LIVE MIDDEN-OOSTEN. Israëlisch leger bevestigt dat aanval van Iran op Israël is begonnen: “Tientallen drones onderweg”

De woordvoerder van het Israëlische leger heeft bevestigd dat de aanval van Iran op Israël is begonnen. Iran heeft vanavond tientallen drones richting Israël gelanceerd. De spanningen in de regio lopen hoog op. Iran heeft zaterdag ook al een vrachtschip in beslag genomen dat “banden met Israël” heeft. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Twee wandelingen in teken van 10.000 stappenclash

In het kader van de 10.000 stappenclash stippelde de gemeente twee wandelingen uit. Zowel in Dadizele als in Moorslede kan men de hele maand mei stappen verzamelen. De gemeente Moorslede neemt ook dit jaar deel aan de 10.000 stappenclash, een organisatie van het Vlaams Instituut Gezond Leven. “Eigenlijk wagen we ons aan twee clashes. Enerzijds
The post Twee wandelingen

Lees meer »

Geen begrafenis in de kerk, maar wel in de Schouwburg: in Brugge kan het vanaf nu

In Brugge is het vanaf nu mogelijk om begrafenissen te organiseren in culturele gebouwen, zoals de stadsschouwburg. Dat komt omdat er steeds meer vraag is naar plaatsen voor burgerlijke uitvaarten en de bestaande crematoria en zalen kunnen de vraag niet meer aan. Opvallend: in de Sint-Pauluskerk is een burgerlijke uitvaart dan weer niet mogelijk. Die kerk is nochtans ontwijd. Er

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Macron en Scholz: “Oekraïne mag doelen in Rusland aanvallen”, Poetin dreigt in dat geval met “zware gevolgen”

Rusland werkt aan belastingverhogingen voor de hoge inkomens en de bedrijven. De Russische overheidsuitgaven zijn sinds de inval in Oekraïne vele malen hoger dan de inkomsten, waardoor het land met een aanzienlijk begrotingstekort kampt. Frankrijk en Duitsland vinden intussen dat Oekraïne militaire doelen in Rusland moet kunnen aanvallen met westerse wapens, als van daaruit Oekraïne aangevallen wordt. De Russische president

Lees meer »

Blind Gekocht-deelnemers Seppe en Niels veroveren Vlaamse harten: “Op Sinksen zei zelfs iemand dat we het ereburgerschap moesten aanvragen”

Alleen maar blije gezichten wanneer Seppe Naert (25) en Niels Planckaert (24) de deur openen van hun nieuwe woning in Heule. “Mensen die geen huis vinden? Schrijf je in! Je zal het je niet beklagen. Blind Gekocht is een fantastische ervaring”, zeggen de gelukkige deelnemers, die in geen tijd de harten van televisiekijkend Vlaanderen veroverden.
The post Blind Gekocht-deelnemers

Lees meer »

Rector UGent wil met Gaza-betogers in gesprek gaan alvorens politie te sturen, maar botst op ‘njet’: “Er is meer tijd nodig”

In Gent blijven honderden studenten het Ufo-gebouw in de Sint-Pietersnieuwstraat bezetten. De actievoerders kregen tot vandaag 12 uur om hun actie stop te zetten, maar die deadline is inmiddels verstreken. Rector Rik Van de Walle wil morgen —zondag— een laatste keer in gesprek gaan, maar die uitnodiging slaan de actievoerders af. “Wij willen de voorwaarden van het gesprek bepalen”, klinkt

Lees meer »