Deze Vlaamse arts gaat op Tiktok de strijd aan tegen medische kwakzalverij: “Meer collega’s zouden dit moeten doen”

Acht artsen gaan op Tiktok met eigen video’s de strijd aan tegen desinformatie. Almaar vaker en vaker worden ze geconfronteerd met patiënten die er schadelijke des- en misinformatie raapten. Onder hen ook een Vlaamse specialist. “We hebben meer ‘med-fluencers’ nodig.”

 

Meer krantenkoppen in België

IS eist aanslag op Europese toeristen in Afghanistan op

Islamitische Staat (IS) heeft op Telegram de verantwoordelijkheid opgeëist voor de dood van drie Spanjaarden en drie Afghanen in Bamiyan, een toeristische stad in Centraal-Afghanistan. Er vielen ook acht gewonden, onder wie mensen met de Noorse, Australische en Litouwse nationaliteit.

Lees meer »

Eerste communie in Pervijze

Donderdag 9 mei kwamen de kinderen van Pervijze feestelijk uitgedost naar de Sint-Niklaas en de Sint-Katarinakerk in Pervijze om er voor het eerst naar de communie te gaan. Deken Wilfried Jonckheere verzorgde de eucharistieviering en de kinderen werden voorbereid door juf Carmen Roose en directrice Roselijn Versteghe. Het werd een onvergetelijke dag voor Lyo Deblaere,
The post Eerste communie

Lees meer »

“Misplaatste grap”: twintiger bedreigt jongen (15) met airsoftwapen aan bushalte en riskeert nu celstraf

Een 25-jarige Middelkerkenaar ontkent voor de Brugse rechtbank met klem dat hij slechte bedoelingen had toen hij aan een bushalte een 15-jarige jongen bedreigde met een airsoftpistool. “Het was een misplaatste grap”, stelde zijn advocaat.
The post “Misplaatste grap”: twintiger bedreigt jongen (15) met airsoftwapen aan bushalte en riskeert nu celstraf appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lionel Richie opnieuw grootvader: dochter Sofia verwelkomt kindje en vernoemt haar naar personage uit ‘Bridgerton’

Lionel Richie (74) is opnieuw grootvader geworden. Hij had al twee kleinkinderen van zijn dochter Nicole Richie (42), maar daar is dus nu een derde aan toegevoegd. Op 20 mei verwelkomde zijn jongste dochter Sofia Richie (25) haar dochtertje. Dat nieuws deelt ze op Instagram, waar vooral de naam van het kindje de aandacht trekt. Eloise Samantha Grainge is namelijk

Lees meer »

Politie Kouter stelt nieuwe personeelsleden voor die in dienst traden

Politiezone Kouter (Torhout/Jabbeke/Ichtegem/Gistel/Oudenburg) stelde woensdag haar nieuwe personeelsleden voor die de afgelopen tijd in dienst traden. Dat gebeurde in het nieuwe politiegebouw in de Ambachtstraat in Torhout.
The post Politie Kouter stelt nieuwe personeelsleden voor die in dienst traden appeared first on KW.be.

Lees meer »

De Binks organiseren smoefeltocht voor Kom op tegen Kanker

Op zondag 26 mei organiseren De Binks de derde editie van hun smoefeltocht ten voordele van Kom op tegen Kanker in Sint-Eloois-Winkel. De groep vrienden hoopt op zondag 16 maart terug aan de start te staan van de 100 kilometer run ten voordele van Kom op tegen Kanker.
The post De Binks organiseren smoefeltocht voor Kom op tegen Kanker

Lees meer »

Leerkracht (47) stuurde dickpic naar 16-jarige leerling, maar gaat vrijuit: “Hij verstoorde rust leerling niet”

Hij verstuurde een ‘dickpic’, een foto van zijn geslachtsdeel, naar een 16-jarige leerling, gaf dat toe en nam ontslag én toch wordt een 47-jarige leerkracht uit Diksmuide er niét voor gestraft. De reden? D. werd vervolgd voor belaging van de jongen maar dat acht de rechter niet bewezen. “Het eenmalig sturen van een foto via Snapchat, waar het beeld na

Lees meer »

DE INSIDER. Waarom Taylor Swift, Billie Eilish en Kardashians massaal volgers verliezen: “Geen kant kiezen rond Gaza brengt hen al op zwarte lijst”

Ons land stond gisteren voor de keuze: Palestina erkennen als staat of niet? Uiteindelijk deed België het “nog niet” om diplomatieke redenen. Maar politici zijn niet de enigen die kant moeten kiezen in de Gaza-oorlog. Ook celebs wordt om een uitgesproken mening gevraagd. En als ze die niet geven, komen ze op een zwarte lijst met de hashtag #blockout. Waarom

Lees meer »

Kortrijkse Adelaar Valerie Veldeman, ondernemer en voorzitter Kortrijk-Noord: “Het industriepark moet voor fietsers aantrekkelijker zijn”

Met Valerie Veldeman (44) heeft Kortrijk-Noord, het grootste bedrijventerrein in het arrondissement, voor het eerst een vrouw aan het roer. “We zijn blij dat er wat beweging lijkt te komen in de overkapping van de R8, maar willen het industriepark ook aantrekkelijker maken voor fietsers.”
The post Kortrijkse Adelaar Valerie Veldeman, ondernemer en voorzitter Kortrijk-Noord: “Het industriepark moet voor

Lees meer »

Net op dag dat Club vergunning hoopte te krijgen voor nieuw voetbalstadion loopt het wéér mis: “Een kaakslag”

De verwachte toekenning van een nieuwe omgevingsvergunning voor de bouw van een nieuw voetbalstadion voor Club Brugge door de Vlaamse regering is er vrijdag tegen alle verwachtingen in niet gekomen. De reden? De Raad van State heeft net vandaag de aangepaste parkeerregel van de stad Brugge, een euvel uit de eerste vergunning, geschorst. Het hele dossier is een juridisch kluwen

Lees meer »

‘Sing Again’-finalist Dean kijkt terug op ‘Idool’: “Fans slingerden beha’s en slipjes op podium of briefjes met gsm-nummers”

Na z’n winst in ‘Idool’ in 2007 groeide Dean Delannoit (35) uit tot hét meisjesidool van Vlaanderen. “Ik moest in die periode handtekeningen zetten op vreemde plaatsen en kreeg veel pikante foto’s”, verklapt hij. Zeventien jaar later maakt de zanger opnieuw indruk in ‘Sing Again’. Wat deed hij in tussentijd? En waarom stopte het grote succes plots? “Van muziek alleen

Lees meer »