uitvaart" wil de stad Beringen er zijn voor haar inwoners die sterven zonder vrienden, kennissen of familie. Hun begrafenis wordt vaak enkel bijgewoond door de begrafenisondernemer. De vrijwilligers van het project gaan op zoek naar het levensverhaal van de overledene, dat de basis vormt voor een gedicht dat voorgedragen wordt tijdens de begrafenis.

Lees meer »

Truffels met champagne en véél foie gras: koninklijke menu’s geven favoriete maaltijden van de royals prijs

Een culinaire wereldprimeur: dat is de veiling die op 31 mei in Parijs zal plaatsvinden. Een collectie van maar liefst 4.000 keizerlijke, presidentiële en koninklijke menu’s zal onder de hamer gaan, met prijzen tot wel 1.500 euro per stuk. En die menu’s geven volgens ‘Sudinfo’ heel wat geheimen prijs. Van het diner dat onze koning Albert I voorgeschoteld kreeg in

Lees meer »

“Wat is er aan de hand met de coureur die vorig seizoen top was?”: onze F1-watcher deelt drie buizen uit, maar zag ook twee uitblinkers

“De ironie van het lot.” Onze Formule 1-watcher zag in Imola een sterke uitdager voor Verstappen, die wel alweer won. “Hij buffelde van start tot finish, voluit op de limiet, en werd daarvoor beloond.” Drie renners kregen dan weer een buis. “En of het seizoen nog pijnlijk lang is voor hem.” Ons rapport voor de GP van Emilia-Romagna.

Lees meer »

Vrouw uit Menen slaat partner met bierflesje op het hoofd: “Hij bleef maar duwen en slaan”

Een ex-koppel uit Menen riskeert tot 1 jaar cel voor wederzijdse slagen aan elkaar. Als reactie op onophoudelijk slaan en duwen van haar partner sloeg de 52-jarige vrouw met een bierflesje op zijn hoofd. “Wettige zelfverdediging”, vond haar advocaat.
The post Vrouw uit Menen slaat partner met bierflesje op het hoofd: “Hij bleef maar duwen en slaan” appeared first

Lees meer »

LIVE. 350 Franse speurders ingezet voor “publieke vijand nummer 1”, Interpol stuurt ‘red notice’ uit voor ontsnapte gevangene in Normandië

De klopjacht op de 30-jarige crimineel Mohamed Amra – aka ‘De Vlieg’ – en zijn kompanen, die hem gisteren in commandostijl hebben bevrijd, gaat verder. In totaal worden meer dan 450 politieagenten en gendarmes ingezet, “ongezien” in Frankrijk. Maar liefst 350 speurders van de gerechtelijke politie moeten proberen de “verdachten te identificeren, te arresteren en voor het gerecht te brengen”.

Lees meer »