Deze Vlaamse arts gaat op Tiktok de strijd aan tegen medische kwakzalverij: “Meer collega’s zouden dit moeten doen”

Acht artsen gaan op Tiktok met eigen video’s de strijd aan tegen desinformatie. Almaar vaker en vaker worden ze geconfronteerd met patiënten die er schadelijke des- en misinformatie raapten. Onder hen ook een Vlaamse specialist. “We hebben meer ‘med-fluencers’ nodig.”

 

Meer krantenkoppen in België

Prijzen voor creatieve kinderen in Komen

Met een kleine stoet begaven leden van de Confrérie des Maîtres Rubaniers zich naar de overdekte markt om de prijzen uit te reiken aan de winnaars van de wedstrijd uitgeschreven naar aanleiding van de feesten van de Marmousets.
The post Prijzen voor creatieve kinderen in Komen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ondanks dreiging voor luchtaanvallen gaat grootste Oekraïense muziekfestival door

Hoewel Oekraïense steden nog wekelijks worden bestookt met Russische drones en raketten, gaat dit weekend in de hoofdstad Kiev ‘Atlas United’ van start. Het festival, dat een capaciteit heeft van 25.000 bezoekers, wordt verplaatst naar de parking van een shoppingcentrum in Kiev, en kan zelfs binnen doorgaan als er gevreesd wordt voor een luchtaanval. Door de oorlog bestaat de volledige

Lees meer »

Mesthoop van 800 kubieke meter vat spontaan vuur op manege in Dentergem

Een mesthoop van zo’n 800 kubieke meter groot vatte maandag spontaan vuur op manege Kerstenburg langs de Markegemsesteenweg in Dentergem. De schade bleef beperkt, maar het was een werk van lange adem om zo’n hoeveelheid mest grondig te blussen.
The post Mesthoop van 800 kubieke meter vat spontaan vuur op manege in Dentergem appeared first on KW.be.

Lees meer »

President Biden spreekt Amerikaanse bevolking vanuit Oval Office toe: “Verkiezingen worden een keuze tussen hoop en haat”

President Joe Biden heeft de Amerikanen woensdagavond lokale tijd in een toespraak vanuit het Oval Office gezegd dat het tijd is om “de fakkel door te geven aan een nieuwe generatie”. De toespraak volgde op zijn aankondiging afgelopen zondag dat hij zich op 5 november niet opnieuw verkiesbaar stelt, maar zijn vicepresident Kamala Harris naar voren schuift als Democratisch presidentskandidaat.

Lees meer »

BBC schrapt 500 banen

De Britse openbare omroep BBC gaat 500 banen schrappen. De omroep wil nog eens 200 miljoen pond (238 miljoen euro) besparen en een transformatieplan doorvoeren, zo heeft de BBC dinsdag aangekondigd.

Lees meer »