TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. Teheran belooft in Veiligheidsraad dat Israël spijt krijgt bij aanval op Iran, VS blokkeren volwaardig VN-lidmaatschap Palestina

De VS spreken later donderdag in de Veiligheidsraad hun veto uit over het Palestijnse verzoek tot volwaardig lidmaatschap van de VN. Washington zegt dat “de weg via de VN niet de juiste is”. Het is volgens een hoge Amerikaanse functionaris overigens onwaarschijnlijk dat Israël Iran zal aanvallen voor het belangrijke Pesach-feest begint, waarmee het einde van de Joodse slavernij in Egypte wordt herdacht. De Europese Unie neemt ondertussen extra strafmaatregelen tegen Iran die de productie van drones en raketten moeten raken. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Stretchen voor en na het lopen, heeft dat zin?

Meer dan 35.000 lopers staan zondag aan de start van de 20 km door Brussel. Zoals bij elke stadsloop zullen sommigen er voor- of nadien uitzien alsof ze proberen een boom of muur omver te duwen. Maar heeft stretchen bij zo’n intensieve duurloop wel zin?

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Rusland houdt vijfde hoge defensiefunctionaris in maand tijd aan

De Russische president Vladimir Poetin heeft donderdag een decreet ondertekend dat de inbeslagname toestaat van bezittingen van de Verenigde Staten of aan mensen die daarmee “geassocieerd” zijn. Het is een reactie op de sancties die het Westen heeft uitgevaardigd. Ondertussen werd de Russische luitenant-generaal Vadim Sjamarin gearresteerd omdat hij steekpenningen aangenomen zou hebben. Het is al de vierde topmilitair in

Lees meer »

Hoe staat het met de moraal van de soldaten? “De Oekraïners hebben geen schrik meer”, zegt Gentse wondzorgexpert die helpt aan front

Nu de recente opmars van de Russen rond Charkiv gestuit lijkt: hoe staat het met de moraal van de Oekraïense frontsoldaten? “Off duty vallen ze in slaap waar ze gaan zitten”, vertelt de Gents-Oekraïense wondzorgexpert Ihor Vitenko (57). “In de eerste oorlogsmaanden dronken ze sloten energiedrank en koffie, nu pompen we hen vol vitaminepreparaten en aminozuren.” Sinds dit voorjaar zijn

Lees meer »

Unizo vindt dat werknemers te veel beschermd zijn: dit zijn de 26 regels waardoor je niet ontslagen mag worden

Dé beschermmaatregel tegen ontslag die momenteel over de tongen gaat: een plaatsje op de lijst bij de sociale verkiezingen. Maar er zijn nog 25 regels waarop u zich als werknemer kan beroepen tegen ontslag. Te veel, volgens ondernemersorganisatie Unizo. “Afgedankte werknemers kunnen de bijhorende ontslagvergoedingen bovendien ‘opstapelen’”, hekelt topman Danny Van Assche bij HLN. Wij sommen alle 26 regels op

Lees meer »

Levering Belgische F-16’s dit jaar aan Oekraïne twijfelachtig

Het is onzeker of België nog dit jaar F-16’s kan leveren aan Oekraïne. “Eerst primeert onze eigen veiligheid. Zodra België ze niet meer nodig heeft voor eigen veiligheid en operationaliteit, kunnen we leveren”, zei minister Dedonder vandaag. “Indien mogelijk, doen we dat wel nog dit jaar.”

Lees meer »

Proost! Jarig Zwevezeels bedrijf tovert dierlijk bloed om tot eigen biertje

Veos, wereldwijde marktleider in hoogwaardige eiwitproducten voor de voeding- en voederindustrie, mag vijftig kaarsjes uitblazen. Het in Zwevezele gevestigde bedrijf haalt al een halve eeuw eiwitpoeder uit dierlijk bloed en filtert er sinds 2023 ook drinkwater uit. Om de verjaardag te vieren, lanceert het een eigen biertje… op basis van hun zelfgefilterd water.
The post Proost! Jarig Zwevezeels bedrijf

Lees meer »

Ook West-Vlaamse organisatie krijgen financiële ondersteuning voor duurzaam woon-werkverkeer via het Pendelfonds

45 organisaties, waaronder zestien West-Vlaamse, krijgen via het Pendelfonds financiële ondersteuning voor hun investeringen in duurzaam woon-werkverkeer. Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters trekt daarvoor 3,3 miljoen euro uit.
The post Ook West-Vlaamse organisatie krijgen financiële ondersteuning voor duurzaam woon-werkverkeer via het Pendelfonds appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Schokkend” en “flagrante schending van internationaal recht”: wereld reageert scherp na Israëlische luchtaanval op Rafah

De Israëlische luchtaanval op een tentenkamp in Rafah lokt heel wat internationale kritiek uit. Bij die aanval kwamen volgens het Palestijnse ministerie van Gezondheid dan ook 45 mensen om het leven en geraakten nog eens 249 anderen gewond. Verschillende landen veroordelen de aanval en willen de druk opvoeren om het offensief in Rafah stop te zetten, zoals het Internationaal Gerechtshof

Lees meer »