Hotel Mercure is volledig gerenoveerd: “95 kamers met Ensoriaanse toets”

Mercure Oostende, het luxueuze viersterrenhotel in het centrum van Oostende, kondigt met trots de voltooide renovatie van het hotel in de Leopold II-laan aan. Om het 75 jaar overlijden van de Oostendse grootmeester James Ensor te vieren, worden er in de 95 vernieuwde kamers acht verschillende werken van de kunstenaar tentoongesteld en pakt de keten uit met een exclusief Ensorpakket.

De renovatiewerken in het Mercure Oostende hebben in totaal vijf maanden in beslag genomen. Alle 95 kamers in het hotel ondergingen een complete metamorfose. Daarbij werden de kamers voorzien van volledig nieuwe bedden en gordijnen en zijn er nu ook overal USB-poorten voorzien. De kamers kregen ook een nieuw likje verf. Als kers op de taart werden alle kamers voorzien van een gloednieuw televisietoestel waarop de gasten nu ook naar Netflix kunnen kijken. Het resultaat is dus zeker fraai te noemen.

Dit jaar markeert de 75ste verjaardag van James Ensor, een van de invloedrijkste kunstenaars van Oostende. Het hotel grijpt deze gelegenheid aan om niet alleen zijn artistieke nalatenschap te eren, maar ook om bezoekers een meeslepende ervaring te bieden die doordrenkt is met Ensors creatieve visie.

Hotel Ensor

De meest in het oog springende nieuwigheid van het hotel is toch wel te vinden aan de muren achter de bedden. “We hebben acht werken van Ensor, waaronder De Baden van Oostende en De daken van Oostende, geselecteerd en op grote panelen laten printen”, vertelt Robin Dedeurwaerder (28), de general manager van Mercure Oostende. “Door de schilderijen te integreren in het design van de kamers, nodigen we onze gasten uit om de betoverende wereld van Ensor te ontdekken.”

De werken werden zorgvuldig over de kamers verdeeld. “We hebben 95 kamers en acht Ensor-wandpanelen. Voor dit design hebben we geopteerd om één werk in onze ‘parallelkamers’ te hangen. Dat wil zeggen dat bijvoorbeeld kamer 106 en 206 hetzelfde schilderij aan de muur hebben”, duidt Robin. “Bij het inchecken krijgt men gedurende het Ensorjaar ook een doosje met heerlijke Ensoriaanse pralines van Oostendse chocolatier Olivier Willems.”

“Dat is niet alles, we hebben ook decoratieve Ensor-elementen in de vernieuwde ruimtes van het hotel geplaatst. Het is nu nog even afwachten, maar normaal gezien moet er binnenkort een Ensorsticker komen aan de ingang”, vertelt Robin. “We zijn ook plannen aan het maken om de achtergevel van het hotel binnenkort een opfrisbeurt te geven.”

Iedere zeven jaar

Traditiegetrouw houdt Mercure Oostende elke zeven jaar een State of the art (SOTA). “Om up-to-date te blijven, frissen we het hotel iedere zeven jaar op. Dit jaar is dat natuurlijk James Ensor omdat het Ensorjaar 2024 is. De kunstwerken zullen zeven jaar blijven hangen tot aan de volgende renovaties”, vertelt manager Robin. “De oude bedden en attributen worden gedeeltelijk geschonken aan vzw’s en andere instellingen die ze kunnen gebruiken. In het verleden hebben we ook verloren voorwerpen aan tehuizen gegeven. Zo proberen we ons steentje bij te dragen en de afvalberg te verkleinen.”

De grootste veranderingen zijn natuurlijk de kamers, maar Mercure Hotel besloot meteen ook de gangen in te kleden met nieuw tapijt en de inkombalie op te splitsen in twee delen. “De ingang is nu een stuk rustiger. Gasten kunnen inchecken aan de ene kant, snuisteren in informatieve boeken en uitblazen van een lange wandeling aan de andere kant. Het is een stuk beter nu”, stelt de manager.

Filmfestival

Ieder jaar huist het hotel heel wat artiesten tijdens Filmfestival Oostende en Theater aan Zee. “We hebben een goede band met de organisatie van beide festivals. Het hotel zit dan ook altijd vol met acteurs, regisseurs en filmliefhebbers”, aldus Robin. “Doorheen het jaar gebeurt het ook wel eens dat we een influencer uitnodigen om reclame te maken voor het hotel. Zo blijven we steeds met een voet in de technologisch vooruitstrevende wereld en behouden we ons professioneel imago. Nu alles vernieuwd is, kijken we er naar uit om de bezoekers van TAZ te verwelkomen in onze gloednieuwe kamers.”

De prijzen voor een overnachting in het Mercure hotel schommelen tussen de 119 en 309 euro per nacht. Je kan ook een pakket James Ensor boeken: verblijf in het hotel, inclusief ontbijt en tickets voor het Ensorhuis. (Zana Bulteel)

The post Hotel Mercure is volledig gerenoveerd: “95 kamers met Ensoriaanse toets” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

REISVERSLAG. Koppel met MS zet laatste wereldcruise verder: “Beste artsen, twijfel niet aan onze keuze voor euthanasie”

Hun wereldreis van 245 dagen zit er bijna op. Binnenkort nemen de Antwerpse MS-patiënten Chris Aerts (56) en Patrick Speliers (55) samen, door middel van euthanasie, afscheid van het leven. Via zijn maandelijks reisverslag nam Patrick de lezers van deze krant acht maanden mee op cruise. Binnenkort eindigen ze hun reis in de natuurpracht van het hoge noorden. Op 25

Lees meer »

LIVEBLOG GIRO. Het peloton houdt twee Italianen van Polti-Kometa eenvoudig binnen schot, in de finale wordt er vuurwerk verwacht

Napels zien en dan sterven. De negende etappe van de Giro voert de renners naar de havenstad in het zuiden van Italië. Na een vlakke aanloop volgt er een golvende finale met enkele korte klimmetjes. Voor de rasechte sprinters wordt het naar alle waarschijnlijkheid iets te lastig. Wie pakt de ritzege in Napels? Volg de aanloop naar de rit en

Lees meer »

Kim Huybrechts succesvol geopereerd aan sleutelbeen na vechtpartij: “Plots werd ik aangevallen met motorhelm”

Kim Huybrechts (38) is succesvol geopereerd. De darter brak bij een vechtpartij na de bekerfinale tussen Antwerp en Union het sleutelbeen van zijn werparm op twee plaatsen. “Ik was weerloos”, vertelde hij daarover aan VTM Nieuws vanop z’n ziektebed in AZ Monica Deurne. Gelukkig gaat het niet om een complexe breuk, Huybrechts hoopt over vier weken alweer te kunnen darten.

Lees meer »

LIVE GAZA. Leger Israël roept op tot evacuatie van meer burgers Oost-Rafah – Israël heeft mogelijk oorlogsrecht geschonden, zegt rapport VS

De beslissing van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties om de rol van de Palestijnen binnen de VN te versterken, wordt fors bekritiseerd door de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Israel Katz. “De VN-lidstaten hebben een willekeurige, absurde en onsamenhangende beslissing genomen die de moordenaars van Hamas beloont”, schrijft hij op de sociaalnetwerksite X. Volg alle ontwikkelingen in onze

Lees meer »

Goud voor Marianne en Paul

Op vrijdag 26 april 2024 vierden Paul Kreps en Marianne Vermeille hun 50ste huwelijksverjaardag. Het koppel heeft één dochter Tine, die in Heist woont en getrouwd is met Henk Deconinck, kinesist van De Praktijk. Ze zijn uitbaters van RainPharma, een winkel met producten voor dieet, huidverzorging en voedingssupplementen. De jubilarissen hebben twee kleinkinderen, Louise en
The post Goud voor

Lees meer »