Iedereen wist dat het ging gebeuren: waarom Iran op wraak zinde tegen Israël

Iran heeft afgelopen nacht voor het eerst een aanval gelanceerd op Israël, met driehonderd drones en raketten. Dat Iran tot een reactie zou overgaan na de aanval op het Iraanse consulaat in het Syrische Damascus, stond in de sterren geschreven.

 

Meer krantenkoppen in België

Wie is ijdele topambtenaar Dick Schoof, de nieuwe premier van Nederland?

Hij liep al achttien marathons, ging naar dezelfde school als NSC-leider Pieter Omtzigt en kent alle sluiproutes in politiek Den Haag. Dick Schoof (67) was altijd al ambitieus, maar als topambtenaar vloog hij ook weleens uit de bocht. Toch mag hij nu premier worden. Portret van een topambtenaar die grossiert in bijnamen, fors uit de hoek kan komen en wiens

Lees meer »

Waarom verpakkingen van voeding steeds kleiner worden en daardoor vaak ook onleesbaar

Op de verpakking van voorverpakte levensmiddelen moet steeds meer informatie staan, maar die info wordt daardoor ook kleiner gedrukt. Bovendien worden veel verpakkingen zelf ook kleiner, wat ook de leesbaarheid niet ten goede komt. Welke informatie moet er verplicht op een verpakking staan? "Dat verschilt van land tot land, maar de meeste regels zijn Europees bepaald", zegt Bart Calis, expert

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Rusland beweert dorp in oosten van Oekraïne te hebben veroverd – Minstens 2 doden bij aanval op bouwmarkt in Charkiv

Het Russische leger beweert het dorpje Archanhelske, in de oblast Donetsk in het oosten van Oekraïne, te hebben veroverd. De Russische president Vladimir Poetin heeft intussen benadrukt dat hij niet wil onderhandelen met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, die volgens hem “geen legitimiteit” meer heeft. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Vonk tussen John en Mieroos sloeg over in station

Op zaterdag 11 mei vierden John Vanneste (1949) en Mieroos Decroy (1952) hun gouden jubileum. John groeide op in Roeselare in een gezin met vier kinderen. Mieroos groeide samen met haar zus op in Rumbeke. John en Mieroos ontmoetten elkaar voor het eerst in het station van Roeselare waar de Chiroreis naar Oostenrijk vertrok. Nadien
The post Vonk tussen

Lees meer »