Wil Iran oorlog? Hoe reageert Biden? Experts maken analyse van Iraanse aanval op Israël: “Wat Iran deed, was gas geven met de handrem op”

De aanval die Iran de voorbije nacht uitvoerde met 300 drones en raketten, was uniek omdat Iran nog nooit in de aanval was gegaan tegen Israël vanop het eigen grondgebied. Dreigt hiermee een oorlog in de hele regio, en hoe kan de VS dat nog verhinderen? Midden-Oostenexpert Koert Debeuf (VUB) en oorlogscorrespondent Robin Ramaekers (VTM) analyseren. “Dat Amerikaanse troepen de Iraanse projectielen uit de lucht haalden, kan Biden als drukkingsmiddel gebruiken om Netanyahu te laten luisteren. Dan komt er misschien een staakt-het-vuren in Gaza.” 

Meer krantenkoppen in België

Reddersfestival Mira d’Or in Oostende aan tweede editie toe: “Hopen op zo’n 1.500 bezoekers”

Na het succes van vorig jaar organiseert de Reddersclub een nieuwe editie van Mira d’Or. “We zorgen voor een echte festivalsfeer”, benadrukt voorzitter Jente Vanhauwaert. Afspraak op zaterdag 27 juli vanaf 17 uur op de site van Duin & Zee op Oosteroever in Oostende.
The post Reddersfestival Mira d’Or in Oostende aan tweede editie toe: “Hopen op zo’n 1.500

Lees meer »

Ophef in Noorwegen om dreigbrie­ven van prinses Märtha Louise en sjamaan Durek: “Een onvergeef­lij­ke misstap”

Prinses Märtha Louise van Noorwegen (52) en haar Amerikaanse geliefde, sjamaan Durek Verrett (49), bereiden zich grondig voor op hun bruiloft volgende maand. Zo willen ze al hun tegenstanders de mond snoeren. Zelfs Dureks moeder ontving een dreigbrief met een miljoenenclaim als ze zich nog roert. “We hadden geen andere keuze”, beweert het koppel. Maar in Noorwegen is men verbijsterd:

Lees meer »

Liveblog Olympische Spelen – Rapper Snoop Dogg draagt olympische fakkel, Belgische delegatie “wil beter scoren dan in Tokio”

Vanavond wordt tijdens een grote openingsceremonie in hartje Parijs het officiële startschot gegeven van de Olympische Spelen. De dag begon echter dramatisch. Na doelgerichte brandstichtingen op het Franse spoor is het hogesnelheidsnetwerk ernstig verstoord. Het BOIC heeft zijn sportieve ambitie uitgesproken: "Beter scoren dan in Tokio." Toen behaalde de Belgische delegatie 7 medailles.

Lees meer »

President Biden in eerste toespraak nadat hij uit race stapte: “Persoonlijke ambitie kan redden van onze democratie niet in de weg staan”

President Joe Biden heeft de Amerikanen woensdagavond lokale tijd in een toespraak vanuit het Oval Office verteld dat het tijd is om “de fakkel door te geven aan een nieuwe generatie”. De toespraak volgde op zijn aankondiging afgelopen zondag dat hij zich op 5 november niet opnieuw verkiesbaar stelt, maar zijn vicepresident Kamala Harris naar voren schuift als Democratisch presidentskandidaat.

Lees meer »

LIVE WORLD MATCHPLAY. Finale nadert spannende ontknoping: Humphries en Van Gerwen geven elkaar geen duimbreed toe

De World Matchplay kent vanavond zijn ontknoping. Bij de mannen mogen toppers Michael van Gerwen en Luke Humphries strijden om de felbegeerde titel. De Nederlander kreeg in de halve finale Michael Smith klein, de Engelse wereldkampioen won van zijn landgenoot James Wade. Bij de vrouwen heeft Beau Greaves de titel gegrepen na een dominante prestatie tegen Fallon Sherrock. De wedstrijden

Lees meer »

Arts mag nooit meer werken na masturberen tijdens videogesprek met patiënte

Een plastisch chirurg mag zijn beroep niet meer uitoefenen, omdat hij in een videoconsult met een patiënte zichzelf heeft bevredigd. “Ernstig seksueel grensoverschrijdend gedrag”, noemen tuchtrechters in Nederland dat vrijdag. Een rechtbank had de arts eerder dit jaar veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur, een voorwaardelijke gevangenisstraf van vijf maanden en een schadevergoeding van 500 euro.

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. De avond is gevallen, Gent is klaar voor Urbanus!

Het is weeral dag drie van de Gentse Feesten! Het jonge volkje heeft al meer dan z’n deel gekregen, met onder meer de Ketnetband en de Vlaspoppenworp. God deed het intussen ook even op z’n Gents, gesteund door de vocale kwaliteiten van Koen Crucke. Tijd dus om gezegend de avond in te zetten en die heeft nog aardig wat in

Lees meer »

Isabelle Vandenbussche uit Moorslede is ‘Slomo Universalis’

Bij het begin van de zomervakantie is er ieder jaar Slyps Kermis. Ook dit jaar viel er heel wat te beleven. De wielerorganisatoren van Slyps Sprint kleurden het kermisgebeuren met twee wedstrijden en op maandag was er opnieuw een loopwedstrijd.
The post Isabelle Vandenbussche uit Moorslede is ‘Slomo Universalis’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Karl Vannieuwkerke schrijft een brief naar de Belgische olympiërs: “Stel je voor datwe zaterdagavond al met twee gemedailleerden pronken”

Karl Vannieuwkerke schrijft elke week een brief. Deze keer richt hij zich tot de Belgische olympiërs. De sporters mogen altijd antwoorden via [email protected].
The post Karl Vannieuwkerke schrijft een brief naar de Belgische olympiërs: “Stel je voor datwe zaterdagavond al met twee gemedailleerden pronken” appeared first on KW.be.

Lees meer »