“Ik had niet door dat ik zo vaak vloekte, maar dat klinkt toch beter in het Spaans, niet?”: Coco valt als vierde af in ‘De mol’

“Ik ben blij dat het niet gelukt is. Zo hoeft er niemand onterecht naar huis.” Marta Corbillo Colom, Coco voor de vrienden, wilde zich aanvankelijk niet laten verleiden door ‘De mol’ om goede antwoorden te kopen. En de bescheiden deal die ze – na enig aandringen – uiteindelijk toch sloot, heeft haar niet kunnen redden. Exit Coco dus, met haar kenmerkende grote glimlach en een welgemikte Spaanse afscheidsgroet: “Adiós!”. Dit is haar eerste interview sinds de eliminatie. 

Meer krantenkoppen in België

Yolande (80) smeerde 288.000 sandwiches en geeft Rientje uit ‘Nonkels’ gelijk: “Die met preparé zijn altijd het eerst op”

Ga in Vlaanderen rond met een plateau sandwiches en die met preparé zijn het eerst weg. Dat weet niet alleen Rientje in de laatste aflevering van Nonkels, maar ook Yolande Smesman (80). De vrijwilligster van KAA Gent smeerde de afgelopen 36 jaar meer 288.000 sandwiches. Afgelopen weekend werd ze net als Hein Vanhaezebrouck en Laurent Depoitre feestelijk uitgezwaaid.

Lees meer »

Vrouw eindigt in gracht in Eernegem nadat ze plots moet uitwijken voor kat

De hulpdiensten moesten zaterdagochtend uitrukken naar Eernegem om een vrouw uit haar auto te bevrijden. De vrouw moest uitwijken voor een kat en belandde zo in een gracht. Daarbij doorboorde een stuk boom haar voorruit. “De vrouw leed veel pijn en daarom haalden we haar voorzichtig uit de wagen”, zegt brandweerluitenant Francis Vermote.
The post Vrouw eindigt in gracht

Lees meer »

Frituur Carlos in Sint-Andries installeert opnieuw prikkeldraad zodat voetbalfans niet op dak kunnen kruipen

Steven Derynck, uitbater van frituur Carlos op De Platse in Sint-Andries, heeft vrijdagmiddag opnieuw prikkeldraad laten installeren op het dak van zijn zaak. Zo wil hij vermijden dat zondag uitzinnige Clubsupporters na de derby op het dak klimmen en schade aanrichten aan zijn frituur.
The post Frituur Carlos in Sint-Andries installeert opnieuw prikkeldraad zodat voetbalfans niet op dak kunnen

Lees meer »

Huis van Els stortte 14 jaar geleden in door werken naast haar. Vandaag wacht ze nog altijd op geld en woont ze in een camper

“Hier woon jij nu, in een camper?” Els De Craeker had nochtans gewoon een huis. Veertien jaar geleden, ze had toen net gerenoveerd en al haar spaargeld in haar woning gestoken, werd ze ‘s ochtends uit haar bed gebeld. Haar huis was ingestort door graafwerken naast haar. Pas in oktober 2023 (!) komt er een uitspraak in beroep. En vandaag

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Israël: offensief in Rafah “geen risico” voor burgers – Internationaal Gerechtshof beveelt aanval te stoppen

Het Internationaal Gerechtshof (ICJ) in Den Haag heeft vrijdag geoordeeld dat Israël de aanval op Rafah moet beëindigen. Volgens het VN-hof is de humanitaire situatie in de Palestijnse grensstad verergerd sinds de laatste beslissing van het hof en wordt de situatie nu als “rampzalig” beschouwd. In Israël wordt woedend gereageerd op het tussenvonnis. Ook gematigde Israëlische stemmen reageren afkeurend. Minister

Lees meer »

Noodtoestand Nieuw-Caledonië wordt maandagavond opgeheven

De noodtoestand in Nieuw-Caledonië, waar het al een tijdje onrustig is, zal maandagavond om 20 uur (in Parijs, dinsdag 5 uur lokale tijd) worden opgeheven. Dat heeft het Franse presidentschap zondagavond bekendgemaakt, dat verder meedeelde 480 mobiele gendarmes in te zetten in het overzeese gebied.

Lees meer »

Volkswagen oldtimers komen samen aan De Warande

Op zaterdag 1 en zondag 2 juni wordt in Kemmel een Vintage Volkswagen Meeting georganiseerd. Meer dan 250 Volkswagen oldtimers, allemaal gebouwd voor 1968, komen vanuit heel Europa naar De Warande afgezakt voor deze bijeenkomst.
The post Volkswagen oldtimers komen samen aan De Warande appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opvallende bestelwagen gestolen in Ieper

Op de parking van Defever Construct-Cargo Rent in de Dehemlaan in Ieper is dinsdagnacht omstreeks 1.15 uur een Citroen Jumper gestolen. Het voertuig is voorzien van een containerhaak.
The post Opvallende bestelwagen gestolen in Ieper appeared first on KW.be.

Lees meer »

De Lijn past ook in West-Vlaanderen dienstregeling aan vanaf 1 juli: “Geluisterd naar opmerkingen om tot logischere dienstregeling te komen”

Vanaf 1 juli past vervoersmaatschappij De Lijn een aantal busverbindingen aan, ook in West-Vlaanderen. Begin dit jaar voerde De Lijn een nieuw vervoersplan in. De opmerkingen die de reizigers daarover hadden, heeft De Lijn nu gebruikt om het vervoersplan aan te passen en tot een meer logische dienstverlening te komen. De meeste veranderingen zijn in de regio Brugge en midden

Lees meer »

25 jaar geleden deed dioxinecrisis België daveren: terug naar grootste voedselschandaal ooit

Precies 25 jaar geleden barstte de dioxinecrisis los in België, een tot dan ongezien voedselschandaal met verregaande gevolgen. De crisis leidt niet alleen tot een verkiezingsnederlaag voor de CVP van toenmalig premier Jean-Luc Dehaene, maar ook tot de oprichting van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). Dat moet voorkomen dat we als consument nog besmet voedsel

Lees meer »