LIVE MIDDEN-OOSTEN. Israëlisch leger: “Tientallen Iraanse drones onderweg naar Israël”, ook Iraanse televisie maakt melding van de aanval

De woordvoerder van het Israëlische leger heeft bevestigd dat de aanval van Iran op Israël is begonnen. Iran heeft vanavond tientallen drones richting Israël gelanceerd. De spanningen in de regio lopen hoog op. Iran heeft zaterdag ook al een vrachtschip in beslag genomen dat “banden met Israël” heeft. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG DAUPHINÉ. Evenepoel komt met de schrik vrij: na massale valpartij én neutralisatie staat gele trui weer overeind

De sprinters zijn hoogstwaarschijnlijk nog eens aan zet in de Dauphiné. De vijfde rit gaat over een glooiend parcours met een vlak slot. Remco Evenepoel draagt de gele leiderstrui, maar rekent zich allesbehalve al rijk. Zeker met het loodzware weekend in het verschiet. “Het wordt zaak om vandaag zo veel mogelijk energie te sparen.” Volg de rit op de voet

Lees meer »

“Wat als hij EK niet haalt? Normaal is 24 spelers genoeg”: zorgen rond blessure Meunier, roept Tedesco geen vervanger op?

Thomas Meunier (32) is geblesseerd uitgevallen tijdens de uitzwaaimatch van de Rode Duivels tegen Luxemburg. De verdediger van Trabzonspor, die verrassend als linksachter speelde, greep naar de binnenkant van z’n rechterbil. Verpest de spierblessure z’n EK-deelname? Bondscoach Domenico Tedesco, die ook Axel Witsel uit voorzorg wisselde, ziet het alvast eerder somber in.

Lees meer »

Hoe verliep luisteravond van Rousseau in Ninove écht? “Politie heeft nooit gevraagd om meeting stop te zetten”

Een luisteravond van Vooruit-kopstuk Conner Rousseau werd gisteren vervroegd stopgezet na “bedreigingen van een bende”. Een halve dag later blijken de meningen te verschillen over wat er werkelijk gaande was: twee versies die elk een totaal andere richting uitgaan. Conner Rousseau heeft het over “tientallen ruige types” die hem bedreigden. De burgemeester en korpschef vertellen een ander verhaal. “Er riepen

Lees meer »

Bild: “Politie houdt terrorist weg bij EK voetbal”

De Duitse politie heeft volgens het blad ‘Bild’ mogelijk een terreuraanslag tijdens het EK voetbal verijdeld. Agenten pakten vrijdag op het vliegveld van Keulen-Bonn een vermoedelijke moslimextremist op die banden zou hebben met een groepering die verwant is aan Islamitische Staat.

Lees meer »

“Op dezelfde schaal als Entebbe”: zo ging Israëlisch leger te werk bij bevrijding van vier gijzelaars, “honderd tot tweehonderd” dode Palestijnen

Het Israëlische leger heeft meer uitleg gegeven bij de “speciale operatie” waarbij zaterdag vier Israëlische gijzelaars levend bevrijd werden in de Gazastrook. Door de keuze voor een aanval overdag steeg wel het risico op meer burgerslachtoffers, met gevolgen: bij de raid vielen volgens Palestijnse bronnen honderd tot tweehonderd doden, onder wie ook kinderen.

Lees meer »

Cathy Coudyser blij met monsterscore N-VA in Knokke-Heist

In Knokke-Heist valt de goede score van de N–VA op: 39,2 procent voor de Kamer, 38,6 procent voor het Vlaams Parlement. Dat is bijna dubbel zoveel als dichtste achtervolger Vlaams Belang. Nochtans stond uittredend Vlaams Parlementslid Cathy Coudyser slechts op de voorlaatste plaats van de lijst. Ze heeft voorlopig geen nationale ambities meer, maar de uitslag is wel een opsteker

Lees meer »

Sofie (39) en Kathy (48) openen tot 16 juni pop-up met handgedraaide lavabo’s en hedendaagse juweelontwerpen: “boeiende ervaring”

Nog tot 16 juni – telkens van dinsdag tot zaterdag – kun je in het tijdelijke handelspand van Modulair aan de achterkant van het Belfort terecht voor een pop-up met handgedraaide lavabo’s en hedendaagse juweelontwerpen. “Een aparte combinatie, maar een boeiende ervaring.”
The post Sofie (39) en Kathy (48) openen tot 16 juni pop-up met handgedraaide lavabo’s en hedendaagse

Lees meer »

KIJK. Hoe hoog is het libido van Wendy Van Wanten en Koen Crucke? Andy Peelman en Dina Tersago brengen hen alvast in de juiste sfeer

In ‘Ze zeggen dat’ kunnen Dina Tersago (45) en Andy Peelman (40) deze week een prangende vraag niet zelf beantwoorden: gaat je libido op 65-jarige leeftijd ook met pensioen? Daarom hebben ze dus twee proefpersonen ingeschakeld: Wendy Van Wanten (64) en Koen Crucke (72). En om hen alvast in de juiste stemming te brengen, stuurt Andy een opvallend voorproefje.

Lees meer »

LIVE GAZA. Mogelijk honderden doden en gewonden bij bevrijdingsactie voor gijzelaars in Gazastrook

Bij de bevrijdingsoperatie van gijzelaars in de Gazastrook zijn mogelijk honderden doden en gewonden gevallen. Dat werd eerder gemeld door Hamas, en lijkt nu te worden bevestigd door het lokale ziekenhuispersoneel. “Het hospitaal is in een bloedbad veranderd”, stelt arts Tanya Haj-Hassan van de internationale hulporganisatie MSF (Artsen zonder Grenzen). De Palestijnse president wil zo spoedig mogelijk de Veiligheidsraad bijeen

Lees meer »

“Het leek wel zo voorbestemd”: Patrick (52) en Nancy (44) vonden liefde in Delhaize en baten nu samen winkel in Polderlaan uit

Vijftien jaar geleden vonden ze de liefde bij Delhaize, vandaag baten Patrick Berton (52) en Nancy Rasschaert (44) samen de winkel uit in de Polderlaan in Blankenberge. “De cirkel is rond.”
The post “Het leek wel zo voorbestemd”: Patrick (52) en Nancy (44) vonden liefde in Delhaize en baten nu samen winkel in Polderlaan uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kermismaandag-comité verkoopt bloemen voor‘Gits gaat ruig’

Op maandag 9 september is het weer zover. Tijdens het kermisweekend organiseert het kermismaandagcomité op maandag allerlei festiviteiten onder het thema ‘Gits gaat ruig’. “Traditioneel starten we met de kinderstoet waar de kinderen uit de derde kleuterklas vooraan lopen. Aansluitend is er een kindershow in een afdeling van de school in de Torhoutstraat. Daarnaast zijn
The post Kermismaandag-comité verkoopt

Lees meer »

“Bewijs dat jongeren niet enkel op extremen stemmen”: Bart Dochy (CD&V) tevreden met ‘extra’ stem van 17-jarige Arie

Her en der konden 16- en 17-jarigen ook voor de Vlaamse en federale verkiezingen hun stem uitbrengen, terwijl dat enkel voor Europa mocht. In Veurne stemde Arie Bovyn (17) dan maar op Bart Dochy, die op de tweede plaats voor het Vlaams Parlement staat. “Mooi”, zegt die. “Dit bewijst dat jongeren wel degelijk over hun stem nadenken.”
The post

Lees meer »