Wil Iran oorlog? Hoe reageert Biden? Experts maken analyse van Iraanse aanval op Israël: “Wat Iran deed, was gas geven met de handrem op”

De aanval die Iran de voorbije nacht uitvoerde met 300 drones en raketten, was uniek omdat Iran nog nooit in de aanval was gegaan tegen Israël vanop het eigen grondgebied. Dreigt hiermee een oorlog in de hele regio, en hoe kan de VS dat nog verhinderen? Midden-Oostenexpert Koert Debeuf (VUB) en oorlogscorrespondent Robin Ramaekers (VTM) analyseren. “Dat Amerikaanse troepen de Iraanse projectielen uit de lucht haalden, kan Biden als drukkingsmiddel gebruiken om Netanyahu te laten luisteren. Dan komt er misschien een staakt-het-vuren in Gaza.” 

Meer krantenkoppen in België

Dorp Andenne in shock nadat vijf lokale tieners trucker met rioolrooster doodden: “Ze hebben hun leven verbrand”

De vijf tieners die een loodzwaar rioolrooster op de E42 gooiden waarbij een truckchauffeur overleed, waren onder invloed van drugs én alcohol. Een minderjarige daagde zijn vrienden uit om het rooster samen van de brug te gooien, al ontkent de jongen dat nu. De landelijke gemeente Andenne, waar de tieners wonen, reageert intussen geschokt. “Die gasten vormden eerder voor niemand

Lees meer »

Cercle Brugge verslaat Antwerp met 1-2

Antwerp is nog niet bekomen van de opdoffer in de bekerfinale. De Great Old verloor zondag op de Bosuil op de achtste speeldag van de Champions’ Play-offs met 1-2 van Cercle Brugge en mag zo goed als zeker een kruis maken over Europees voetbal volgend seizoen. De uittredende landskampioen staat nu zesde met 29 punten, op vijf punten van het

Lees meer »

LIVE. Slovaakse premier Robert Fico (59) buiten levensgevaar na moordaanslag, dader zegt dat hij “niet eens is met regeringsbeleid”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse media is de premier inmiddels geopereerd en niet langer in levensgevaar. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. De dader

Lees meer »

Organisatie Belgian Coast Walk tevreden over vijfde editie en deelname koningin Mathilde: “Ze liet ons weten dat ze er enorm van genoten heeft”

Organisator Greg Broekmans van Golazo begeleidde koningin Mathilde tijdens de vijfde editie van de AG Coast Walk. ”Dit evenement, dat we net voor de coronapandemie hebben opgestart, is een initiatief waarin we sterk geloofden. Wandelen wordt steeds populairder en trekt ook steeds meer jonge mensen aan.”
The post Organisatie Belgian Coast Walk tevreden over vijfde editie en deelname koningin

Lees meer »

Presentator lokale radio in Waregem moedigt luisteraars aan “Alexander De Croo neer te knallen”, premier dient een klacht in

Een presentator van lokale radiozender Waregem1 heeft tijdens zijn uitzending luisteraars aangemoedigd om premier Alexander De Croo (Open VLD) neer te schieten. Dat deed hij naar aanleiding van de moordaanslag op de Slovaakse premier Robert Fico. De presentator heeft zijn verontschuldigingen aangeboden, maar de premier heeft toch een klacht tegen hem ingediend. De radiozender heeft de presentator geschorst.

Lees meer »