Dokters verenigen zich op TikTok tegen desinformatie: “Haal geen medische informatie bij willekeurige influencers”

7 Nederlandse artsen en 1 Vlaamse dokter delen sinds hun kort hun medische kennis op TikTok. Ze willen de mensen correct informeren, want er wordt te veel desinformatie verspreid via sociale media, ook over onze gezondheid. 

Meer krantenkoppen in België

Assisen Spuikommoord: beschuldigde Khaldoon Al-Baghdadi geeft toe dat hij eigenlijk goede vriend wilde vermoorden

Op het assisenproces over de roofmoord op Emmy Geboers (67) heeft Khaldoon Al-Baghdadi (42) toegegeven dat hij eigenlijk een goede vriend wilde vermoorden. De beschuldigde was van plan om Dirk S. via het slachtoffer naar zijn appartement in Oostende te lokken.
The post Assisen Spuikommoord: beschuldigde Khaldoon Al-Baghdadi geeft toe dat hij eigenlijk goede vriend wilde vermoorden appeared first

Lees meer »

Meubelwinkel zoekt ontwerpers: “Een win-win voor iedereen”

Oude kasten, tafels of stoelen een nieuw – hipper – leven geven. Dat hoopt meubelwinkel Keldermans Wonen uit Herk-de-Stad te doen door ingeleverd meubilair te laten herwerken door lokale kunstenaars of ondernemers. "Het begon me écht te storen dat mooie stukken nog te vaak in een afvalcontainer belanden", zegt Pedro Strauwen van Keldermans Wonen.

Lees meer »

Basisschool Ter Bunen haalt middelen binnen voor verbouwingswerken: “Evolueren naar een open school”

In de basisschool Ter Bunen in Oedelem wordt de komende maanden grondig verbouwd. De school diende verschillende subsidiedossiers in om haar gebouwen definitief uit te breiden naar het voormalige cm-gebouw en de parochiezaal. Bovendien krijgt een deel van de speelplaats een overkapping en zullen ouders en kinderen de school langs een gerenoveerde ingang kunnen binnenwandelen.
The post Basisschool Ter

Lees meer »

Belgische astronaut Raphaël Liégeois vliegt in 2026 naar internationaal ruimtestation: “Ik had niet verwacht dat ik meteen al geselecteerd zou zijn”

Onze ESA-astronaut Raphaël Liégeois is samen met zijn collega Sophie Adenot officieel toegewezen aan een ruimtevlucht naar het internationaal ruimtestation (ISS) in 2026. ESA-directeur-generaal Josef Aschbacher kondigde deze belangrijke mijlpaal vandaag aan tijdens de Ruimteraad die plaatsvindt in Brussel. Liégeois is hiermee een van de eerste twee astronauten van de astronautenklas van 2022 die naar de ruimte mogen vliegen. “Het

Lees meer »

“Hij blijft een van de meest opwindende opkomende trainers”: buitenlandse pers over de mogelijke “sensationele overstap” van Kompany

Niet alleen in België is het groot nieuws dat Vincent Kompany naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe trainer van Bayern München wordt. Ook in het buitenland schenken ze heel wat aandacht aan wat nu al één van de gekste trainersovergangen van de zomer wordt genoemd. “Dat ene seizoen in de Premier League mag hem niet markeren.”

Lees meer »

Als West-Vlamingen trouwen, dan mag dat wat kosten: niemand spendeert zoveel aan huwelijken als wij

Cateraars, bloemisten en fotografen zetten zich maar beter schrap, want dé trouwmaand bij uitstek staat voor de deur. Hoe al die tortelduifjes hun liefde precies vieren en – belangrijker – hoeveel centen daaraan worden gespendeerd, varieert sterk per provincie. Wat blijkt? West-Vlamingen tasten het diepst in het buidel: zowel het trouwkoppel zelf áls de gasten.
The post Als West-Vlamingen

Lees meer »

Farmaceutische primeur: Luiks farmabedrijf vraagt patent voor “allereerste snelle speekseltest” voor malaria

Het Luikse farmabedrijf Contipharma heeft een patent aangevraagd voor wat het omschrijft als “de allereerste snelle speekselantigeentest” voor malaria. Dat meldt het bedrijf maandag. Een antigeentest toont de aanwezigheid van viruseiwitten (antigenen) aan. Momenteel zijn er al verschillende malariatests op de markt, maar die zijn volgens Contipharma “vaak te ingewikkeld of te duur”.

Lees meer »

Gemeente Kinrooi krijgt slecht rapport van Audit Vlaanderen: “Geen verrassing, maar we pakken het meteen aan”

In een nieuw rapport is Audit Vlaanderen opvallend hard voor de organisatiestructuur binnen het gemeentebestuur van Kinrooi. Na een routine-doorlichting blijkt dat het bestuur erg zwak scoort als het gaat over management, financieel bestuur, interne communicatie en IT-beheer. "We doen het wel goed op vlak van dienstverlening, maar onze interne werking kan inderdaad beter", erkent schepen van Communicatie Peter Nies

Lees meer »