LIVEBLOG CLUB BRUGGE-ANTWERP. Club op weg naar gemakkelijke overwinning tegen onherkenbaar Antwerp

Antwerp kon nog niet winnen deze play-offs en hoopt om tegen Club hun eerste overwinning in deze play-offs te behalen. Onyedika bracht de thuisploeg op voorsprong en ontsnapte nadien aan rood na een overtreding op Ekkelenkamp. Herpakt The Great Old zich? Of blijven ze met 0 op 9 achter? Volg het op de voet in de liveblog hieronder. 

Meer krantenkoppen in België

38 vrolijke gezichtjes op lentefeest

In De Branding Middelkerke is het jaarlijkse lentefeest gehouden. Het lentefeest wordt georganiseerd voor de leerlingen die in Middelkerke wonen of er naar school gaan en zedenleer volgen. Groep 1 bestond uit de leerlingen uit de gemeenteschool Middelkerke en Westende. Groep 2 waren de leerlingen uit de gemeenteschool Leffinge. Dit jaar namen in totaal 38
The post 38 vrolijke

Lees meer »

Visma-Lease a Bike had nog grote plannen met Uijtdebroeks, die ploegmaats zelfs geen hand mocht geven: “Zo moeten vertrekken is extra lastig”

Geen Cian Uijtdebroeks (21) meer in de Giro. De jonge Belg kwam woensdag niet meer aan de start: ziek en koorts. “Omwille van het besmettingsgevaar was zelfs een handdruk met z’n ploegmaats niet meer mogelijk”, aldus zijn ploeg. De Ronde van Italië eindigt zo in mineur, maar de voorbije twaalf dagen waren niet voor niks: Uijtdebroeks maakte een prima beurt

Lees meer »

Dood Raisi komt op een moeilijk moment voor Iran

De dood van de Iraanse president Ebrahim Raisi “zal niet tot de geringste verstoring van het bestuur leiden”, stelt de regering. Toch leidt zijn dood tot onzekerheid in het land. Hij was een van de mogelijke opvolgers van ayatollah Ali Khamenei (85).

Lees meer »

Dit staat in akkoord van nieuwe Nederlandse regering: 130 per uur op snelwegen, migratie-ingrepen en ambassade in Jeruzalem

De komende Nederlandse regering wil besparen op de openbare omroep en wil een snelheid tot 130 kilometer per uur toelaten op de snelwegen. Er wordt sterk ingegrepen op het vlak van migratie en voorts wordt onderzocht of de ambassade in Israël naar Jeruzalem kan verhuizen. Dat blijkt uit de passages van het onderhandelaarsakkoord die gelekt zijn in de Nederlandse media.

Lees meer »

Een keizer, een koning en een prins op koningsschieting Sint-Joris

Het nieuwe seizoen van de koninklijke handboogmaatschappij Sint-Joris Oostvleteren werd officieel op gang geschoten met de koningsschieting waarbij de leden de hoofdvogel naar beneden moeten zien te halen.
The post Een keizer, een koning en een prins op koningsschieting Sint-Joris appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE. Kans groeit dat delen van Vlaanderen aan het ergste regenweer ontsnappen

Het einde van de regen en wateroverlast lijkt nog niet in zicht, maar de kans groeit dat delen van Vlaanderen aan het ergste regenweer zullen ontsnappen. Deze namiddag en avond worden we nog geconfronteerd met regen en buien. Die gaan soms gepaard met onweer en hevige neerslag. “Vooral in het noorden en oosten van het land”, aldus weerman David Dehenauw.

Lees meer »

Steeds meer leerlingen problematisch afwezig op school

Meer leerlingen hebben vorig schooljaar aangeklopt bij het CLB dan voor de coronapandemie. Dat blijkt uit het jaarverslag van de Centra voor Leerlingenbegeleiding. De CLB’s begeleidden ook opvallend meer leerlingen die problematisch afwezig zijn op school. Daarnaast is er een duidelijke stijging van het aantal geschorste leerlingen.

Lees meer »

Massaal veel adoptieaanvragen voor geiten die piepklein eilandje overbevolken: “De respons is geweldig”

Er was eens een klein Italiaans eilandje genaamd Alicudi, dat al een twintigtal jaar overbevolkt werd door geiten. De burgemeester van het desbetreffende eiland kwam met een bijzonder creatieve oplossing: hij lanceerde een campagne waarbij hij het zeshonderdtal geiten ter adoptie stelde. De campagne blijkt nu een enorm succes te zijn, zo schrijft ‘The Guardian’.

Lees meer »

Violiste Mary (18) breekt pols enkele dagen voor solo-optreden, maar kan toch spelen dankzij vader: “Ik weet niet hoe het ons is gelukt”

De 18-jarige violiste Mary Frances Leahy uit het Canadese Ontario zag haar solo op het Peterborough muziekfestival even in het water vallen toen ze twee dagen voor haar optreden haar pols brak. Maar in plaats van zich terug te trekken, vroeg Leahy haar vader Donnell om hulp. De 55-jarige violist ging tijdens het optreden met strijkstok aan de slag, terwijl

Lees meer »

Bliksemschicht slaat in nét naast vrouw: “Dat scheelde geen haar”

In het Chinese Maoming is een vrouw woensdag nipt ontsnapt aan een bliksemschicht. De vrouw was op straat het slechte weer aan het filmen toen er net naast haar een bliksemschicht insloeg. Op het moment zelf kon ze alleen maar gillen, het was pas toen ze haar video achteraf bekeek dat ze besefte waaraan ze ontsnapt was. “Dat scheelde geen

Lees meer »