LIVE MIDDEN-OOSTEN. Iraanse minister belooft in Veiligheidsraad dat Israël spijt krijgt bij aanval op Iran

Het is volgens een hoge Amerikaanse functionaris onwaarschijnlijk dat Israël een aanval op Iran zal uitvoeren voor het Pesach-feest begint. Pesach is een van de belangrijkste feesten in het jodendom, waarmee het einde van de Joodse slavernij in Egypte wordt herdacht. De Europese Unie neemt extra strafmaatregelen tegen Iran die de productie van drones en raketten moeten raken. En de VN-Veiligheidsraad stemt vandaag over de aanvraag van de Palestijnen om volwaardig lid te worden van de Verenigde Naties. Dat zeggen diplomatieke bronnen. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

#iedereenwestvlaming

Feestje in Brugge vannacht. Maar mogelijk gaan sommige fases voor de supporters een beetje troebel zijn…
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Terugkeer naar Marokko dit jaar verdubbeld

In de eerste vijf maanden van dit jaar werden 119 Marokkanen in onwettig verblijf gedwongen teruggestuurd. Dat is meer dan een verdubbeling tegenover de 55 personen die in dezelfde periode vorig jaar werden teruggestuurd. Dat blijkt uit cijfers van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor. Volgens de CD&V-minister werpt de vernieuwde samenwerking met Marokko vruchten af.

Lees meer »

Stefan (53) uit Diksmuide wordt nieuwe financieel directeur in Houthulst: “Ik ben op een leeftijd om een stap hogerop te zetten”

Houthulst heeft een nieuwe ambtenaar die uw belastingscenten int. In een besloten zitting stelde de gemeenteraad van donderdag de 53-jarige Diksmuideling Stefan Lagast aan als nieuwe financieel directeur. Hij volgt de 62-jarige Alain Paesbrugghe op, die binnenkort met pensioen gaat.
The post Stefan (53) uit Diksmuide wordt nieuwe financieel directeur in Houthulst: “Ik ben op een leeftijd om een

Lees meer »

“Heb altijd benadrukt dat ik hier graag werk”: de opvolger van Besnik Hasi bij KV Mechelen wordt wellicht… Hasi zelf

Verrassing bij KV Mechelen. Een paar weken nadat hij zijn afscheid aankondigde, blijft Besnik Hasi (52) dan toch de trainer van Malinwa. Althans, zo ziet het ernaar uit. Beide partijen zijn naar mekaar toegegroeid, eerstdaags komt er duidelijkheid. “Het is nog steeds de bedoeling dat ik maandag op vakantie vertrek”, aldus Hasi na Mechelen-Standard.

Lees meer »

Néén, het is niet de belangrijkste Brugse derby ooit: ruim een eeuw geleden streden Club en Cercle op de slotspeeldag tegen elkaar voor de titel

Is dit sportief de belangrijkste competitiederby ooit? Net niet, want meer dan een eeuw geleden maakten Club en Cercle op de slotspeeldag onderling uit wie kampioen zou worden. Een terugblik.
The post Néén, het is niet de belangrijkste Brugse derby ooit: ruim een eeuw geleden streden Club en Cercle op de slotspeeldag tegen elkaar voor de titel appeared first

Lees meer »

Wie is ijdele topambtenaar Dick Schoof, de nieuwe premier van Nederland?

Hij liep al achttien marathons, ging naar dezelfde school als NSC-leider Pieter Omtzigt en kent alle sluiproutes in politiek Den Haag. Dick Schoof (67) was altijd al ambitieus, maar als topambtenaar vloog hij ook weleens uit de bocht. Toch mag hij nu premier worden. Portret van een topambtenaar die grossiert in bijnamen, fors uit de hoek kan komen en wiens

Lees meer »

Hoge Gezondheidsraad pleit voor verbod op gokreclame: “Gokverslavingen zijn een groot onderschat probleem”

De Hoge Gezondheidsraad (HGR) heeft een reeks aanbevelingen gepubliceerd om de verslavingsrisico’s van gokactiviteiten in België te verminderen. De Raad pleit voor krachtigere en gevarieerdere waarschuwingen op advertenties voor loterijen, sportweddenschappen en andere gokactiviteiten, maar benadrukt dat een volledig verbod op gokreclame het meest doeltreffend zou zijn. Daarnaast pleit de HGR voor het verhogen van de minimumleeftijd voor deelname aan

Lees meer »

Na dodelijk ongeval met Vlaming op Mont Ventoux. “Elke berg is gevaarlijk, maar deze is de gevaarlijkste”

Een 38-jarige wielertoerist is dinsdag na de afdaling van de Mont Ventoux aangereden door een autobestuurder die de West-Vlaming te laat had opgemerkt. De vader van vier kinderen overleefde de klap niet. Elk jaar fietsen 180.000 liefhebbers de mythische berg omhoog, onder wie duizenden Vlamingen. Niet zonder gevaar, zo blijkt. Sportchirurg Toon Claes, die de Ventoux zelf al talloze keren

Lees meer »

Grote belangstelling voor de Galloo Kiwanis Run in Menen

Serviceclub Kiwanis Wervik-Tabaksstreek organiseerde zaterdag met start en aankomst aan wijkcentrum De Koekuit in de Hogeweg in Menen de vijfde editie van de Kiwanis Galloo Run. De serviceclub nam in 2018 de organisatie over. Met veel enthousiasme stonden de medewerkers opnieuw klaar om heel wat mensen met een beperking een fantastische dag te laten beleven in een sidecar, oldtimer, dreamcar

Lees meer »