Staat ‘Linda ut Wervik’ binnenkort op Kamping Kitch?: “Hopelijk kan ik rekenen op de steun van mijn volgers”

Wie een TikTok-account heeft, zal ongetwijfeld al kennis hebben gemaakt met de TikTok-sensatie ‘Linda uit Wervik’. Dagelijks weet de snoepverkoopster uit Wervik met haar grappige filmpjes, die steevast beginnen met “Jow, Linda ut Wervik!”, haar volgers aan het lachen te brengen. Sinds kort heeft Linda op haar TikTok-kanaal echter een nieuwe uitdaging gelanceerd in de hoop met haar recent gepresenteerde lied haar weg te vinden naar het podium van Kamping Kitsch.

Linda Hostyn (59) uit Wervik is in het dagelijks leven te vinden op de markt, waar ze snoep en snoeptaarten aan de man brengt. Haar populariteit op TikTok zorgt er echter voor dat Linda dagelijks meer klanten aan haar snoepkraam mag verwelkomen. Ook wat betreft het aantal volgers op TikTok gaat het Linda voor de wind. Sinds haar start in september van vorig jaar heeft ze 5.000 volgers weten te binden aan haar TikTok-kanaal, en dat aantal blijft verder groeien. Enkele weken geleden lanceerde Linda via haar TikTok-kanaal een nieuw zelfgeschreven lied, eigenlijk bedoeld als promotie voor haar snoep. “Ik heb twee levensdoelen: snoep verkopen op de markt en mensen aan het lachen krijgen”, vertelt een opgewekte Linda Hostyn. “Dit tweede doe ik dagelijks via mijn TikTok-kanaal, alias Linda uit Wervik.”

Telefoontje Kamping Kitsch

“Zo besloot ik enkele weken terug een lied te schrijven ter promotie van mijn snoep, dat ik vervolgens presenteerde via TikTok. Ik vroeg daarnaast ook de mening van mijn volgers over het lied en kreeg meteen een overweldigende respons. Sterker nog, afgelopen maandag stapte ik met mijn dochter in de trein en spontaan begon een groepje jongeren, dat mij herkende, mijn nummer te zingen. Het is duidelijk dat mijn lied is blijven hangen bij mijn volgers. Hoewel mijn nummer niet echt muziek bevat en alleen uit gezongen tekst bestaat, werd het snel opgepikt door mijn volgers. Ook de mensen van Kamping Kitsch moeten mijn nummer ergens hebben gehoord, want plots kreeg ik een telefoontje van hen om te peilen naar mijn interesse om deel te nemen aan hun wedstrijd”, zegt Linda.

“Lang hoefde ik er echter niet over na te denken en ging ik op hun aanbod in. Ondertussen kreeg ik ook telefoon van een producer die mij wil helpen om muziek te voorzien op mijn nummer, want wees nu eens eerlijk, ik kan toch onmogelijk op die wedstrijd verschijnen met alleen een songtekst. Het nummer zal dus een make-over krijgen met hippe beats, zodat een podiumplaats weer een stukje binnen bereik komt. Ik hoop dat ik massaal kan rekenen op de steun van mijn volgers en kennissen, zodat ik kan winnen en zo mijn nummer kan brengen op Kamping Kitsch zelf.”

Feestidee ‘t Snoeperke

Linda is oorspronkelijk afkomstig van Gullegem, maar verhuisde in 1985 richting Wervik. Sinds 1 december 2020 is ze in bijberoep begonnen met het maken van snoeptaarten. “Op vrijdag sta ik op de markt in Wervik en op zaterdag in Menen”, gaat Linda verder. “Daarnaast is mijn snoepstand, die de naam ‘Feestidee ‘t Snoeperke’ draagt, ook te vinden op braderieën in Wervik, de Wieltjesfeesten in Menen, enkele kerstmarkten en diverse mini-marktjes in rusthuizen. De overige dagen van de week ben ik bezig als strijkhulp voor klanten. Eigenlijk lag mijn snoepstand aan de basis van mijn aanwezigheid op internet. Een tijdje geleden dacht ik: waarom zou ik geen ludieke filmpjes maken over mijn snoepjes, het wekelijkse bezoek aan mijn moeder in het rusthuis, en dit in combinatie met wat strijktips. Aanvankelijk begon ik op Facebook, maar al snel kwam ook TikTok erbij. En zie, ondertussen heb ik al meer dan 5.000 volgers. Zowel in Wervik als Menen word ik herkend als ik de straat op ga of op de markt sta.”

Stemmen

Ook thuis bij Linda is plezier en vreugde nooit ver weg. “Ik zing met alles mee op de radio voor het plezier, niet omdat ik zangeres wil worden, gewoon om te genieten en plezier te maken. Wat betreft de stemming voor de wedstrijd merk ik dat mijn lied langzaamaan hoger en hoger stijgt. Maar ik maak me niet druk. Als ik daar mag zingen, is het gewoon om reclame te maken voor mijn snoep met mijn liedje en voor de lol, want dat is er zeker op Camping Kitsch. Natuurlijk zou het jammer zijn als ik niet mag gaan, maar mocht dat zo zijn blijf ik gewoon plezier maken en snoep verkopen. En of ik nog andere plaatsen ken, waar ik mijn lied graag zou willen zingen? Misschien op een of andere braderie in de buurt, een carnavalsfeest, of wie weet zelfs op Pukkelpop! (lacht). Weet je, Linda uit Wervik is een verrassing op zich, dus we zien wel wat er nog komt!”, aldus Linda.

Op 26 augustus mag Linda 60 kaarsjes uitblazen, en ook voor dat moment heeft ze al een briljant idee bedacht. Ze deed reeds een oproep via haar TikTok-kanaal om 60 volgers haar lied te laten zingen en hoopt stiekem tegen die tijd 6.000 volgers te hebben. Indien dat zo is, belooft ze aan al haar volgers om dat moment live te streamen via haar kanaal. Wie Linda, mee naar de finale wil helpen stemmen, kan hiervoor terecht op de website van Kamping Kitsch.

Stemmen: https://petervanpraag.be/stemmen

The post Staat ‘Linda ut Wervik’ binnenkort op Kamping Kitch?: “Hopelijk kan ik rekenen op de steun van mijn volgers” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Baanwielrenster Julie Nicolaes uit Maasmechelen 6 dagen voor de Olympische Spelen: “Ik wil er keihard met mijn fiets rijden”

Zes dagen voor de start van de Olympische Spelen stelden de Belgische teams voor het baanwielrennen, BMX, de Olympische wegkoers en het mountainbiken hun deuren open voor de pers. De laatste voorbereidingen worden onder meer getroffen in de Velodroom in Heusden-Zolder. Met Jens Schuermans, Julie Nicolaes en Robbe Ghys gaan ook 3 Limburgers mee met Team Belgian Cycling.

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. Zwoele zomeravond en concertjes laten pleinen volstromen

Dag twee van de Gentse Feesten is volop aan de gang! Of eerder, avond twee. Op de verschillende pleinen zijn intussen gezellige concertjes bezig, met onder meer Afrikaanse vibes aan het Baudelopark. Het verwachte onweer heeft zich voorlopig nog niet laten zien in Gent, waar ‘zomers’ de sfeer van de avond is. Mis niets van deze Gentse Feesten in onze

Lees meer »

Israël roept op zuiden Gazastrook te evacueren, zeker 70 Palestijnen gedood bij Israëlische aanvallen op Khan Younis

Het Israëlisch leger heeft een deel van de inwoners van Khan Younis, een stad in het zuiden van de Gazastrook, het bevel gegeven om te evacueren, waar het een intensieve operatie zal uitvoeren. Dat laat het Israëlische leger weten op X. Even later zijn bij Israëlische aanvallen op Khan Younis zeker 70 Palestijnen, onder wie vrouwen en kinderen, gedood en

Lees meer »