Internationale conferentie van radicaal rechts ook niet welkom in hotel in Etterbeek

Een omstreden internationale conferentie van radicaal-rechts op 16 en 17 april is niet welkom in het Sofitel-hotel in Etterbeek. Dat schrijft De Morgen en het nieuws is bevestigd aan VRT NWS door burgemeester Vincent De Wolf (MR) van Etterbeek. Eerder had ook de uitbater van Concert Noble in Brussel gezegd dat de organisatie van National Conservatism niet welkom was. 

Meer krantenkoppen in België

Hoe wetenschappelijk zijn Disneyfilms? Weervrouw Jacotte Brokken en filmjournalist Robin Broos zoeken het uit op Nerdland Festival

Kan je een volwassene optillen met je haren, zoals Rapunzel in de gelijknamige Disneyfilm? En kan je een huis laten zweven aan een gigantische tros ballonnen zoals in de film ‘Up’? Het zijn maar 2 zaken die VRT-weervrouw Jacotte Brokken en filmkenner Robin Broos wetenschappelijk onderzoeken, tijdens hun voorstelling op het Nerdland Festival dit weekend. Want ja, er zijn linken

Lees meer »

Dit is waarom Kevin Costner zijn zoon liet meespelen in zijn film ‘Horizon: An American Saga’: “Ik heb hem in de val gelokt”

Hayes (15) – de zoon van Kevin Costner (69) en Christine Baumgartner (50) – heeft onlangs zijn debuut op het witte doek gemaakt. In de nieuwe film van zijn vader, ‘Horizon: An American Saga’, heeft hij een rol bemachtigd. Toch was zijn verschijning niet helemaal toevallig. “Ik heb hem zelfs een beetje in de val kunnen lokken”, zegt vader Kevin

Lees meer »

Jongeman (21) blijft aangehouden voor moord met bajonet: onderzoek zo goed als afgerond

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 21-jarige man uit Oostkamp met twee maanden verlengd op verdenking van moord. Jordy D. bracht een 15-jarige Bruggeling met een bajonet om het leven. Binnenkort zal de verdachte een laatste keer verhoord worden door de onderzoeksrechter.
The post Jongeman (21) blijft aangehouden voor moord met bajonet: onderzoek zo goed als afgerond

Lees meer »

Brandweer heeft zware industriebrand in Zellik onder controle, maar moet nog hele nacht nablussen: “Uitkijken voor roetdeeltjes in tuinen”

In Zellik bij Asse woedde vrijdag een zware industriebrand in een garage met wagens en auto-onderdelen langs de Frans Schachtstraat. De volledige loods van 6.000 vierkante meter ging in de vlammen op en stortte gedeeltelijk in. De gemeente kondigde fase 1 van het rampenplan af en de brandweer zal nog de hele nacht nablussen.

Lees meer »

POLITIEKE ANALYSE. “De overwinning van VB en PVDA in 2019 bracht de andere partijen zo van hun melk, dat ze nooit meer gestopt zijn met campagnevoeren”

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe de partijen al jarenlang in een permanente campagnemodus zitten, hoewel we dat twaalf dagen voor de verkiezing niet zouden denken. “Het is een vruchteloze poging geweest om het

Lees meer »

Charlotte Timmers onder de indruk van Niels Destadsbader in ’14-18′: “Cute hoe je de cast aanmoedigt”

Zondag 2 juni wordt een hoogdag voor in de carrière van Charlotte Timmers (36) en Niels Destadsbader (35), want zij maken dan hun grote spektakel-musicaldebuut in ‘14-18′. In het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs wordt op dit moment de allerlaatste hand aan gelegd aan de herneming. Reporter Jarne mag in primeur het eerste kwartier volgen en strikt het duo

Lees meer »

LIVEBLOG GENT-STVV. Daar is meteen de 1-0 van Samoise!

AA Gent neemt het op tegen STVV in de laatste match van de Europe Play-offs. Voor de Buffalo’s staat deze match vooral in het teken van de barragematch tegen de vijfde van de Champions’ Play-offs. Daarnaast is het de laatste wedstrijd van Hein Vanhaezebrouck voor eigen publiek. Volg het hier live op de voet!

Lees meer »

Ophef in Duitsland over jongeren die racistisch lied zingen

Op sociale media circuleren beelden van Duitse jongeren die racistische leuzen zingen op de melodie van Gigi D’Agostino’s feesthit ‘L’amour toujours’. De beelden werden gemaakt tijdens het pinksterweekend op het Duitse waddeneiland Sylt, vlak bij de Deense grens. Talrijke Duitse politici veroordelen het gedrag van de jongeren.

Lees meer »